Türkiye Haberleri A Milli Futbol Takımı'nda Mert Günok emeklilik için tarih verdi!

A Milli Futbol Takımı'nda Mert Günok emeklilik için tarih verdi!

03.07.2024 - 21:34 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımı'nın 35 yaşındaki yıldızı Mert Günok, UEFA resmi hesabına konuştu.

A Milli Futbol Takımında Mert Günok emeklilik için tarih verdi

EURO 2024 Son 16 Turu'nda Avusturya maçının son saniyesinde yaptığı kurtarışla tüm dünyanın dikkatini çeken Mert Günok, UEFA'ya röportaj verdi.

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımı'nın en tecrübeli ikinci oyuncusu olan Mert Günok, "Evet Burak Yılmaz'dan sonra yaş olarak kaleciler çok daha uzun süre oynayabildiği için bana çok yaşlı gelmiyorum. Çok önemli bir istatistik değil açıkçası ama burada daha uzun süreler bulunup umarım Burak Yılmaz'ın da rekorunu kırarım" dedi.

İlk kez Avrupa Şampiyonası'nda oynadığının belirtilmesinin ardından Mert Günok, "İlk milli maçımı Gürcistan maçında sonradan oyuna girerek ilk kez A Milli Futbol Takımı formasını terletmiştim. Avrupa Şampiyonası'nda ilk maçımız Gürcistan'a karşı oldu ve aynı skorla kazandık. Farklı duygulardı benim için. Pandemi sebebiyle şampiyona ertelendikten 1 sonra şampiyonada oynama fırsatı bulamamıştım. Burada bulunmak ve oynamak benim için önemliydi. Benim için bir hedefti. O hedefime ulaştığım için ayrıca mutluyum" diye konuştu.

Haberin Devamı

A Milli Futbol Takımı'nın grup aşamasındaki performansını değerlendiren Mert Günok, "Toplanmamızdan itibaren grup süreci başlayana kadar iyi bir çalışma ortamı yakaladık. Burada bize çalışanlarımız, yöneticilerimiz iyi bir çalışma ortamı hazırladı. Hocamızla beraber güzel bir ortam yakaladık diyebilirim. Bu zaten sonuçlara yansıdı. Portekiz maçı bizim için şanssız bir maç oldu diyebiliriz. Ben de o maçta oynayamamıştım sakatlığımdan dolayı. Maçtan önce sakatlığım belli olduktan sonra oynayamayacağımdan dolayı açıkçası çok üzülmüştüm. Portekiz maçında oynamayı bekliyordum ama nasip değilmiş" açıklamasını yaptı.

"Mental olarak kendini maçın penaltılara gitme olasılığına nasıl hazırlıyorsun" sorusuna Mert Günok şu cevabı verdi:

"Penaltılara kalmasını istemeyiz. Maçı önceden bitirmeyi ister her takım, biz de bunun için çalışıyoruz ama penaltılara kaldığı takdirde kaleciler biraz daha ön plana çıkabiliyor. Bunun için mental ve pratik çalışmalarımızı yapıyoruz. Orada, sahada bazen neyin ne olacağı belli olmuyor. Sürekli sağa vuran bir futbolcu bazen sola da atabiliyor. Mental olarak her zaman hazır olmak ve o şartlara uymak önemli. Mental olarak çalışmalarımızı yapıyoruz ama o ana geldiğimiz zaman belli olacak şeyler, anlık biraz."

Haberin Devamı

Sporcu bir aileden geldiğinin hatırlatılmasının ardından Mert Günok, "Babamın eski bir kaleci olması benim buralara gelmemde önemli bir rol oynadı. Profesyonellik anlamında küçük yaştan itibaren disiplin anlamında onun eski bir sporcu olması... Beni daha iyi çalışmaya ve daha disiplinli bir şekilde futbol yaşantımı sürdürmeme olanak sağladı. Kariyerim boyunca da bu disipline her zaman sadık kalmaya çalıştım. 3 sene önce kötü bir sakatlık geçirmiş olmama rağmen daha sonrasında tekrar geri dönebildim ve tekrar A Milli Futbol Takımı seviyesine çıkabildim. Ağır bir sakatlık yaşamıştım. Bunların hepsi disipline bağlı, belli bir profesyonelliğe bağlı şeyler. Babamın bu konularda, buralara gelmemde önemli bir rolü olmuştur. Aile olarak sporcu bir ailede yetiştim. Kardeşim voleybol oynuyordu, amcam da dedem de eski bir futbolcuydu. Onlar eski zamanlarda bu kadar profesyonel olmadıkları için çok göz önünde bulunmadılar. Benim bulunduğum seviyeye çok fazla gelmediler ama ailenin genlerinde sporculuk var. O yüzden ben kariyerimi babamın, ailemin bana vermiş olduğu disiplinle ve profesyonellikle bu zamana kadar getirebildim" diye konuştu.

Haberin Devamı

Kariyerine dair hedefinden bahseden Mert Günok, "Daha önümde bir 4-5 sene kadar profesyonel bir şekilde üst seviyede oynama dileğim var. Umarım bunu da gerçekleştireceğim" açıklamasını yaptı.

"EURO 2024'te en beğendiğin kaleci kim" sorusunu Mert Günok şu şekilde cevapladı:

"Ben bu soruya çok cevap vermek istemiyorum çünkü kaleciler hakkında yorum yapmayı sevmiyorum. Kendi meslektaşlarım olduğu için. Turnuvada çok iyi kaleciler var. Zaten burada bulunmak demek onların ne kadar iyi olduğunu gösteriyor. Sadece oynayan değil oynamayan kaleciler de burada bulunmayı hak ediyorlar. Kendi ülkelerinde oynadıkları futbollarla. Turnuvanın başından beri iyi performanslar da sergilendi ama isim olarak söylemeyi tercih etmiyorum. Genel bir hayat görüşü olarak kaleciler hakkında çok fazla yorum yapmak istemiyorum."

Haberin Devamı

Son olarak taraftarlara değinen Mert Günok, "Burada evimizde oynuyoruz gibi diyebiliriz. Oynadığımız maçların neredeyse hepsinde tribünlerin yüzde 70-80'inin bizim taraftarımız olduğunu gördük. Çok iyi bir şekilde destek veriyorlar. Sadece sahada değil saha dışında da bizim yanımıza geliyorlar. Otelin önünde desteklerini gösteriyorlar. Bugüne kadar bizi çok iyi destekledikleri için tekrar teşekkür ediyorum onlara" dedi.