FutbolBeşiktaş Dinamo Kiev Şampiyonlar Ligi maçı ne zaman saat kaçta hangi kanaldan canlı yayınlanacak?

Beşiktaş Dinamo Kiev Şampiyonlar Ligi maçı ne zaman saat kaçta hangi kanaldan canlı yayınlanacak?

27.09.2016 - 14:04 | Son Güncellenme:

Beşiktaş Dinamo Kiev Şampiyonlar Ligi maçı için artık kısa bir sürek kaldı. Vodafone Arena'daki ilk Şampiyonlar Ligi maçında Beşiktaş Ukrayna Ligi temsilcisi Dinamo Kiev ile karşı karşıya geliyor. B grubu ikinci maçında Beşiktaş Dinamo Kiev karşılaşmasına mutlak galibiyet parolası ile çıkıyor.

Beşiktaş Dinamo Kiev Şampiyonlar Ligi maçı ne zaman saat kaçta hangi kanaldan canlı yayınlanacak

Şampiyonlar Ligindeki tek temsilcimiz Beşiktaş yarın akşam Vodafone Arena'da Ukrayna Ligi'nin güçlü temsilcisi Dinamo Kiev ile karşı karşıya gelecek. Şampiyonlar Ligi B grubu 2. maçında sahasında 3 puan kazanmak isteyen Kara Kartal'da hedef mutlak galibiyet.

Haberin Devamı

BEŞİKTAŞ DİNAMO KİEV MAÇI NE ZAMAN SAAT KAÇTA HANGİ KANALDA?

Şampiyonlar Ligi B grubu 2. maçında Temsilcimiz Beşiktaş Vodafone Arena'da Ukrayna Ligi temsilcisi Dinamo Kiev ile karşılaşacak. 28 Eylül Çarşamba saat 21:45'te başlayacak olan bu dev mücadele Tivibu Spor 2 ekranından naklen yayınlanacak. Beşiktaş Dinamo Kiev maçında Alman Futbol federasyonundan Felix Zwayer düdük çalacak.

MUHTEMEL 11'LER
Beşiktaş: Fabri, Caner, Marcelo, Tosic, Gökhan Gönül, Gökhan İnler, Atiba, Quaresma, Talisca, Olcay, Cenk Tosun
Dinamo Kiev: Shovkovskiy, Makarenko, Khacheridi, Vida, Antunes, Rybalka, Tsygankov, Garmash, Buyalskiy, Yarmolenko, Moraes

B grubu ilk maçında deplasmanda Anderson Talisca'nın 90+4'te attığı mükemmel golle avantajlı bir skor elde eden Siyah Beyazlı takımda gözler yarın oynanacak olan Dinamo Kiev maçına çevrildi. Dinamo Kiev karşısında mutlak galibiyet parolası ile sahaya çıkacak olan Kara Kartal Vodafone Arena'da oynanacak olan ilk Şampiyonlar Ligi maçında 3 puan kazanıp grupta rahat bir nefes almak istiyor.

Haberin Devamı

Öte Yandan Ukrayna Ligi temsilcisi Dinamo Kiev B grubu ilk maçında grubun güçlü temsilcisi Napoli ile karşılaşmıs ve sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrılmıştı.

Beşiktaş ve Dinamo Kiev arasında yarın akşam oynanacak olan dev mücadele iki ekip arasında 9. karşılaşma olacak. Bugüne kadar oynanan sekiz maçın 5'ini kazanan Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev karşısında Beşiktaş sadece iki kez sahadan galip ayrıldı. İki ekip arasında oynanan 1 maç ise beraberlikle sonuçlandı.

Beşiktaş'tan Gökhan Gönül açıklaması!
Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev ile oynanacak maç öncesi Beşiktaş Kulübü, Gökhan Gönül'le ilgili resmi siteden bir açıklama yaptı.
Beşiktaşlı futbolcu Gökhan Gönül'ün sol kalçasında zorlanma ve ödem tespit edildi.
Beşiktaş'ın Şampiyonlar Ligi B Grubu ikinci maçında bu akşam Vodafone Arena'da Dinamo Kiev ile oynayacağı maç öncesi Gökhan Gönül'de ödem tespit edildi. Ağrıları olduğu bilinen ve bu maçta dinlendirileceği konuşulan Gökhan Gönül ile ilgili resmi siteden açıklama yapıldı.
Beşiktaş'ın açıklaması şöyle;
"Futbol Takımımızın dün akşam gerçekleştirdiği antrenmanda sakatlanan oyuncumuz Gökhan Gönül’ün Acıbadem Fulya Hastanesi’nde çekilen MR’ı sonucunda sol kalça adduktor brevis kasında Tip 3A (Grade 1) zorlanma ve ödem tespit edildi.
Futbolcumuz Gökhan Gönül’ün tedavisine başlandı."

Haberin Devamı

Dinamo Kiev Teknik Direktörü Rebrov: Beşiktaş'ın atak gücünü iyi biliyoruz

DİNAMO Kiev Teknik Direktörü Sergiy Rebrov, Beşiktaş'ın atak gücünü iyi bildiklerini belirterek, "Savunmada da fazlasıyla gol imkanı veriyorlar. Biz elimize geçen fırsatları değerlendirmeye çalışacağız ve buna göre oynayacağız" dedi.
Beşiktaş ile yarın yapacağı UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu maçı öncesi Vodafone Arena'da düzenlenen basın toplantısında konuşan Rebrov, karşılaşmayla ilgili şunları söyledi:
"Beşiktaş'ın atak gücünü iyi biliyoruz. Çok gol attıklarını ve atak yönlerini de biliyoruz. Savunmada da fazlasıyla gol imkanı veriyorlar. Biz elimize geçen fırsatları değerlendirmeye çalışacağız ve buna göre oynayacağız. Futbol her skora açık bir oyundur. Dinamo Kiev, yarın öncelikle kendi oyun tarzını sahaya yansıtmak isteyecektir. Grupta kimin önde olacağı ancak maçlar bittikten ve netice alındıktan sonra belli olacak. Skorlar, ne kadar pozisyona girdiğimize ve bunlardan ne kadar sonuç elde ettiğimize bağlı. İlk maçta az pozisyona girdik. Beşiktaş'a karşı da böyle yaparsak işimiz çok zor olacaktır."
Dinamo Kiev takımında çok sayıda genç oyuncu olduğunu da vurgulayan Ukraynalı teknik adam, herkese şans vermeye çalışacağını söyledi.
Sergiy Rebrov, İstanbul'daki taraftarların muhteşem olduğunu da ifade ederek, şöyle konuştu:
"Kariyerimde pek çok ülkede forma giydim ve her zaman bana destek çıkan taraftar vardı. İstanbul'daki taraftarlar muhteşemdir. Her zaman onlarla buluşmayı isterim."
Dinamo Kievli futbolcu Yevhen Khacheridi ise yarını heyecanla beklediklerini söyleyerek, şu ifadeleri kullandı:
"Maçla ilgili olumlu şeyler düşünüyoruz. Son maçlarda çok gol yemeye başladık ve bu da takımın güvenini kaybetmesine neden oldu. Bu güveni tekrar kazanabilmemiz için çok çalışmamız gerekiyor. Her şey sahada belli olacak. Beşiktaş gol atmayı seven bir takım. Sadece orta sahaları değil kanatları da oldukça iyi. Beşiktaş'ın iyi bir takım ve son Türkiye şampiyonu olduğunu biliyoruz. Oyun disiplinini kendi içimizde konuştuk ve ona göre oynayacağız. Sonuçta Şampiyonlar Ligi'nde oynuyoruz."
DİNAMO KİEV, BEŞİKTAŞ MAÇININ HAZIRLIKLARINI TAMAMLADI
Dinamo Kiev, Beşiktaş maçının hazırlıklarını Vodafone Arena'da yaptığı antrenmanla tamamladı. İlk 15 dakikası basın mensuplarına açık gerçekleştirilen antrenmanda ısınma hareketlerinin ardından karşılıklı pas ve 5'e 2 top kapma çalışması yapıldı. İdmanın basına kapalı bölümünde ise Beşiktaş maçının taktik çalışmasının gerçekleştiği bildirildi.

Haberin Devamı

Beşiktaş, Avrupa kupalarında 186. maçına çıkıyor

Haberin Devamı

Siyah-beyazlı takım, geride kalan 185 maçta 68 galibiyet, 38 beraberlik ve 79 mağlubiyet alırken, attığı 232 gole karşılık kalesinde 261 gol gördü - Beşiktaş, Avrupa kupalarında bugüne dek sahasındaki 92 karşılaşmada 48 galibiyet, 20 beraberlik ve 24 yenilgi aldı - Siyah-beyazlılar, Dinamo Kiev ile şu ana dek yaptığı 8 maçtan 2 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 yenilgiyle ayrıldı

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ikinci haftasında yarın Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımını konuk edecek Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki 186. mücadelesine çıkacak. Beşiktaş ile Dinamo Kiev arasındaki mücadele yarın saat 21.45'te Vodafone Arena'da oynanacak. Karşılaşma Tivibu Spor 2 kanalından canlı yayınlanacak.

Siyah-beyazlılar, bugüne dek Avrupa kupalarında yaptığı 185 maçın 68'ini kazanıp, 38'inde berabere kalırken, 79 müsabakada ise rakiplerine yenildi. Avrupa arenasında rakip fileleri 232 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 261 gol gördü.

Beşiktaş'ın Avrupa kupalarındaki performansı şöyle:

En farklı galibiyeti Saraybosna'ya karşı

Beşiktaş, Avrupa kupalarındaki en farklı skorlu galibiyetini Bosna Hersek temsilcisi Saraybosna'yı mağlup ederek elde etti. Siyah-beyazlılar, 2002-2003 sezonunda UEFA Kupası 1. tur rövanş maçında rakibini deplasmanda 5-0 mağlup etti. Beşiktaş ayrıca, UEFA Avrupa Ligi'nde İsrail'in Maccabi Tel Aviv ekibini de 5-1 mağlup etti.

En farklı yenilgiler

Siyah-beyazlı takım, Avrupa kupalarındaki en ağır yenilgisini ise bir Şampiyonlar Ligi maçında aldı. 2007-2008 sezonunda Avrupa'nın en büyük organizasyonda yer alan siyah-beyazlı takım, A Grubu'nda İngiltere'nin Liverpool ekibi karşısındaki ağır yenilgiyi engelleyemedi. Beşiktaş, deplasmandaki mücadelede rakibine 8-0 yenilerek Avrupa kupalarındaki en farklı mağlubiyetini almaktan kurtulamadı.

Beşiktaş, daha önceki en farklı skorlu yenilgisini yine bir İngiliz ekibine karşı, bir kez daha UEFA Şampiyonlar Ligi'nde yaşamıştı. Siyah-beyazlılar, 2000-2001 sezonunda UEFA Şampiyonlar Ligi H Grubu'nda deplasmanda Leeds United'a 6-0 yenilmişti.

İç saha karnesi

Beşiktaş, Avrupa kupalarında bugüne dek sahasında 92 karşılaşma yaptı. Siyah-beyazlı takım, bu maçların 48'inden galibiyet, 20'sinden beraberlik ve 24'ünden de mağlubiyetle ayrıldı.Evindeki maçlarda rakip fileleri 133 kez havalandıran Beşiktaş, kalesinde ise 90 gol gördü.

Dinamo Kiev ile 9. maç

Siyah-beyazlı ekip, Ukrayna temsilcisi Dinamo Kiev ile 9. kez karşı karşıya gelecek. Beşiktaş, Avrupa kupalarında daha önce 8 maç yaptığı rakibi karşısında başarısız sonuçlar aldı. Dinamo Kiev'i 2 kez yenebilen siyah-beyazlılar, 5 maçtan mağlup ayrıldı. İki takım arasındaki bir karşılaşma ise beraberlikle sonuçlandı.

Rakibiyle ilk olarak 1986-1987 sezonunda eşleşen Beşiktaş, 14 Mart 1987'de İstanbul'daki kötü hava koşulları nedeniyle İzmir'de oynanan mücadelede sahadan 5-0 mağlubiyetle ayrıldı. Siyah-beyazlılar, Kiev'deki rövanş maçını ise 2-0 kaybetti ve kupadan elendi.

Beşiktaş ile Dinamo Kiev, 2002-03 sezonunda bu kez UEFA Kupası'nda karşı karşıya geldi. Beşiktaş, İstanbul'da 3-1 galip gelip, deplasmanda da 0-0 berabere kalarak turu geçen taraf oldu. İki ekip, 2010-2011 sezonunda bir kez daha karşı karşıya geldi. Dinamo Kiev, İstanbul'daki maçı 4-1 kazanırken, sahasında Beşiktaş'a 4-0 üstünlük kurdu.

Siyah-beyazlı takım, Ukrayna temsilcisiyle 2011-2012 sezonunda da rakip oldu. Deplasmandaki karşılaşmayı 1-0 yitiren Beşiktaş, İstanbul'da ise rakibini aynı skorla yenmeyi başardı.

Oktay Derelioğlu hala en golcüsü

Siyah-beyazlı takımın Avrupa kupalarındaki en golcü futbolcusu unvanı, Oktay Derelioğlu'nda bulunuyor. Beşiktaş'ta oynadığı dönemlerde Avrupa arenasında takımı adına rakip fileleri 14 kez havalandıran Oktay'ı, 12 golle Brezilyalı Bobo izliyor.

Siyah-beyazlı ekipte ayrıca 9 golle Daniel Gabriel Pancu, 8 golle Demba Ba, yedişer golle Mehmet Özdilek ve Ricardo Quaresma, altışar golle de Feyyaz Uçar ve Metin Tekin, Avrupa kupalarının en golcüleri olarak sıralanıyor.

Mevcut kadro içinde yer alan Quaresma, en golcüler sıralamasında daha yukarılara çıkabilecek oyuncular arasında yer alıyor. Portekizli oyuncu, yarınki maçta atacağı gol veya gollerle Demba Ba ile Pancu'yu geçmeyi hedefleyecek. Beşiktaş'ın mevcut kadrosunda bulunan Cenk Tosun'un Avrupa kupalarında 3 golü bulunurken, Oğuzhan Özyakup 2, Anderson Talisca ile Tolgay Arslan birer kez rakip fileleri havalandırdı.

Vodafone Arena'da bir ilk daha yaşanacak

UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Beşiktaş ile Dinamo Kiev arasındaki mücadele, Vodafone Arena'daki ilk Avrupa kupası maçı olacak - Siyah-beyazlı takım, 2 bin 483 gün sonra Dolmabahçe'de Şampiyonlar Ligi maçı oynayacak

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Ukrayna'nın Dinamo Kiev takımıyla yarın oynayacağı karşılaşmaya ev sahipliği yapacak Vodafone Arena, tarihi günlerinden birini daha yaşayacak. Siyah-beyazlı takımın Dolmabahçe'deki yeni stadı, Avrupa kupalarındaki ilk ev sahipliğini futbolun en büyük organizasyonu olan Şampiyonlar Ligi'ndeki bir maçla gerçekleştirecek.

Spor Toto Süper Lig'de geçen sezon Beşiktaş ile Bursaspor arasında 11 Nisan'da oynanan karşılaşmayla hizmete giren Vodafone Arena, kısa sürede tarihi anlara sahne oldu. Beşiktaş, yeni stadında ilk şampiyonluk sevincini de geçen sezon yaşama fırsatı buldu. Dolmabahçe'deki yeni evinin hizmete girmesinin ardından burada 3 karşılaşma yapan siyah-beyazlı ekip, bu maçları kazanmayı bildi. Bursaspor ve Kayserispor maçlarının ardından Osmanlıspor'u konuk eden siyah-beyazlı ekip, 15 Mayıs'taki mücadeleyi 3-1 kazanarak ligin bitimine bir hafta kala şampiyonluğunu yeni stadında kutladı.

Siyah-beyazlı takım, Vodafone Arena'daki ilk derbi maçında ise Galatasaray'ı konuk etti. İlk yarıyı 2-0 geride kapayan Beşiktaş, ikinci yarıda başarılı bir dönüş yaptı ve maçtan 2-2 beraberlikle ayrıldı. Taraftarlar, diğer karşılaşmalarda olduğu derbi mücadelesinde de bu statta tarihi anlara tanıklık etti.

2 bin 483 gün sonra Şampiyonlar Ligi maçı oynanacak

Dolmabahçe'de 2 bin 483 gün sonra Şampiyonlar Ligi maçı oynanacak. Beşiktaş, Dolmabahçe'deki son Şampiyonlar Ligi mücadelesini 8 Aralık 2009'da Rusya'nın CSKA Moskova ekibi karşısında verdi. BJK İnönü Stadı'ndaki mücadelede siyah-beyazlı takım rakibine 2-1 mağlup olmuştu.

Vodafone Arena'da taraftarlar gole doydu

Vodafone Arena'da şu ana dek oynanan maçlarda yerlerini alan taraftarlar, gollü karşılaşmalar izleme fırsatı buldu. Beşiktaşlı taraftarlar, stadın hizmete girdiği ilk günden itibaren birçok kez gol sevinci yaşadı. Siyah-beyazlı takım, Vodafone Arena'da yaptığı 6 maçta 19 gol attı. Beşiktaş, Dolmabahçe'deki bu 6 karşılaşmada 3,1 gol ortalaması yakaladı.

Dolmabahçe'de Beşiktaş'a konuk olan takımlar da gol atmakta zorlanmadı ve 7 kez bu sevinci yaşadı. Vodafone Arena'da sadece Kayserisporlu oyuncular gol atmayı başaramazken, Bursaspor, Osmanlıspor, Aytemiz Alanyaspor, Kardemir Karabükspor ve Galatasaray, siyah-beyazlı takımın filelerini havalandırdı. Galatasaray ile Bursaspor ikişer kez gol bulurken, Osmanlıspor, Aytemiz Alanyaspor ve Kardemir Karabükspor birer kez Beşiktaş karşısında bu statta gol attı.

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi'nde galibiyet arıyor

Beşiktaş, UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ikinci haftasında yarın akşam sahasında Ukrayna ekibi Dinamo Kiev ile karşılaşacak. Saat 21:45'te başlayacak karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonu'ndan Felix Zwayer yönetecek.

Grubun ilk maçında deplasmanda Benfica ile 1-1 berabere kalan Siyah Beyazlılar, Dinamo Kiev'i yenerek puanını 4'e çıkarmak amacında.

KADRO YENİDEN DEĞİŞECEK

Sezon başından bu yana gerek lig, gerekse Avrupa maçlarında sürekli rotasyon yapan ve her maça farklı kadrolarla çıkan teknik direktör Şenol Güneş Dinamo Kiev karşısına da farklı bir kadro ile çıkacak.

Kalede Fabricio ile maça başlaması beklenen Güneş, Galatasaray maçını ağrılarla tamamlayan Gökhan Gönül'ün yerine Andreas Beck'i koyacak. Tecrübeli hoca, stoper ikilisini bozmayacak ve Marcelo ile Tosic'e görev verecek. Sol bekte Caner ile maça başlayacak olan Güneş'in defansın önünde oynatacağı isimler ise Atiba ve Gökhan İnler.

Hücum hattında da değişikliklere gitmeyi planlayan Şenol Güneş'in sol ayak bileğinde ödem tespit edilen Oğuzhan Özyakup'un yerine Talisca'yı, forvette de Cenk Tosun'un yerine Aboubakar'ı tercih etmesi yüksek ihtimal olarak görülüyor.

Dinamo Kiev karşısında sağ ve sol kanatta oynayacak olan isimlerin ise Quaresma ve Adriano olması bekleniyor.

AVRUPA'DA 186. ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE 31. MAÇ

Beşiktaş, Dinamo Kiev maçı ile beraber Avrupa Kupalarındaki 186. maçına çıkacak.

1958 yılında Real Madrid maçı ile başlayan Avrupa kupaları serüveninde bu güne kadar 185 maça çıkan Siyah Beyazlılar, bu karşılaşmalarda 68 galibiyet alıp 79 kez de mağlup olurken, 38 karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı. Rakip ağlara 232 gol bırakan Siyah Beyazlıların kalesinde gördüğü gol sayısı ise 262.

UEFA Şampiyonlar Ligi'ne 5 kez katılan ve henüz gruplardan çıkma başarısı gösteremeyen Siyah Beyazlıların bu arenada 31 maçta 8 galibiyet 4 beraberlik ve 19 mağlubiyeti bulunuyor. Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'nde 23 gol atarken 57 golü de kalesinde gördü.