Galatasaray Galatasaray'da Torrent'ten 'Barcelona' kampı! Planı ortaya çıktı

Galatasaray'da Torrent'ten 'Barcelona' kampı! Planı ortaya çıktı

02.06.2022 - 18:06 | Son Güncellenme:

Galatasaray camiası 11 Haziran'da yapılacak seçime kitlenirken başkan adayları Eşref Hamamcıoğlu ve Dursun Özbek'in Domenec Torrent ile çalışıp çalışmayacakları belli değil. İspanyol teknik adamın yeni sezon ile ilgili hazırlığı ortaya çıktı.

Galatasarayda Torrentten Barcelona kampı Planı ortaya çıktı

Galatasaray geçen sezon öncesi olduğu gibi yeni sezona başlamadan önce de başkanlık seçimine gidecek. Önümüzdeki Cuma günü Eşref Hamamcıoğlu ve eski başkan Dursun Özbek, sarı kırmızılı kulübün yönetimine gelmek için yarışacak. Hamamcıoğlu ve Özbek, başkan seçilmeleri halinde Domenec Torrent ile çalışıp çalışmayacakları konusunda kesin bir tutum almış değil. 1 yıl daha sözleşmesi olan İspanyol teknik adam da görevine devam edecekmiş gibi plan program yaptı ve tatile çıktı.

Haberin Devamı

Galatasaray’ın başında çıktığı 20 maçta 7 galibiyet, 5 beraberlik ve 8 mağlubiyet alarak sınıfta kalan Torrent, Galatasaray takımına 4 Temmuz 2022 tarihine kadar izin verdi.

DURSUN ÖZBEK PROJELERİNİ ANLATACAK
Galatasaray Spor Kulübü’nde başkanlığa aday olan Dursun Özbek, Galatasaray’ın gelecek 10 yıllarını inşa edeceği vizyon planını aktarmak üzere yarın 19.30’da Zorlu Gösteri Merkezi’nde camiayla bir araya gelecek. Özbek, Erden Timur ile birlikte projeleri kamuoyu ile paylaşacak.

DÖRT YILDA 9 MİLYAR TL GELİR BEKLENTİSİ
Galatasaray’ın tarihi ve kritik döneminde sorumluluk alarak göreve talip olan Dursun Özbek ve ekibi, mevcut sorunlar için çözüm önerilerini hazırladı. Dursun Özbek, Ada, Altyapı Reformu, Gelecek Vizyonu Projeleri, Florya, Colombus, Mecidiyeköy, Riva, Kemerburgaz, Spor Salonu, Tesisleşme Reformu, Hasnun Galip, yeni araziler gibi konuları kapsayan, bağımsız denetim şirketleri tarafından da incelenmiş ve rapora bağlanmış tüm projeleriyle kulübe dört yıl içerisinde 9 milyar TL’lik gelir sağlamayı hedefliyor.

Haberin Devamı

KAMPTA 'BARCELONA SİSTEMİ' UYGULANACAK
Tüm bunların yanı sıra sarı-kırmızılı takımın teknik direktörlük konusunda belirsizlik sürüyor. Torrent ise yeni sezona devam edecekmiş gibi hazırlanıyor. Ajansspor'un haberine göre; Torrent, yeni sezon öncesi kamp çalışmasında radikal bir değişikliğe gidecek. Türkiye'de alışık olunan kamplardan değil, Barcelona gibi dünya devlerinin genelde uyguladığı bir çalışma yaptıracak. Torrent'in kampı maçlardan oluşan bir içeriğe sahip olacak. Torrent, tamamen maç oynanması üzerine kurulan bir kamp yaptıracak. Maçlar arasındaysa yeni sezon için yüklemeler yaptıracak.

HEDEF 60 MAÇ
İspanyol teknik adamın maç odaklı kampı tercih etmesinin nedeni takımı, yoğun maç trafiği ve seyahatlerine daha sezon öncesi kamplarda alıştırmak. Torrent'in, Galatasaray yeni sezonda Avrupa'da mücadele etmese de 60 maç oynamayı hedefleyen takımların kamp modelini tercih etti. Yeni seçilecek başkanın Torrent ile devam etmemesi halindeyse Galatasaray'ın yeni sezon kamp programını sil baştan yeniden belirlemesi gerekecek. Bunun için de yeni yönetimin elini çok çabuk tutması gerekecek

Haberin Devamı

TAZMİNAT MADDESİ
Galatasaray, 14 Ocak 2022'de tecrübeli teknik direktör ile 1.5 yıllık sözleşme imzaladı. Buna göre İspanyol hocanın kontratı, 2022-23 sezonunun sonunda bitecek. Şayet sarı-kırmızılı kulüp, önümüzdeki sezon sona ermeden önce Torrent ile yollarını ayırma kararı alırsa, 2 milyon 160 bin euro tazminat ödemek zorunda kalacak.

'FLORYA TERK EDİLMİŞ GİBİYDİ'
Galatasaray Teknik Direktörü Domenec Torrent, Sarı- Kırmızılı kulüpte yaşadığı süreç ile ilgili olarak daha öncesinde şu açıklamaları yapmış ve tepki çekmişti; “Geldiğimizde 1 haftaya sıkışmış 3 maç vardı önümüzde. Bilgisayar programları yoktu, temizlik elemanları ve hijyenik bir ortam yoktu. Yerlerde eşyalar, ortada çıkarılıp bırakılmış kablolar vardı. Sanki Florya terk edilmiş gibiydi. Analiz departmanını sordum birine, o da bilmediğini, kendisinin de muhtemelen gönderileceğini söyledi. Öyle de oldu. Biz gönderilirsek kurduğumuz sistemi tertemiz ve yerlerinde bırakacağız"

Haberin Devamı