Türkiye Haberleri Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Milli Takım'a tebrik telefonu!

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Milli Takım'a tebrik telefonu!

04.07.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avusturya galibiyetinin ardından ay-yıldızlıları kutladı. Arda Güler’i telefona alan Erdoğan, “İki korner de muhteşemdi. Adeta Merih’e al da at dedin. Merih de gerçekten kornerlerin hakkını verdi, aldı attı” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğandan Milli Takıma tebrik telefonu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Avrupa Şampiyonası’nda Avusturya’yı yenerek çeyrek finale kalan Millilerimiz’i telefonla kutladı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, maçın ardından Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, A Millî Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve futbolculardan Arda Güler ile Barış Alper Yılmaz’la konuştu.

Haberin Devamı

İlk olarak Montella ile görüşen ve İtalyanca teşekkür ederek konuşmasına başlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Gelemiyorum çünkü burada birçok devlet işleri var. Ama adım adım takip ediyorum. Bugün (Önceki gün) de bütün heyecanımla yanınızdaydım. Bütün gönlümle sizleri kucaklıyorum” ifadelerini kullandı.

Montella ise bu desteğe teşekkür ederek, “Bu konuda eminim” yorumunu yaptı.

Arda Güler’i performansı için kutlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İki korner de muhteşemdi. Adeta Merih’e al da at dedin. Merih de gerçekten kornerlerin hakkını verdi, aldı attı. Seni gözlerinden öpüyorum” diye konuştu.

Barış Alper Yılmaz’la da görüşen Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Hemşehrim olarak senden ayrıca gol bekledim. Golü atsaydın çok daha muhteşem olacaktı” dedi. Milli futbolcu da, “İnşallah bir dahaki maçta atarım Sayın Cumhurbaşkanım” yanıtını verdi.

Haberin Devamı

Kaleci Mert’i son kurtarışı için öven Recep Taüyyip Erdoğan, o sırada soyunma odasında olmadığından dolayı konuşamadı ama “Siz tebrik edersiniz” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, görüşmenin sonunda, “Tüm takımı tebrik ediyorum. Bütün futbolcularımızın gözlerinden öpüyorum” ifadelerini kullandı.

"FAVORİ YOK BİZ VARIZ"

Türkiye Futbol Federasyonu Başkanı Mehmet Büyükekşi, Avusturya maçının ardından yönetimiyle bir toplantı yaptı, gece yarısı 02.30’da da basın mensuplarıyla buluştu.

Son derece mutlu görünen Büyükekşi, “Avusturya’yı kendi silahıyla vurduk. Montella’nın planı böyleydi. Onlara boş alan bırakmayıp, kaptığımız toplarla etkili olmaya çalıştık. Belki birçok kişi ‘Hazırlık maçında 6 yediğiniz takımı nasıl yeneceksiniz’ diyordu. Yendik ve turnuvada favori gösterilen takım yok, biz varız” ifadesini kullandı. İsmail Yüksek’in soyunma odasında yanına geldiğini ve üçlü çektirmesi için ricada bulunduğunu anlatan Büyükekşi, “Ben de soyunma odasında üçlü çektirdim. Orası bayram yeri gibiydi. Montella artık bizden biri oldu. Herkese sarılıyor, öpüyor. Bana da sıkı sıkı sarılıp, ‘Bu galibiyet senin için’ dedi.