FenerbahçeFenerbahçe'de Sofyan Amrabat transferinin perde arkası! Avrupa devine çalım atıldı

Fenerbahçe'de Sofyan Amrabat transferinin perde arkası! Avrupa devine çalım atıldı

06.09.2024 - 19:00 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe'nin Fiorentina'dan kadrosuna kattığı Sofyan Amrabat'ın transfer sürecinde yaşananlar netlik kazandı.

Fenerbahçede Sofyan Amrabat transferinin perde arkası Avrupa devine çalım atıldı

Jose Mourinho yönetimindeki Fenerbahçe, kadrosuna son takviyesini Fiorentina'dan Sofyan Amrabat ile yaptı. Sarı-lacivertliler, Faslı orta sahayı zorunlu satın alma opsiyonu maddesi ile birlikte kiraladı.

Haberin Devamı

Fenerbahçe'nin Sofyan Amrabat transferinde yaşananlar ortaya çıktı. Sarı-lacivertlilerin, tecrübeli futbolcunun transferinde Avrupa devine çalım attığı vurgulandı.

Fabrizio Romano'nun haberine göre; Atletico Madrid'in Fenerbahçe'ye transferi öncesi Sofyan Amrabat ile ilgilendiği belirtildi. Atletico Madrid Teknik Direktörü Diego Simeone'nin Sofyan Amrabat'ı geride kalan ayın son haftasında birkaç kez aradığı aktarıldı.

Fenerbahçede Sofyan Amrabat transferinin perde arkası Avrupa devine çalım atıldı

Atletico Madrid'in Fiorentina'yla da görüştüğü ve teklifine satın alma opsiyonu maddesi eklemek istemediği vurgulandı. Fiorentina'nın bu nedenle sadece Fenerbahçe'den gelen transfer teklifini kabul ettiği belirtildi.

Sofyan Amrabat'ın Fenerbahçe'ye imza atmadan önce Jose Mourinho'yla da görüştüğü vurgulandı. Faslı futbolcunun bu görüşme sonrasında transferi kabul ettiği kaydedildi.

Haberin Devamı

28 yaşındaki orta saha, bu sezon Fiorentina'da 4 maça çıktı ve 324 dakika sahada kaldı. Fenerbahçe, 2 milyon euro bedelle Sofyan Amrabat'ı kiralık olarak kadrosuna kattı. Faslı futbolcunun sözleşmesinde 13 milyon euroluk zorunlu satın alma opsiyonu olduğu belirtildi.

Fenerbahçede Sofyan Amrabat transferinin perde arkası Avrupa devine çalım atıldı

Sofyan Amrabat'ın güncel piyasa değeri 22 milyon euro. 28 yaşındaki orta saha, Fas Milli Takımı'nda 57 karşılaşmada süre aldı.

Fenerbahçe'den Sofyan Amrabat transferine dair KAP'a yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

"Kulübümüz, Fiorentina takımında forma giyen Fas Milli Takım oyuncusu Sofyan Amrabat’ı satın alma opsiyonu ile birlikte kiralık olarak kadrosuna katmıştır. Yeni futbolcumuza sarı lacivert çubuklu forma altında şampiyonluklarla dolu bir kariyer diliyoruz."