Danimarka Haberleri Danimarka için EURO 2024! Viking hayali

Danimarka için EURO 2024! Viking hayali

10.06.2024 - 07:02 | Son Güncellenme:

Danimarka Milli Takımı teknik direktörü Kasper Hjulmand, bu göreve gelmeden önce Right to Dream (hayal etme hakkı) Futbol Akademisi projesinde bir süre yöneticilik yaptı. Deneyimli çalıştırıcı şimdiyse dört yıldır başında olduğu İskandinav ülkesini, eski görkemli günlerine döndürmeye çalışıyor.

Danimarka için EURO 2024 Viking hayali

Bu şaşalı günler Vikingler’in savaş baltalarıyla Baltık civarını kasıp kavurdukları eski zamanlar değilse de; bu diyarlarda konu futbol olunca da zafere giden yollar, Viking imgesinden bağımsız oluşmuyor genelde.

Haberin Devamı

EURO 1992’de şampiyon olduklarında eski kıtayı adeta kasıp kavurmuşlardı. Vikingler’in hayali, işte ortalığı tozu dumana kattıkları o günlerdir. Bir rüyadan diğerine geçen Hjulmand’ın sorumluluğudur bu aynı zamanda.

Deneyimli çalıştırıcı EURO 2020’de takıma yarı final oynatarak tüm ulusu bu hayalin içerisine çekmeyi başardı. İngiltere’ye şanssız yenilerek ucundan döndükleri final ve şimdi o İngiltere ile aynı grupta buluşmalarıyla, yeşil sahada yeniden ‘baltalar elimizde’ modundalar.

Turnuvanın elemelerinde bulundukları grubu ilk sırada tamamladılar. 19 gol atıp 10 golü kalelerinde gördükleri 7 galibiyet, 2 mağlubiyetli performans, görece zayıf rakipleri karşısında vasat bir performans olarak değerlendirildi. O grupta bir arada bulundukları ve 2 maçta 1 galibiyet, 1 beraberlik aldıkları Slovenya ile finallerde de aynı gruba düşmeleri ilginç bir tesadüf oldu.

Haberin Devamı

TİPİK BİR KUZEYLİ

Kuzey futbolunun karakteristik özelliği olarak fizik güce dayanan, sert bir futbol oynuyorlar. İkili mücadele başarısı, hava toplarındaki etkinlik bu fizik-güç futbolunun yan unsurları olarak Danimarka takımının pozitif hanesine yazılacak diğer etmenler.

Kalede Kasper Scmeichel ve savunmanın ortasında kaptan Simon Kjaer, takımın defansif gücünü sağlamlaştıran büyük iki unsur. Galatasaraylı Victor Nelsson ve Fransa’da Reims forması giyen kanat oyuncusu Daramy, sakatlıkları nedeniyle kadronun dışında kalan isimler.

YILDIZI: RASMUS HOJLUND

Danimarka futbolunun yeni yıldızı, elemelerde forma giydiği 8 maçta 7 gol ve 1 asistle skor katkısı yaptı. 21 yaşındaki forvet Manchester United’da bu sezon Premier Lig’de 30 maçta oynadı, 10 gol, 2 asist üretti. Geride kalan sezonda tüm kulvarlardaki gol sayısı 16 oldu.

Gücü, sürati, kafa toplarındaki becerisi ve bitmeyen enerjisiyle rakip savunmaları yoruyor. Almanya’daki turnuvada ne kadar doğru toplarla buluşturulacağı, skor katkısının oranını belirleyecek en önemli etken olacak.