Kavga değil futbol izlemek istiyoruz

Bir yanda dünyaca ünlü teknik adam Jose Mourinho, diğer tarafta son iki yılın şampiyon hocası Okan Buruk. Derbilerin havası suyu farklıdır. İbre kimden yana ya da kantarda kim ağır basıyor öngörüde bulunmak zordur.
Valla kantarı mantarı bilemem, ancak sıkı bir maç olacağı kesin. Fenerbahçe’nin taraftar avantajı var, bunu skor tabelasına yansıtır mı, yansıtmaz mı, göreceğiz. Galatasaray, Devler Ligi’nden elenmenin sıkıntını hala tam olarak üzerinden atamadı, bunu hissediyoruz. Her iki tarafta da yeni yüzler var adına yakışır bir mücadele olur inşallah!
Centilmenliğin, hoşgörünün öne çıktığı, iyi oynayanın kazandığı bir derbiye tanıklık etmek istiyoruz. Kavga değil, iyi futbol izlemek istiyoruz. İstiyoruz çünkü Türk futbolu adına, hep marka değeri artsın diye gırtlak patlatıyoruz! Ondan sonra ortaya çıkıp, ‘Biz Avrupa’da niye yokuz?” diye yakınıyoruz! Bu anlayışla Edirne’den çıkarız ama misafir takım olarak geri dönmeye devam ederiz.

Haberin Devamı

GÜZEL SÖZLER

“Kendi geleceğinizi yazmak istiyorsanız kalemi başkalarının eline vermeyin.” ALEXSANDR PUŞKİN

Aldatana acımayın

Futbol temaslı oyundur, eyvallah... Ne var ki, yüzüne ya da kafasına darbe almayan oyuncuların bir faul uğruna yedi takla atmaları yok mu, inanın çıldırıyorum! Bu tip fotoğraflar bizim ülkemizde pıtırak gibiler! Eyyy, hakemlerimiz lütfen demiyorum, Allah aşkına bu tiplere dikkat edin, prim vermeyin. Çakın sarı kartınızı, çekinmeyin! Bir de skorun üstüne yatma, yani zamandan çalma işleri var! Bu da kangren gibi sarmış ligimizi. Hakemlerimiz buna da prim veriyorlar maalesef!

Sabır taşı bile çatlar

Bizde klasik bir söylem var, “Bu hakemlerle bu lig bitmez” diye... Evet bu cümleyi yıllardır kullanıyoruz, ama lig öyle veya böyle bitiyor! Hatalar, yapanın yanına kar kalıyor, ‘aynı tas, aynı hamam’ misali!
Düzelir mi, yeşil sahalarıma adalet gelir mi? Yarım asırdır bu kulvarın içindeyim, tanık olmadım. İnşallah düzelir, umutlanmak istiyorum, ama zor! TFF son açıklamasında ‘sabır’ istedi, süre vermedi. Valla sabır taşı olsa bugüne kadar çatlardı, inanın!

Haberin Devamı

Kulübe zayıf kaldı

Milliyet’in salı günkü manşetinde takım arkadaşım Cengiz Malgır imzasıyla, “Kulübede sorun var” haberi yayımlandı. Bence Beşiktaş’ın geleceğine dair nokta atışı yapan bir analiz haber. Kartal’ın 11’i harika, ya yedek kulübesi? İşte sıkıntı burada yatıyor. Demem o ki Rafa Silva, Immobile, hatta Paulista’nın alternatifi yok. Yani özellikle santrfor konusunda ciddi sorun var bence. 
İşin özeti kulübe zayıf kaldı. Süper Lig, Avrupa Ligi ve Türkiye Kupası, yani üç kulvarda Kartal mücadele edecek. Yarışması kolay mı, soru işaretleriyle dolu!