FenerbahçeFenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ülke puanı aşkına! Hesaplaşma vakti

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ülke puanı aşkına! Hesaplaşma vakti

31.08.2024 - 07:00 | Son Güncellenme:

Klasik grup formatı yerine 36 takımın katılımıyla lig usulüyle düzenlenecek UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcilerimizin rakipleri belli oldu. Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ile ilk kez bu kupada üç takımla temsil edilen Türkiye açısından toplanacak puanlar ülke sıralaması için de önem arz edecek

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ülke puanı aşkına Hesaplaşma vakti

Ülkemizi UEFA Avrupa Ligi 2024-2025 sezonunda temsil edecek Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş’ın rakipleri belli oldu. Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı organizasyonunda lig aşamasının kura çekimi, Monako'daki Grimaldo Forum'da gerçekleştirildi.

UEFA Avrupa Ligi, bu sezondan itibaren klasik grup formatı yerine 36 takımın katılımıyla lig usulüyle düzenlenecek. Avrupa Ligi'nde her takım, 4'ü içeride, 4'ü dışarıda olmak üzere 8 farklı rakiple karşılaşacak. İlk 8'e giren takımlar, doğrudan son 16 turuna yükselecek. Ligde 9-24. sırayı alan ekipler, play-off turunda karşılaşarak son 16 turu bileti almaya çalışacak. İlk 24'ün dışında kalan takımlar ise Avrupa kupalarına veda edecek.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ülke puanı aşkına Hesaplaşma vakti



Lig aşamasının tamamlanmasıyla play-off turundan itibaren çift maçlı eleme sistemine geçilecek. İlk maçların 25-26 Eylül'de oynanacağı Avrupa Ligi'nde 2024-2025 sezonu, 21 Mayıs 2025'te İspanya'nın Bilbao kentindeki San Mames Stadı'nda yapılacak final karşılaşmasıyla sona erecek. UEFA Avrupa Ligi'nde temsilcilerimizin rakipleriyle hangi tarihlerde karşılaşacaklarına ilişkin fikstürleri bugün belli olacak.

BEŞİKTAŞ PARÇASI
Kartal'da rövanş zamanı
Beşiktaş'ın karşılaşacağı takımlardan bir kısmı, yakın bir geçmişte de rakibi oldu. Kartal 2016-2017 sezonunda Avrupa Ligi çeyrek finalinde Lyon ile karşı karşıya gelirken, 2-1 tamamlanan iki karşılaşmanın ardından Dolmabahçe'deki maç penaltılara gitti, kazanan Fransız ekibi oldu. UEFA Konferans Ligi'nin grup aşamasında geçen sezon Norveç ekibi Bodo Glimbt; temsilcimiz iki maçta da rakibine yenildi.

Beşiktaş'ın mevcut teknik direktörü Giovanni van Bronckhorst'un çalıştırdığı İskoç ekibi Rangers, Eintracht Frankfurt ile 2021-2022 sezonunda UEFA Avrupa Ligi finalinde karşılaştı. Normal süresi 1-1 biten maçta, 5-4 biten penaltı atışları ile kupaya uzanan taraf Alman ekibi oldu. Beşiktaş'ın eski oyuncusu Weghorst da Ajax formasıyla rakip olacak.

Haberin Devamı

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ülke puanı aşkına Hesaplaşma vakti

FENERBAHÇE PARÇASI
Lille mağdurları buluşuyor
Fenerbahçe, Slavia Prag ile 3 yıl sonra yeniden kozlarını paylaşacak. Sarı-lacivertliler, rakibiyle 2021-22 sezonunda UEFA Konferans Ligi son 16 play-off turunda eşleşti ve her iki müsabakada rakibine mağlup olarak elendi. Çek takımı da bu sezon, sarı-lacivertliler gibi Şampiyonlar Ligi elemesinde Fransa'nın Lille takımına yenilerek UEFA Avrupa Ligi'nde yoluna devam ediyor.

Fenerbahçe, Manchester United'a ise tarihinin en unutulmaz mağlubiyetlerinden birini yaşattı. 1996-97 sezonunda iki takım Şampiyonlar Ligi grubunda mücadele etti. Deplasmanda rakibini tek golle geçen sarı-lacivertliler, İngiliz ekibinin Avrupa kupalarında sahasında 40 yıllık yenilmezlik serisine son vererek ses getirdi.

Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş ülke puanı aşkına Hesaplaşma vakti

GALATASARAY PARÇASI
Riga'nın kapalı kutusu
Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi'ndeki rakipleri arasında en çok merak edilen ekiplerden biri RFS oldu. Letonya'nın Riga şehrinde bulunan RFS, Letonya Süper Ligi'nde mücadele eden ülkedeki en başarılı futbol kulüplerinden biri olarak öne çıkıyor. RFS, son yıllarda etkili bir performans sergileyerek, yerel ligde ve uluslararası turnuvalarda da başarılar elde etti.
Letonya ekibi, özellikle disiplinli savunma oyuncuları ile sıkı defans yapıyor ve kontraatak futboluyla skora gitmeye çalışan bir takım olarak dikkat çekiyor. Ülke futbolunun yükselen değerlerinden biri olan RFS ekibi genç ve dinamik kadrosuyla çok koşan ve doksan dakika disiplinli oyunundan taviz vermeyen bir takım olarak tanınıyor.

Haberin Devamı

FENERBAHÇE'NİN RAKİPLERİ

M. United (E)
Slavia Prag (D)
O.Lyon (E)
AZ Alkmaar (D)
S.Gilloise (E)
Midtjylland (D)
A.Bilbao (E)
Twente (D)

GALATASARAY'IN RAKİPLERİ

Tottenham (E)
Ajax (D)
PAOK (E)
AZ Alkmaar (D)
Malmö (D)
Dinamo Kiev (E)
Elfsborg (E)
Rigas Skola (D)

BEŞİKTAŞ'IN RAKİPLERİ

E.Frankfurt (E)
Ajax (D)
Maccabi (E)
Lyon (D)
Malmö
Bodo/Glimt (D)
A.Bilbao (E)
Twente (D)

Haberin Devamı

Başakşehir'in dişine göre

Başakşehir'in UEFA Konferans Ligi'ndeki rakipleri de belli oldu. İkinci torbadan katılım gösteren turuncu-lacivertliler, bu kupadaki tek temsilcimiz olarak boy gösterecek. Konferans Ligi, bu sezondan itibaren klasik grup formatı yerine 36'şar takımın katılımıyla lig usulüyle düzenlenecek. Her ekip, 3'ü içeride, 3'ü dışarıda olmak üzere 6'şar rakiple mücadele edecek.
İlk 8'e giren takımlar doğrudan son 16 turuna yükselecek. Liglerde 9-24. sırayı alanlar ise play-off turunda karşılaşarak son 16 turu bileti almaya çalışacak. Play-off turundan itibaren çift maçlı eleme sistemine geçilecek. Final, 28 Mayıs 2025'te Polonya'da oynanacak.

BAŞAKŞEHİR'İN RAKİPLERİ
Kopenhag (D)
Heidenheim (E)
SK Rapid (E)
Cercle Brugge (D)
Petrocub (E)
Celje (D)