İspanya La LigaBarcelona'da Joan Laporta'dan İlkay Gündoğan cevabı! 'Sportif bir karar'

Barcelona'da Joan Laporta'dan İlkay Gündoğan cevabı! 'Sportif bir karar'

03.09.2024 - 18:00 | Son Güncellenme:

Barcelona Başkanı Joan Laporta, İlkay Gündoğan'ın Manchester City'e transferinin ardından suskunluğunu bozdu.

Barcelonada Joan Laportadan İlkay Gündoğan cevabı Sportif bir karar

İlkay Gündoğan'ın Manchester City'e geri dönmesinin ardından Barcelona Başkanı Joan Laporta'dan açıklama geldi. Mali problemler yaşayan Barcelona'da Başkan Joan Laporta, İlkay Gündoğan'ın ayrılığının sportif bir karar olduğunu dile getirdi.

Haberin Devamı

İlkay Gündoğan'ın ayrılık öncesinde Hansi Flick ile toplantı yaptığını belirten Joan Laporta, "Hansi Flick ile toplantısı ve takımın durumunu değerlendirmesinin ardından ayrılmaya karar verdi. Dani Olmo'nun transferiyle birlikte takımda İlkay Gündoğan ile benzer role sahip bir oyuncu daha olmuştu" dedi.

Barcelonada Joan Laportadan İlkay Gündoğan cevabı Sportif bir karar

İlkay Gündoğan'ın ayrılığının ekonomik bir karar olmadığını vurgulayan Joan Laporta, "Bu oyuncu ve kulüp tarafından verilen sportif bir karar. İlkay'ın ayrılmasının ekonomik bir karar olduğu söyleniyor ama durum öyle değil" şeklinde konuştu.

İlkay Gündoğan, Barcelona'dan ayrılmasının ardından Manchester City'e geri döndü. 33 yaşındaki orta saha, Premier Lig deviyle sezon sonuna kadar sözleşme imzaladı.

Haberin Devamı

İlkay Gündoğan, Manchester City'e geri dönmesinin ardından 2 maça çıktı. 33 yaşındaki futbolcu, Pep Guardiola tarafından 41 dakika sahada değerlendirildi.

Barcelonada Joan Laportadan İlkay Gündoğan cevabı Sportif bir karar

İlkay Gündoğan, Barcelona'dan ayrılmadan önce Almanya Milli Takımı'nı da bırakma kararı almıştı. Schalke 04 altyapısında yetişen İlkay Gündoğan daha sonra HeBler 06 altyapısı, SSV Buer altyapısı, Bochum altyapısı, Nürnberg, Borussia Dortmund, Manchester City ve Barcelona'da oynadı.

33 yaşındaki orta sahanın güncel piyasa değeri 15 milyon euro.