Türkiye Haberleri Carlos Carvalhal'den Portekiz maçı öncesi Milli Takım'a uyarı! 'Bu oyun yeterli olmaz'

Carlos Carvalhal'den Portekiz maçı öncesi Milli Takım'a uyarı! 'Bu oyun yeterli olmaz'

22.06.2024 - 08:24 | Son Güncellenme:

EURO 2024'e Gürcistan galibiyetiyle başlayan A Milli Futbol Takımımız, 2. maçında Portekiz ile karşı karşıya gelecek. Kritik maç öncesi heyecan giderek artarken Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Carvalhal, maç için görüşlerini açıkladı.

Carlos Carvalhalden Portekiz maçı öncesi Milli Takıma uyarı Bu oyun yeterli olmaz

EURO 2024'te A Milli Takımımız, F Grubu’nda mücadelesini sürdürüyor. Avrupa Futbol Şampiyonası’nda son 16 turuna kalmak isteyen Ay-yıldızlılar, Portekiz karşısında sahadan galibiyetle ayrılması durumunda üst tura çıkmayı garantileyecek.

Haberin Devamı

Avrupa Futbol Şampiyonası’nda Türkiye- Portekiz karşılaşmasına BVB Dortmund Stadyumu ev sahipliği yapacak.

Kritik maç öncesi heyecan giderek artarken Beşiktaş’ın eski teknik direktörü Carvalhal, Fanatik'e açıklamalarda bulundu.

Portekizli teknik direktör Carvalhal'ın açıklamaları şu şekilde:

Gürcistan mücadelesinde genel anlamda en iyi Türkiye’ydi. Ancak bu akşamki maç için bu oyun yeterli olmaz. Çünkü karşılarında, tarihin en iyi Portekiz kadrosu var. Türkiye’nin, ilk karşılaşmaya göre daha iyi oynaması, sahada daha sağlam durması şart. Onlardan beklentim, bu kupada kalitelerini ve becerilerini tüm dünyaya göstermeleri.

'ARDA'YA ÖZEL ÖNLEM ALIR'

Arda Güler ve Orkun Kökçü, en çok beğendiğim oyuncular. Skora etki edecek kaliteye sahipler. Arda, genç yaşına rağmen başka bir seviyeye ulaştı. Onu çok beğeniyorum. Geçtiğimiz ay La Liga TV’de yorumculuk yaptım. Arda’yı ve Real Madrid’i çok yakından takip ettim. Arda, Real’de son maçlarda forma giydi ve oynadıkça çok gelişti. Portekiz’in hocası Roberto Martinez’in, Arda için özel önlem alacağını düşünüyorum. Zaten Türkiye sadece bireysel olarak değil takım olarak da teknik anlamda üst düzeyde.

Haberin Devamı

'İKİ 11 ÇIKARABİLİR'

Portekiz, Çekya karşısında galibiyeti alabilecek düzeyde bir oyun ortaya koydu. Mükemmel oynamadılar. Çekler, kendi alanını iyi savunup, defansta 5’li şekilde durdu ve rakibe boş alan bırakmamaya çalıştı. Türkiye maçı daha farklı olacak. Portekiz’in savunmada bu kez 3’lü değil, 4’lü oynayacağını düşünüyorum. İlginç bir maç bizi bekliyor ama Portekiz, Çekya maçına göre daha iyi oynayacaktır. Türkiye, Çekya gibi oynamaz ve atak yapar. Portekiz, daha boş alanlar bulur. Portekiz, tarihinin en iyi kadrosuna sahip. Martinez, bu kadrodan aynı kalitede iki 11 çıkarabilir ve ikisi de EURO’yu kazanmak için mücadele edebilir.

'3 PUANI HAK ETTİLER'

Karşılaşmanın son anlarında zorluklar yaşasa da sahadaki en iyi takım Türkiye’ydi. Maçın genelinde daha çok isteyen, daha çok golü arayan takım onlardı. Gürcistan karşısında 3 puanı hak ettiler. Elbette bu performans, Portekiz karşısında yeterli olmayacak. Türkiye’nin bu akşam daha iyi oynaması, sahada daha bir bütün olarak sağlam durması gerekiyor. Çünkü karşısında çok güçlü bir Portekiz olacak.

Haberin Devamı

'HERKES SORUMLULUK ALDI'

Türkiye ilk maçında bir bütün halinde hareket etti. Arda Güler ve Orkun Kökçü gibi teknik oyuncular bile, top kazanmak için mücadele etti. Herkesin savunmada sorumluluk almasını çok beğendim. Portekiz’in, bu açıdan Türkiye kadar savaşcı bir yapıyla oynaması gerek. Zayıf yön olarak; Gürcistan son dakikalarda beraberlik golünü bulabilirdi. Portekiz’in çok güçlü forvet ve orta saha oyuncuları var. Onlara bu fırsatları verirseniz, gol yapmakta zorluk çekmezler. Açıkçası benim isteğim, hem Portekiz hem de Türkiye’nin beraber gruptan çıkması.

'HARİKA BİR İŞ ÇIKARDI'

Öncelikle Türkiye için istikrar çok önemli. Büyük turnuvalarda her zaman olmaları gerekiyor. Tam tersi olunca sadece Türkiye’deki insanlar, oradaki futbolun potansiyelini ve gücünü biliyor. Türkiye’nin, EURO’da olmasından dolayı mutluyum ve umarım 2026 Dünya Kupası’nda da olurlar. Montella, şu ana kadar harika bir iş çıkardı. Türkiye’den beklentim, kalitelerini ve becerilerini tüm dünyaya bu kupada göstermeleri.

Haberin Devamı

'KUPA İÇİN ADAYLARIM VAR'

Favori olarak değil de şampiyonluk adayı olarak gördüğüm takımlar var. İlk sıraya koyduğum adaylar; Portekiz, Fransa, İspanya, İngiltere, İtalya ve Almanya. Bu takımların hepsinin şansı eşit ve bunlardan birinin şampiyon olacağını düşünüyorum. Çünkü benim için Fransa, Portekiz’den, Portekiz, İspanya’dan ya da Almanya, İtalya’dan daha iyi değil.