Dünyadan FutbolCopa America'da şampiyon Arjantin! Messi sakatlandı, gözyaşlarına boğuldu

Copa America'da şampiyon Arjantin! Messi sakatlandı, gözyaşlarına boğuldu

15.07.2024 - 07:17 | Son Güncellenme:

2024 Copa America finalinde son şampiyon Arjantin ile Kolombiya karşı karşıya geldi. Nefes kesen maçta Arjantin üst üste 2. şampiyonluğuna uzanırken Messi'nin gözyaşları maça damgasını vurdu. İşte detaylar...

Copa Americada şampiyon Arjantin Messi sakatlandı, gözyaşlarına boğuldu

Güney Amerika Futbol Konfederasyonu (CONMEBOL) tarafından ABD'nin ev sahipliğinde düzenlenen 2024 Copa America'da final heyecanı yaşandı.

Haberin Devamı

Turnuvanın en başarılı takımı ve son şampiyon Arjantin, Kolombiya ile finalde kozlarını paylaştı.

GALİBİYET GOLÜ UZATMALARDA GELDİ

Florida'daki Hard Rock Stadı'nda oynanan finalin ilk yarısında Kolombiya, iyi mücadele etmesine ve birçok istatistikte daha üstün taraf olmasına rağmen soyunma odasına golsüz eşitlikle gidildi.

İkinci yarıda iki takım da yakaladığı pozisyonları gole çeviremedi ve karşılaşmanın normal süresi 0-0 berabere tamamlandı.

Uzatma bölümünde sahneye çıkan Lautaro Martinez, 112. dakikada attığı golle Arjantin'i 1-0 öne geçirdi. Giovani Lo Celso'nun tek pasında topla buluşan Martinez, ceza sahası içi sağ çaprazdan yaptığı düzgün vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi.

Kalan bölümde üstünlüğünü koruyan Arjantin, karşılaşmadan 1-0 galip ayrıldı ve 16. kez Copa America'nın sahibi oldu.

Haberin Devamı

Copa Americada şampiyon Arjantin Messi sakatlandı, gözyaşlarına boğuldu

MESSI DEVAM EDEMEDİ

Maça ise Messi'nin gözyaşları damgasını vurdu. Maçın 65. dakikasında Lionel Messi talihsiz bir sakatlık geçirdi. Yapılan müdahaleye rağmen yıldız futbolcu final maçının geri kalan bölümünde sahada yer alamadı ve yerini Gonzalez'e bıraktı.

GÖZYAŞLARINA BOĞULDU

Sakatlığı nedeniyle oldukça üzüldüğü görüntülenen Messi, yedek kulübesinde gözyaşlarına boğuldu. Takım arkadaşları ve taraftarlar Arjantinli yıldızı tesellşi ederek destek olmaya çalıştılar.

Copa Americada şampiyon Arjantin Messi sakatlandı, gözyaşlarına boğuldu

AYAK BİLEĞİ ŞİŞTİ

Messi'nin saha kenarında ayak bileğinin ciddi bir şekilde şiştiği de kameralara yansıdı. Kupanın kazanılması sonrasında ise Arjantinli yıldız büyük sevinç yaşadı.

Copa Americada şampiyon Arjantin Messi sakatlandı, gözyaşlarına boğuldu

 

YAZARLAR