FenerbahçeFenerbahçe'de Jose Mourinho'dan futbolculara net mesaj! 'Oyunu geriden kurun'

Fenerbahçe'de Jose Mourinho'dan futbolculara net mesaj! 'Oyunu geriden kurun'

21.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Fenerbahçe’de Teknik Direktör Jose Mourinho sahada beklediği oyunu, sarı-lacivertli futbolculara adeta ezberletiyor. Portekizli çalıştırıcı, öğrencilerinin her zaman oyunu geriden kurmasını isterken, bunun kusursuz olması için çok çalışıyor.

Fenerbahçede Jose Mourinhodan futbolculara net mesaj Oyunu geriden kurun

İlk resmi maçına salı günü Lugano deplasmanında çıkacak olan Fenerbahçe’de yeni sezondaki oyun sistemi de ortaya çıktı. Teknik Direktör Jose Murinho’nun sarı-lacivertli futbolculardan oyunu geride kurmalarını isterken, bu oyun anlayışını adeta öğrencilerine ezberletiyor.

Haberin Devamı

Geçtiğimiz sezondan farklı bir anlayış olan bu sistemin sahaya kusursuz olarak yansıması için Portekizli çalıştırıcının yoğun mesai harcadığı öğrenildi. Sistemin en büyük örneği ise Hull City maçında görüldü. Bu hazırlık maçında yenen gol, yanlış yere pastan geldi. Mourinho’nun idmanlarda da bu konu üzerinde durduğu, özellikle taktik ağırlı oynanan çift kale maçları sürekli durduruk öğrencilerini uyardığı bildirildi.

Ayağa ve bol pasla rakibi üzerine çekerek baskının kırılacağını düşünen tecrübeli çalıştırıcının Lugano maçında da aynı sistemi kullanacağı öğrenildi. Portekizli teknik adamın Faslı forvet En Nesyri’yi de bu yüzden çok istediği öğrenildi. Rakibin baskısını kırdıktan sonra uzun ve ters toplarla kaleye gitmeyi amaçlayacak olan Fenerbahçe’de savunma arkasına koşular yapan ve uzun topları çok rahat indirme özelliği bulunan tecrübeli golcünün gelişiyle sistemin kusursuz olarak işleşeceği bildirildi.

Haberin Devamı

MOURINHO'DAN UYARILAR

UEFA Şampiyonlar Ligi 2. eleme turu ilk maçında 23 Temmuz Salı günü İsviçre temsilcisi Lugano ile deplasmanda karşılaşacak Fenerbahçe, hazırlıklarını sürdürdü. Can Bartu Tesisleri’nde teknik direktör Jose Mourinho yönetiminde ilk yarım saati basına açık gerçekleştirilen ve ısınma hareketleriyle başlayan pas çalışmasıyla devam eden idmanda taktik organizasyonlar üzerinde duruldu.

Mourinho, taktik çalışmayı sık sık durdurarak oyunculara uyarılarda bulundu. Antrenmanın basına kapalı bölümünde ise sarı-lacivertli takımın taktik çalışmaya devam ettiği belirtildi. Milli futbolcu Samet Akaydın, bireysel çalıştı. Fenerbahçe, Lugano müsabakasının hazırlıklarına bugün devam edecek.

PERES, EYÜP'E SICAK BAKMIYOR

Fenerbahçe’de 2022 yılı yaz transfer döneminde Kim Min-Jae’nin Napoli’ye transferinin ardından alınan Luan Peres bir türlü o günden bu yana bekleneni veremezken yine satılacak isimler arasına yazıldı.

Süper Lig’e çıkan Eyüpspor iddialı bir kadro ile yeni sezona girmek isterken, 30 yaşındaki Brezilyalı savunma oyuncusu için devreye girse de tecrübeli futbolcunun bu transfere sıcak bakmadığı öğrenildi. Ülkesi Brezilya’ya geri dönmek isteyen Luan Peres için şu anda ülkesine transferi daha olası bir seçenek.

Haberin Devamı

Geleceğinin kısa sürede netleşmesi beklenen Peres, Fenerbahçe’de 2023-2024 sezonunda 3 Konferans Ligi maçında forma giymişti.

CENGİZ İÇİN SÜRPRİZ İDDİA

Fenerbahçe’nin milli futbolcusu Cengiz Ünder için İtalyan basınından sürpriz bir transfer iddiası geldi. İtalyan’da çıkan habere göre; Napoli, sarı-lacivertli kulübün iyi bir teklif gelmesi durumunda satışına onay vereceği Cengiz için girişimlere başladı.

Cengiz’in takımdan ayrılması için 10-12 milyon euro civarında bir bonservis beklentisi olan Fenerbahçe, Napoli’nin resmi girişimde bulunması halinde teknik direktör Jose Mourinho ile birlikte milli oyuncunun geleceği konusunda kararını verecek.

Geçtiğimiz sezon 15 milyon euro karşılığında Marsilya’dan transfer edilen Cengiz Ünder, Fenerbahçe formasıyla çıktığı 33 resmi maçta 9 gol, 3 asistlik performans göstermişti.