FenerbahçeFenerbahçe'de 8 numara belirsizliği! İşte Mourinho'nun planı

Fenerbahçe'de 8 numara belirsizliği! İşte Mourinho'nun planı

10.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Adana Demirspor karşısında orta sahada bir dizi değişikliğe gidecek olan Fenerbahçe’de 8 numarada kimin oynayacağı bugün belli olacak.

Fenerbahçede 8 numara belirsizliği İşte Mourinhonun planı

Fenerbahçe bu sezonki ilk lig maçına çıkarken, 8 numara olarak kimin oynayacağı henüz netlik kazanmadı.

Haberin Devamı

Bu maç öncesinde Teknik Direktör Jose Mourinho takımdaki sakat ve cezalılar nedeniyle farklı bir kadronun sahaya sürülmesi planlanıyor. Fred sakat ve bugün forma giymeyecek. Bu bölgede ilk etapta Kruniç düşünülse de, futbolcu son derece formsuz ve taraftarın da tepkisini çekiyor.

MERT HAKAN CEZALI

Mert Hakan o bölgenin doğrudan oyuncusu olsa da geçen seneden kalan cezası sebebiyle oynayamayacak. Bu nedenle Teknik Direktör Mourinho bu bölge için arayış içinde. Djiku’nun 6 numaraya gelip, İsmail’in 8 numaraya geçmesi söz konusu... Ancak bu bölgede İsmail topu kullanmayla ilgili bazen sıkıntılar yaşıyor.

Diğer bir alternatif ise Szymanski’nin 8 numaraya geçmesi ve onun önündeki pozisyonda Tadic ya da İrfan’nın görev yapması... Tecrübeli teknik direktörün, son çalışmada bu konuyla ilgili denemelerini yaptığı ortaya çıktı. Nihai kararını bugün verecek.

Haberin Devamı

Transfer için istenen altı numara da henüz alınamadı.

PERFORMANS VE TAKTİK

Son oynanan Lille maçında kadroda Fenerbahçe’nin kadrosunda değişiklikler yaşandı. İdeal stoper olarak düşünülen Djiku kulübedeydi. Onun yerine Oosterwolde oynadı. Djiku, Lugano ile oynanan maçlarda beklentilerine karşılamadığı için yedek kaldı. Sağ bekte Osayi’nin yerine Mert’in oynaması ise savunma ile ilgiliydi. Deplasmandaki ilk maçta savunma güvenliğini ön plana alan Mourinho benzer şekilde Mert Hakan yerine Kruniç’e görev vermişti.