Tek kişilik dev kadro

Haberin Devamı

Şampiyonluk kadrosu kuran Fenerbahçe için Göztepe’de tökezledikten sonra Rize’den kayıpsız dönmek önemliydi. Sezonun erken haftalarının en ideale yakın oyun görüntüsünü çizen sarı-lacivertliler bu zorlu deplasmandan sadece üç puanla değil bir de attığı gol sayısı kadar özgüvenle döndü.
Hocanız Mourinho olunca takım doğal olarak özgüvenli olur diye düşünebilirsiniz. Ama hem Lille hem de Göztepe maçında son dakikada yenen goller, hocanın tercihleri soru işaretleri doğurmuştu. Ama dün tek başına bir oyuncu çıktı ve takımın hem oyununu, hem temposunu, hem de moralini yukarı çekti. O oyuncu Fred. Geçen yıldan beri yokluğu bir yara, takımın hücuma çıkarken de savunmaya geçerken de omurgası. Varlığı ve yokluğu arasında sadece oyun değil arkadaşlarının bireysel performansı da değişiyor. İsmail’in oyununu yukarı çeken o, takım boyunu kısaltan o, merkez savunmasını güçlendiren o, hücumu başlatan o.
Dün Fenerbahçe geriden topla çıkarken iyi bir görüntü çizdi, orta sahada top kaybına fırsat vermeden oyun ritmini belirledi ve topu ön bölgeye taşıdı. Ancak ön bölgeye geldiğinde özellikle Tadic ve Dzeko’dan sebep oyun temposu çok düştü. 38 yaşındaki Dzeko dünkü maçla birlikte sezonu 7 maç ve toplam 575 dakika ile açmış oldu. Gol atmış olmasına aldanmadan söylemek gerekiyor, statik oyunu, kaçırdığı pozisyonlar ve zaman zaman fiziğinin tempoyu kaldırmadığını belli eden görüntüsü dikkate alınmalı. Hele ki kulübede pahalı transfer En Nesyri oturuyorken.
Diğer yandan İlhan Palut’un gittiği her takıma kazandırdığı kimlik, iştahlı futbolu düşününce hocanın bu maçın ardından başta kaleci Gökhan olmak üzere oyuncuların bireysel performansıyla ilgili bir karar alması şart duruyor. Rize yönetimin hızlı bir refleks gösterip saha zeminini iyileştirmiş olması dün Rizespor adına tek olumlu görüntüydü. Ancak zemini de yenileyip yaptırsan, dünyanın en iyi hocalarını, en pahalı futbolcularını da getirsen, hakem performansını belli bir standartta tutamadıkça ülke futbolunu da, ligin değerini de yükseltmek mümkün değil.