Şampiyonlar LigiDel Piero, Kenan Yıldız'a şapka çıkardı! Juventus tarihine geçmişti

Del Piero, Kenan Yıldız'a şapka çıkardı! Juventus tarihine geçmişti

19.09.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Kenan Yıldız Şampiyonlar Ligi’nde Juventus’un en genç golcüsü olarak tarihe geçip, Del Piero’nun rekorunu kırarken; efsane isim Türk futbolcu için ‘10 numaranın sorumluluğunu olgunlukla üstlendi’ dedi.

Del Piero, Kenan Yıldıza şapka çıkardı Juventus tarihine geçmişti

Juventus’un sezon başında 10 numarayı emanet ettiği 19 yaşındaki Kenan Yıldız, ilk kez forma giydiği Şampiyonlar Ligi müsabakasında PSV’yi 3-1 yendikleri maçın ilk golünü kaydetti. Şampiyonlar Ligi’nde İtalyan ekibinin en genç golcüsü olarak tarihe geçen milli futbolcuya, kulübün efsane oyuncusu Alessandro Del Piero’dan da mesaj geldi.

Haberin Devamı

'OLGUNLUKLA ÜSTLENDİ'

Del Piero kendisinin rekorunu kıran genç yıldızın başarısını büyük bir takdirle karşıladı. Juventus’un efsane kaptanı Del Piero, Yıldız hakkında “Onun adına çok mutluyum. Harika bir maç çıkardı ve 10 numaranın sorumluluğunu büyük bir olgunlukla üstlendi” dedi.

Kenan, 19 yıl 135 günle Juventus tarihinde UEFA Şampiyonlar Ligi’nde gol atan en genç oyuncu olurken, 1995’te Borussia Dortmund’a karşı 20 yıl 308 günlükken gol atan Del Piero’ya ait rekoru kırmıştı.

Del Piero, Kenan Yıldıza şapka çıkardı Juventus tarihine geçmişti

Maç sonrası yayıncı kuruluşun stüdyosunda, genç oyuncunun attığı golü detaylı bir şekilde değerlendiren Del Piero “Attığı gol muhteşemdi. Özellikle ikinci direkten dönen şutlar benim her zaman sevdiğim vuruşlardır. Bu tür goller daha önce de atıldı ve birçok oyuncu bu tarz şutlarla sahne aldı, ancak Yıldız’ın attığı gol gerçekten çok estetikti. Topun çizdiği yörünge harikaydı” diyerek övgülerini sürdürdü.