Trabzonspor mahalle takımı mı?

Abdullah Avcı gitti, Trabzonspor kendine geldi diyen var mı? Teknik direktör takımın yarısıdır. Diğer bölümünü futbolcular oluşturur. Sezonun ilk maçında Avcı’ya idam fermanı çıkaranlar, milyonlarca euro verilen kadronun neleri yapamadığını göz ardı ederse, tarafsızlıktan söz edemez. Veya başka hesapları vardır.
Hocayı gönder, 40 yaşındaki Nwakaeme’yi doksan dakika oynamayacağını bilerek sırf bir grup memnun olacak diye transfer et, falanca futbolcuyu ıslıklatarak yolcu et, sosyal medyada kelle iste. Pardon da siz kimsiniz? Trabzonspor Kulübü’nün sahibi mi? Para veren sermayedar mı? Teknik sorumlu mu, futbolcu menajeri mi? Medya trolü mü? Belki de hepsi!

Haberin Devamı

***
Teknik, taktik, hoca direktifi veya oyun planı. Dün akşam Eyüpspor karşısında tüm olumsuzluklar devrede idi. Nöbetçi hoca İhsan Derelioğlu geceyi kurtarma çabasındaydı. Galiba düzeni değiştirmek değil, günü kurtarmaktı görevi.
Kusuru bakmasınlar. Ligin en anlamsız maçlarından birini izledik. Trabzonspor’un ne oyunu tatmin etti ne oyuna dair hakimiyeti. Bu kadar yatırımın karşılığı olamaz yaşananlar. Gol yollarındaki etkisizliği, geçmişi aratan uzun boylu forvetlerin yerinin dolmaması. Rakibe hakim oyunu. Trabzonspor’un geçmişine dair o kadar çok eksiği vardı ki! Maç boyunca rakip kaleye iki şut. Gol pozisyonu yok. Bu kadar yatırım sonunda hedefini şampiyonluk olarak koyan takımın dün geceki performansı kimi memnun etti ki? Gelelim fubolumuzdaki başka çelişkiye; TFF kayıtlarına göre Eyüpspor teknik sorumlusu kim? Kerem Yavaş. Saha kenarında taktik veren, oyuncu değiştiren, hakeme itiraz eden, yeri geldiğinde ceza alan ise Arda Turan. Bu nasıl bir sistem?