Uğurcan ve Visca'ya saygı

Haberin Devamı

Geçen hafta deplasmandaki maçı nasıl hatırlayacağız? Avantaj sayılacak skoru ile mi, yoksa kaptan Uğurcan’ın mükemmel performansı ile altı Ruzemberok atağında kalesine duvar örmesiyle mi?İ
lkinin rehaveti felaket, ikincisinden çıkarılacak dersler tur demekti. Sorgulanması gereken ise rakibe neden bu kadar çok gol fırsatı verildiği olmalıydı.Abdullah hocanın kadro tercihi değişmedi. Sadece yeni transfer Malheiro’yu sağ beke, Ozan Tufan’ı asıl görev bölgesi orta alana çekti. Görüntü değişti mi? Hayır.
Ruzomberok’un umutlanmak için planı farklı olacaktı kuşkusuz. Daha ofansif düşünmesi, savunmasında risk alması demekti. Karşılığı ne olmalıydı? Trabzonspor’un turu garantilemek için erken gol bulma girişimlerinin artması. İlk 45 dakikada bu hedef şaştı.
Konuk ekip cesurdu ve pozisyon üretmek için her yolu denedi. Gücü yetmedi. Ve Uğurcan’a nazar değmesin. Formasının bir yerine mavi boncuk şart. Yine devleşti kalesinde. Ya olmasaydı? Bir alt kategoride konferans mı dinleyecektik? 
Evet sezonunun henüz başındayız. Transfer bitmedi. Fakat görünen o ki, temsilcimizin ihtiyacı farklı. Son üç sezondur Sörloth, Cornelius ve Onuachu gibi uzun boylu forvetlerle oynamaya alışmış takımın, ya farklı bir sisteme geçmesi veya bu eksiğini gidermesi gerek.
Trezeguet, Draguş, Umut Bozok ve Enis’in hakkını mı yiyelim? Hayır. Onlar üç kulvarda çok değerli katkılar verecektir kuşkusuz.Trabzonspor’un ikinci yarıda oyunu koparması kaçınılmazdı. Baskı kurdu, rakibi bunalttı ve usta ayaklar devreye girdi. Edin Visca bu kulübün tarihine geçecek yıldızlardan biridir. Dün gece Draguş’u attırdığı golle maçın kahramanı yaparken işinin ustası olduğunu gösterdi.
Abdullah Avcı’ya takdir nitelikli parantez açmalıyım. İlk yarıda mutlak bir golü kaçırdıktan sonra tribünlerin haksız tepkisine maruz kalan Trezeguet’i ilk oyuncu değişikliğinde Nwakaeme’ye tercih etmedi. Hoca olmak insan psikolojisini doğru yönetmektir. Avcı, Mısırlı futbolcuyu kazanmayı tercih etti.
Son olarak. İlk maçın yıldızı, müthiş golün sahibi Cihan Çanak’a mesajım. “İdolüm Abdülkadir Ömür” demişsin. Aman genç adam. Sakın futbol dışı bağlantılarını örnek alma. Daha yeteneklisin, kafanı kullan ve Trabzonspor’a kazandır kardeşim!