BasketbolEuroLeague finali öncesi Fenerbahçe'de şok eden olay! Resmi açıklama geldi

EuroLeague finali öncesi Fenerbahçe'de şok eden olay! Resmi açıklama geldi

12.04.2022 - 07:56 | Son Güncellenme:

EuroLeague Women Final Four'da Macaristan temsilcisi Sopron Basket'e kaybeden ve büyük hayal kırıklığı yaşayan Fenerbahçe Safiport maç öncesi yaşanan olayı takımın yıldızı Kayla McBride açıkladı. Sarı-lacivertli kulüp ise resmi sitesinden bir açıklama yayınlayarak McBride'ın yenilginin üzüntüsü ve etkisiyle kullandığı ifadeleri tasvip etmediklerini belirtti.

EuroLeague finali öncesi Fenerbahçede şok eden olay Resmi açıklama geldi

Fenerbahçe Safiport, USK Prag'ı yenerek finale çıktığı EuroLeague Women Final Four maçı sonrasında çok büyük bir talihsizlik yaşadı. Fenerbahçeli yıldız Kayla McBride sosyal medya hesabından olayı açıkladı.

Haberin Devamı

4. KEZ FİNALE ÇIKTI
Fenerbahçe Safiport, USK Prag'ı mağlup ederek tarihinde 4'üncü kez Euroleague Kadınlar'da finale çıkma başarısı gösterdi. Daha önce 2012/2013, 2013/2014 ve 2016/2017 sezonlarında finale çıkan sarı-lacivertli ekip, kupaya uzanmayı başaramamıştı.

EuroLeague finali öncesi Fenerbahçede şok eden olay Resmi açıklama geldi

LEBRON JAMES'TEN PAYLAŞIM
Euroleague Woman'daki temsilcimiz Fenerbahçe Safiport, Final Four'da finale yükseldi. Sarı-lacivertli takımın bu başarısını tebrik eden isimler arasında LeBron James de yer aldı. Kayla McBride'ın yer aldığı bir videoyu paylaşan LeBron James vatandaşını tebrik etti.

FİNALDE SOPRON İLE KARŞILAŞTI
Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımı, FIBA Kadınlar EuroLeague Dörtlü Final organizasyonunun finalinde Macaristan temsilcisi Sopron Basket ile Ülker Spor ve Etkinlik Salonu’nda karşı karşıya geldi. Baştan sona nefesleri kesen bir mücadeleye sahne olan maç, Sopron'un 60-55'lik üstünlüğüyle sonuçlandı ve Macaristan temsilcisi şampiyon oldu.

Haberin Devamı

SON TOP KAÇTI
20 saniye kala 3 sayı gerideyken kullanılan 3 sayılık atışı değerlendiremeyen Fenerbahçe Safiport ise EuroLeague ikincisi oldu.

MAÇ ÖNCESİ ZEHİRLENDİLER
Kayla talihsiz olayı instagram'dan açıkladı. Final karşılaşmasından önce bazı takım arkadaşları ve takım personelleri ile birlikte zehirlendiklerini ve hastaneye gittiklerini açıklayan Kayla, yenilgiden dolayı üzgün olduklarını açıkladı.

EuroLeague finali öncesi Fenerbahçede şok eden olay Resmi açıklama geldi

3 BASKETBOLCU VE KOÇ
Kayla McBride, yaptığı açıklamada kendisinin, Alina Iagupova'nın, Satou Sabally'nin ve Koç Lapena'nın final maçından 1 gün önce gıda zehirlenmesi yaşadıklarını açıkladı.

HASTANEYE GİTTİLER
Kayla McBride, USK Prag ile oynanan EuroLeague yarı final müsabakasının ardından kendisi, Satou Sabally, Alina Yahupova ve Başantrenör Victor Lapena’nın gıda zehirlenmesi geçirdiklerini duyurdu. Final maçından bir gece önce hastaneye gittiklerini açıklayan Kayla, takım arkadaşlarına ve kendisine gelen mesajların artık son bulmasını istedi.

FENERBAHÇE'DEN RESMİ AÇIKLAMA GELDİ

Sarı-lacivertli kulüp de McBride'ın zehirlenme iddialarıyla ilgili resmi açıklama yaparak sporcusunu kınadı. İşte Fenerbahçe'nin yaptığı açıklama;

Haberin Devamı

Fenerbahçe Safiport Kadın Basketbol Takımımızın, Euroleague final maçı öncesindeki gündemine dair bilgilendirme gerekliliği doğmuştur.

8 Nisan Cuma akşamı, oyuncumuz Kayla McBride’da ishal ve kusma belirtileri saptanmış; doktor kontrolü doğrultusunda sporcumuza hastanede serum desteği verilmiştir.

Maçtan bir gün önce cumartesi günü Hocamız Victor Lapena, yardımcısı Ömer Buharalı kısmen benzer şikayetler ile aynı tedaviyi almışlar; aynı gün akşamüzeri saatlerinde ise sporcularımız Alina Iagupova ve Satou Sabally’nin yine benzer ancak kendi ifadeleriyle çok hafif rahatsızlıkları üzerine vitamin ilaç desteği verilmiştir.

Virütik bir süreç olduğu belirtilen bu durum ile ilgili tüm tedbirlerin alınarak müdahalenin yapılmış; maç sabahı oyuncularımız ve hocamız kontrolden geçmiş, kendileriyle görüşmeler yapılmış, kendilerini iyi hissettiklerini ve maça tamamen hazır olduklarını belirtmelerinin ardından maç rutinleri doğrultusunda adımlar atılmıştır.

Haberin Devamı

EuroLeague finali öncesi Fenerbahçede şok eden olay Resmi açıklama geldi

Özetle maçtan 2 gün önce bir oyuncumuzda başlayan virüs kaynaklı rahatsızlığın ardından maç öncesi gece ve maç sabahında hiçbir sorun olmadığı netleşmiş, maç gününde sporcularımızdan hiç bir talep gelmemesine ve maça tamamen hazır oldukları belirtilmesine rağmen sporcularımıza tedbir amaçlı ekstra vitamin desteği verilmiştir.

Euroleague final organizasyonunda FIBA kuralları gereği tüm takımların aynı yerde konakladığı, 200’e yakın sporcu ve teknik ekibin aynı zamanda ve yerde yemek yediği süreçte diğer takım ve sporcularda benzer bir durum, gıda zehirlenmesi vb. tanılara rastlanmadığı da yapılan araştırma sonucu öğrendiğimiz bir diğer konudur.

Takımımızın sadece galibiyete odaklandığı, taraftarlarımıza Euroleague kupası armağan etmekten başka hedefinin olmadığı final sürecinde yaşanan; her sporcunun karşılaşabileceği bu talihsiz duruma gereken müdahale yapılmış, maç günü oyuncularımızın sahaya çıkmalarında bu süreçle ilgili hiçbir engel ve ayrıca sakatlık vb. hiçbir problem olmamasıyla takımımız eksiksiz şekilde maça çıkmıştır.

Haberin Devamı

Hal böyleyken oyuncumuz Kayla McBride’ın tamamen maçı kaybetmenin duygusallığı ve üzüntüsüyle sosyal medya hesaplarından yaptığı açıklamayı doğru bulmadığımızı bu tavrı tasvip etmediğimizi vurgulamak isteriz.

Tüm kamuoyunun ve camiamızın bilgisine sunarız.

EuroLeague finali öncesi Fenerbahçede şok eden olay Resmi açıklama geldi