Avrupa neyine, dön ligine?

Haberin Devamı

Bu sezon her Trabzonspor yorumuma kaleci Uğurcan Çakır ile başlamaktan yoruldum. İnsanlar kaptanın dışında bu takımda kimse yokmuş gibi düşünebilir ama gerçekler ortada. Uğurcan olmasa, son beş maçta çok kişinin canı yanabilir, Trabzonspor kulübünde dengeler değişebilirdi. Kaptanın performansı hala birilerini ayakta tutuyor ise, yolun yakınken çıkarılması gereken dersler var demektir.
Geçen hafta evinde kaybeden Trabzonspor'un tur şansı mucizeye kalmıştı. Rapid Wien'in ne kadar etkili olduğunu görmüştük. Futbol sürprizlerle dolu oyun. Dolayısıyla umudu vardı temsilcimizin. Ancak bu skora tepki gösterecek, tur için mücadele edecek takıma ihtiyaç vardı. Trabzonspor 77. dakikaya kadar direncini korudu. Sonrası hızla hüsrana döndü.
Abdullah Avcı'nın kadro tercihine gelince. Emektar Visca yoktu ilk on birde, yerine Cihan ikame edilmişti. Genç isim beklenenin çok gerisinde kaldı. Orta alanda Lundstram ve Okay'ın top kontrolü, Ozan'ın ofansif oyuna katkısı yetersizdi. Özellikle Lundstram'ı sorgulamak gerek. Geçen sezon eleştirdiğimiz Berat'ı mumla aratıyor. Ve Bardhi niçin kulübede başladı? İlk yarıda üçüncü bölgede tek başına çabalayan Dragus vardı. Ancak çok yalnız kaldı.
Oysa turu geçmek isteyen takım hücumda daha üretken olmalı, gerekirse risk almalı idi. Abdullah hocanın oyun stratejisini anlamaya çalışırken, ikinci yarıda yapacağı oyuncu değişiklikleri merak konusu oldu. Gol yemeden oyunda kalmak ve fırsat yaratıp uzatmaya götürmek düşüncesindeydi belki. Plan tutmadı.
Avcı'nın ilk müdahalesi Ozan- Nwakaeme değişikliği oldu. Altını çizeyim; taraftar Nijeryalı oyuncudan çok fazla şey beklemesin. Mutlu günler geride kaldı. Artık sahada gölgesi var. Ardından Enes ve Barisic kozlarını oynadı hoca. Çünkü Wien'in panik yaptığı dakikalarda psikolojik üstünlük kurmak istedi. Atamazsan rakip cesaretlenir. Ve Wien'in golleri peşi sıra geldi.
Sonuç sürpriz değil. Gol atamadan biten turdan söz ediyoruz. Yanıtlanması gereken çok soru var. Trabzonspor Avrupa yolculuğunda küme düştü. Konferans ligi bence angarya. Abdullah hocanın hedefini kestiremiyorum. Ancak lig ve kupa diyorsa, yerinde olsam bir alt kategoriye gençlerle çıkarım ve macera aramam. Avrupa neyine, dön ligine derler insana!