FenerbahçeFenerbahçeli Bright Osayi Samuel'e 'Libya' çilesi!

Fenerbahçeli Bright Osayi Samuel'e 'Libya' çilesi!

15.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’nin başarılı futbolcusu Osayi Samuel, Nijerya Milli Takımı ile birlikte gittiği Libya’da, Bingazi Havalimanı’nda mahsur kaldı. Bu gelişme üzerine harekete geçen sarı-lacivertlilerin Sportif Direktörü Mario Branco, gerekli temasları sağladı ve çözüme katkıda bulunmaya çalıştı.

Fenerbahçeli Bright Osayi Samuele Libya çilesi

Fenerbahçe, milli takımda bile olsa futbolcusunu yalnız bırakmadı, saatler süren çileli bekleyişin ardından yaptığı temaslarla Osayi Samuel’in sorununa çözüm aradı. Nijerya Milli Takımı kampına katılan Fenerbahçe’nin başarılı ismi, Libya’da bir havalimanında mahsur kaldı. Nijerya Milli Takımı, Afrika Kupası Elemeleri’nde deplasmanda Libya ile oynayacaktı. Ancak kafile uzun süre havalimanında tutuldu.

Haberin Devamı

Bunun üzerine paylaşımda bulunan Samuel, “15 saattir hiçbir sağlık ve güvenlik garantisi olmadan bir Libya havaalanında mahsur kaldım” diye yazdı, paylaşımında Afrika Futbol Konfederasyonu’nu etiketliyerek, “Daha iyisini yapabiliriz” dedi. Galatasaray’ın Nijeryalı golcüsü Victor Osimhen’den de yaşananlar sonrası paylaşım geldi. Yıldız golcü bu olanlara tepki gösterirken şunları yazdı:

“Kardeşlerimin ve antrenörlerimin dün gece Libya havaalanında karşılaştığı haksız muamele beni hayal kırıklığına uğrattı. Bunun gibi eylemler spor ruhuna aykırıdır. Bu gereksiz ve insanlık dışı. Birlikte duruyoruz, her zamankinden daha güçlü.”

Nijerya Milli Takımı ile Libya’daki havalimanınında uzun süre mahsur kalan Osayi Samuel ile sarı-lacivertliler yakından ilgilendi. Samuel’in bu açıklamasının ardından Fenerbahçe Sportif Direktörü Mario Branco, gerekli temasları kurdu ve sorunun çözümüne katkı sağladı. Libya medyasında yer alan haberlerde ise, Libya Milli Takımı’nın 11 Ekim’de Afrika Uluslar Kupası ön elemelerinde Nijerya’da oynadığı maç öncesinde aynı muameleyi gördüğü ve mütekabiliyet gereği Nijeryalı oyuncuların maçın oynanacağı Bingazi kentine 330 kilometre uzaklıktaki Ibrık Havalimanı’na indirildiği ifade edildi.

Haberin Devamı

Bu gelişmelerin ardından Nijerya Milli Futbol Takımı, maça çıkmama kararı alarak 18 saat sonra Libya’dan ayrıldı.

ORTA LAZIM

Fenerbahçe’de milli ara sonrası sistemde önemli bir değişiklik beklenmese de, bazı isimlerin 11’e gireceği vurgulandı. Bu isimlerin başında da Kostic geliyor. Juventus’tan transfer edilen tecrübeli kanat oyuncusu son lig maçında oyuna girdikten etkili oynamış ve asist yapmıştı. Bu bölgede oynayan Maximin’in yerine Kostic ile devam edilmesi düşünülüyor. Oyuncunun hızı ve çabukluğunun yanı sıra, etkili ortaları da golcüler için fırsat yaratıyor.

Bu nedenle Dzeko ve Nesyri’nin daha etkili ortalarla buluşması için Kostic’in ilk 11’e girmesi planlanıyor.

Yazarlar