BeşiktaşBeşiktaş kulübesinde çatlak! Attila Gökçe açıkladı: Bronckhorst ile arası kopuk

Beşiktaş kulübesinde çatlak! Attila Gökçe açıkladı: Bronckhorst ile arası kopuk

09.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Milliyet'in duayen ismi Attila Gökçe, Beşiktaş'ta son dönemde verdiği kararlar nedeniyle eleştirilen van Bronckhorst'un kararlarını mercek altına aldı. Gökçe ayrıca teknik ekipte yaşananların arka planını anlattı.

Beşiktaş kulübesinde çatlak Attila Gökçe açıkladı: Bronckhorst ile arası kopuk

Milliyet'in duayen ismi Attila Gökçe, Beşiktaş'ta son dönemde verdiği kararlar nedeniyle eleştirilen van Bronckhorst'un kararlarını yorumladı. Gökçe, Başkan Arat'ın kriz masası oluşturması gerektiğini ifade etti.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ'IN 'FUTBOL AKLI' DAĞILDI

Kişisel olarak Giovanni van Bronckhorst’e saygı duyarım. Onu çalışkan, ciddi ve dürüst bir teknik adam olarak kabul ederim. Ancak onun bu özellikleri, Beşiktaş’ta yaşanan gerçekleri örtmeye yetmiyor.
Siyah-beyazlı takımın şu sıralar en çok konuşulan oyuncusu Semih Kılıçsoy. Geçen sezon takımda yer almaya başlayan Semih, biliyorsunuz 12 gol atarak başarı göstermişti. Bugün A Milli Takım’a sürekli çağırılan bir oyuncu statüsüne sahip. Ancak Montella’nın “santrforsuz” oynama anlayışıyla birlikte bazı Beşiktaş maçlarında da sol kanatta görevlendirilmesi, ya da kulübede unutulması, sadece santrfor özelliğini değil, oynama alışkanlığını da yok ediyor. Öte yandan futbolda eğitici olarak uzmanlaşmış bazı hocalara göre Semih, olağanüstü çabuk, etkili çalımlar atabilen, topa çok iyi vuran yetenekli bir oyuncu. Ancak alt yapıda görmesi gereken bazı konuları henüz öğrenememiş. Artık açığı kapatma görevi, Bronchorst’ün omuzlarında. Ne var ki o daha kestirme bir yol bulup Semih’i “sıradan”laştırıyor.

Haberin Devamı


Hollandalı hocanın transferde ısrar ederek aldırdığı son 5 oyuncuya sürekli görev vermesi, farklı alternatifleri denememesi, örneğin Salih’i adeta yok sayması da zaman zaman sıkıntı yaratıyor.
Bronckhorst göreve geldiğinde, yönetim, ara dönemlerde başarılı çalışmalarına dayanarak Serdar Topraktepe’yi “teknik ekip”e dahil etmişti. Ekipte birinci yardımcı Jean Paul van Gasstel… Serdar Topraktepe ikinci sırada. Hocanın Türk yardımcısıyla ilişkileri kopuk. Taktik tartışmalara Serdar’ı dahil etmiyor.
Beşiktaş futbol takımında, resmi kaynaklar göstermese de 12 kişilik teknik kadronun 13. üyesi Amerikalı Brad Friedel… Futbol şubesinin en etkin üyesi. Hal böyle olunca Yönetim Kurulu üyesi ve futbol sorumlusu Feyyaz Uçar ile Futbol Koordinatörü Samet Aybaba sorun çıkarmadan kenara çekiliyorlar. Şikayetçi değiller ama takımı izleyen gazeteciler ve bazı eski oyuncular Beşiktaş’ta “Futbol Aklı”nın dağıldığını öne sürüyorlar.


Beşiktaş’ta örnek alınacak iyi niyet ve çağdaş kararlarla hayata geçen “akıl”, maalesef zor durumda. Yeni sezona doğru ve başarılı hamlelerle giren Beşiktaş bu trendi kaybetmemeli. Başkan Hasan Arat’ın bir kriz masası oluşturup “aklı” yerli yerine koyarak takımı “resetlemesi” o kadar zor iş değil. Sahadaki sorun, masada çözülmeli!

Haberin Devamı