Milli TakımBizim Çocuklar, Uluslar Ligi arenasında! Sonu güzel olsun

Bizim Çocuklar, Uluslar Ligi arenasında! Sonu güzel olsun

06.09.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımımız, UEFA Uluslar B Ligi macerasına bugün Galler ile deplasmanda oynayacağı maç ile başlayacak. Hedefini A Ligi olarak belirleyen ay-yıldızlılar başlangıcı iyi yapıp devamını da aynı şekilde getirmek istiyor.

Bizim Çocuklar, Uluslar Ligi arenasında Sonu güzel olsun

UEFA Uluslar B Ligi’nde ilk maçına Galler deplasmanında çıkacak olan A Milli Futbol Takımımız, bu organizasyona zaferle başlamak istiyor. Hedefini A Ligi olarak belirleyen ay-yıldızlılar bugün üç puanı alıp öyle devam etmek istiyor.

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Montella’nın, Avrupa Şampiyonası’nda oynanan son mücadelede kadroda değişikliğe gideceği öğrenildi. İtalyan çalıştırıcının defansta Samet yerine Çağlar’ı, orta sahada da Salih Özcan yerine İsmail Yüksek’i oynatacak.

HEDEF LİDER BİTİRMEK

Uluslar Ligi’nin formatı ise şöyle... A Ligi’nde gruplarını ilk 2 sırada bitiren 8 takım, 2. ayaklı çeyrek finallerde mücadele edecek. Bu eşleşmelerin galipleri, Haziran 2025’teki finale katılacak. B ve C’nin dört grup birincisinin yanı sıra D Ligi’ndeki 2 grup birincisi, A, B ve C Liglerine yükselecek.

A ve B’de 4. olan takımlar, otomatik olarak B ve C’ye düşecek. A Ligi’nin 3. takımları ve B Ligi’nin ikincileri, B Ligi’nin 3. takımları ve C Ligi’nin ikincileri, iki ayaklı play-off maçı oynayacak.

Haberin Devamı

632. MÜSABAKA

UEFA Uluslar B Ligi 4. Grup’taki ilk maçında bugün deplasmanda Galler ile karşılaşacak A Milli Futbol Takımı, tarihindeki 632. müsabakaya çıkacak. Türkiye, 101 yıllık tarihinde 346’sı resmi, 285’i özel toplam 631 maç oynayıp, biri hükmen 245 galibiyet, 148 beraberlik ve 238 yenilgi yaşadı.

Ay-yıldızlılar, 270’i deplasmanda, 272’si Türkiye’de, 89’u ise tarafsız sahada çıktığı maçlarda, 3 tanesi hükmen galibiyet sonucunda 861 gol attı, kalesinde 905 gol gördü.

"ZORLU BİR RAKİBİMİZ VAR"

A Milli Futbol Takımı’nın teknik direktörü Vincenzo Montella, Premier Lig’de oynayan birçok oyuncuyu kadrosunda barındıran Galler’in zorlu bir rakip olduğunu söyledi, yeni, genç bir hocaları var, taktiksel olarak bir şey söyleyemeyiz. Çünkü Bellamy ile bir hazırlık maçı bile yapmadılar” dedi.

Montella, “Yeni futbolcularımızın dahil olduğu yeni bir maceraya başlıyoruz. 22 senelik bir Dünya Kupası hasreti var. Uluslar Ligi, Dünya Kupası’na gitme yolunda da bizim için çok önemli” diye konuştu.

İtalyan teknik adam, milli takımın başarısını istikrarlı hale getirmek için neler yapılmalı?” sorusunu, “Ligimizde çok fazla duraksayan bir futbolumuz var. Çok fazla tempoyu yakalayamadığımız bir ligimiz var, bunu geliştirmeliyiz” diye yanıtladı. Montella, Hakan Çalhanoğlu’nun sakatlığı hakkında ise, “Bazı problemleri vardı ama takımla çalıştı. Kararsızım, ilk yarıda mı yoksa ikinci yarıda mı kullanmamız gerekiyor? Bir değerlendirmeye ihtiyacımız var” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı

"SINAV BAŞLIYOR"

Milli futbolcu Çağlar Söyüncü, sakatlığı nedeniyle Avrupa Şampiyonası’nda forma giyemediğini ve yeniden milli takıma döndüğü için mutlu olduğunu söyledi. Başarılı futbolcu, “Yeni hedeflerimiz var. A Ligi’ne yükselmek istiyoruz.Sınav başlıyor. Bunun için en önemli adım galibiyetle başlamak. Bütün hazırlıklarımızı yaptık. Yeni hedefler doğrultusunda yolumuza emin adımlarla ilerleyeceğiz” ifadelerini kullandı.