FenerbahçeFenerbahçe UEFA'ya listesini verdi! Yeni transfer kadroda yok

Fenerbahçe UEFA'ya listesini verdi! Yeni transfer kadroda yok

05.09.2022 - 16:35 | Son Güncellenme:

Jorge Jesus yönetimindeki Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi kadrosunu açıkladı. Kadroda olmayan isimler taraftarı şaşırttı.

Fenerbahçe UEFAya listesini verdi Yeni transfer kadroda yok

Fenerbahçe UEFA Avrupa Ligi'nde Perşembe günü Dinamo Kiev ile kendi evinde karşı karşıya gelecek. Sarı-lacivertli kurmayların UEFA'ya verdiği liste belli oldu.

Haberin Devamı

KADROYA YILDIZLAR EKLENDİ

Jorge Jesus'un raporu doğrultusunda hareket eden Fenerbahçe kadrosuna tecrübeli isimleri dahil etti. Sarı-lacivertliler Brezilya kökenli oyunculara ağırlık verdiği dönemde çok sayıda yıldızla anlaşma sağladı. Luan Peres, Joao Pedro, Michy Batshuayi, Lincoln Henrique, Willian Arao, Emre Mor, Gustavo Henrique, İrfan Can Eğribayat, Tiago Çukur, Joshua King, Ezgjan Alioski ve Bruma, Fenerbahçe'yle sözleşme imzaladı.

KİEV, BENFİCA'YA ELENDİ

Fenerbahçe geçtiğimiz sezonu Spor Toto Süper Lig'de ikinci sırada tamamlamıştı. Sarı-lacivertliler, UEFA Şampiyonlar Ligi 2. Ön Eleme Turu'nda Dinamo Kiev'le karşı karşıya gelmiş ve tur atlayan taraf Ukrayna temsilcisi olmuştu. Dinamo Kiev'e elenen Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi ön elemelerinde Slovacko ve Austria Wien'i geçip, gruplara kalma başarısı gösterdi.

Haberin Devamı

Ukrayna temsilcisi, UEFA Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu'nda Benfica ile eşleşti. İlk maçta 2-0 yenilen Kiev, ikinci maçta da 3-0'lık skorla mağlup ayrıldı. Yenildikten sonra UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna gruplardan devam etme hakkı elde etti.

LİGDE KÖTÜ BAŞLANGIÇ

Fenerbahçe'nin rakibi Dinamo Kiev ligde sıkıntılı bir süreç geçiriyor. İlk maçta Dnipro'ya 3-0 mağlup olan Ukrayna ekibi, 2. maçında da Zorya takımına 3-2 yenildi ve ikide sıfır çekti. Kiev ligde 0 puan ile 15. sırada. Dinamo Kiev'in teknik direktörü Lucescu, bulundukları durumun 'çok zorlu' olduğunu dile getirdi.

DEV BONSERVİS GELİRİ

Fenerbahçe'de kadroda düşünülmeyen oyuncularla yollar ayrıldı. Kim Min Jae'nin sözleşmesinde yer alan serbest kalma bedeli Napoli tarafından ödendi. Allahyar Sayyadmanesh ve Dimitris Pelkas, Hull City'nin yolunu tuttu. Marcel Tisserand, Al Ittifak'a imza attı. Arda Okan Kurtulan, Muhammed Gümüşkaya ve Mergim Berisha takımdan ayrılan diğer isimler oldu. Steven Caulker, Mesut Özil, Luiz Gustavo, Max Meyer'in sözleşmeleri feshedildi. Mbawana Samatta ile Tiago Çukur kiralık olarak takıma veda etti. Sarı-lacivertliler takımdan ayrılan isimlerden toplam 30 milyon 5 bin euro gelir kazandı.

Haberin Devamı

SERDAR DURSUN LİSTEDE YOK

Kadroya dahil olmayan isimler; Mauricio Lemos, Armindo Bruma, Filip Novak, Serdar Dursun. Yeni transfer Michy Batshuayi takım kadrosunda.

İŞTE FENERBAHÇE'NİN KADROSU

Altay, Ertuğrul, İrfan Can Eğribayat; Furkan, Demir, Gustavo Henrique, Serdar, Alioski, Luan, Attila Szalai, Yiğit Efe; Arao, Ferdi, Mert Hakan, Rossi, Arda, Valencia, King, İrfan Can Kahveci, Zajc, Crespo, İsmail, Bora, Muhammed; Arda, Emre Mor, Pedro, Osayi-Samuel, Batshuayi.

Fenerbahçe UEFAya listesini verdi Yeni transfer kadroda yok

Fenerbahçe UEFAya listesini verdi Yeni transfer kadroda yok