23.02.2015 - 11:04 | Son Güncellenme:
AA
Hollanda doğumlu 33 yaşındaki savunma futbolcusu Baki, Türk futboluna hizmet etmeye devam ediyor. Türkiye kariyeri 2003 yılında Gençlerbirliği'ne transfer olmasıyla başlayan tecrübeli savunma oyuncusu Baki, Spor Toto 2. Lig takımlarından BUGSAŞ Spor'un başarısı için ter döküyor.
Beşiktaş'ta 2006-2007 ve 2007-2008 sezonlarında 50 maça çıkan ve A Milli Futbol Takımı'na kadar yükselen Baki, edindiği tecrübeleri, kariyerinin son dönemlerinde geleceğin yıldız adaylarına aktarıyor.
"Futbol her yerde futboldur"
Baki, AA muhabirine yaptığı açıklamada, fiziksel imkanların el verdiği sürece profesyonel seviyede futbol oynamak istediğini belirterek, "Hangi platformda, ülkede olursa olsun fark etmez. Türkiye'de Süper Lig seviyesinde de oynadım. A Milli Takım'a kadar yükseldim. Benim için futbol her yerde futboldur" diye konuştu.
Spor Toto 2. Lig'in atmosferinin ve kalitesinin Süper Lig'e göre doğal olarak daha alt seviyede bulunduğunu dile getiren Baki, "Ancak burada da çok genç yetenekli arkadaşlarımız mevcut. Gençlere yardımcı olmak gibi bir sorumluluğum var. Bunların hepsine bir şekilde katkı sağlamaya çalışıyorum. 12 yıldır Türkiye'de futbol oynuyorum. Bize örnek olmak yakışır" ifadelerini kullandı.
"Şampiyonluk favorim Beşiktaş"
Baki, eski takımı Beşiktaş'ı da Spor Toto Süper Lig'de şampiyonluğun en güçlü adayı olarak gördüğünü söyledi.
Beşiktaş'ın hücum hattına övgü dolu sözler sarf eden Baki, "Kanatlardan rakip takımı yıpratan ve iyi oyun kuran kaliteli futbolcuları var. Demba Ba, Sosa, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Kerim Frei çok kaliteli isimler. Bunlara ara transfer döneminde Tolgay Arslan da dahil oldu. Beşiktaş'ın gerçekten hücum hattı çok güçlü. Şampiyonluk yarışında Beşiktaş'ı favori görüyorum" diye konuştu.
"Gurbetçi futbolcuların altyapısı güçlü"
Türk takımların gurbetçi futbolculara yoğun ilgi göstermesi konusunda ise Baki Mercimek, şunları kaydetti:
"Türkiye'de daha fazla altyapıya değer verilmesi lazım. Yurtdışında futbolculara daha çok güveniliyor. Ayrıca yurtdışında altyapılarda verilen eğitim daha kapsamlı. Dolayısıyla gurbetçi futbolcuların daha güçlü altyapıları var. Türkiye'ye gelip, ekmeklerini kazanmaları da gurbetçi oyuncular için fırsat."