GalatasarayAvrupa basını Osimhen'in Galatasaray'a transferini konuştu: Mourinho'nun dikkatine

Avrupa basını Osimhen'in Galatasaray'a transferini konuştu: Mourinho'nun dikkatine

03.09.2024 - 11:59 | Son Güncellenme:

Galatasaray'ın dünyaca ünlü golcü Victor Osimhen'i transfer etmesi Avrupa basınında geniş yankı buldu. İşte detaylar...

Transfer çalışmalarını sürdüren Galatasaray, dün sürpriz bir şekilde Napoli'nin Nijeryalı yıldızı Victor Osimhen'i kadrosuna kattı.

Haberin Devamı

25 yaşındaki yıldız dün gece geç saatlerde özel bir jetle İtalya'dan İstanbul'a geldi ve havalimanında binlerce taraftar tarafından karşılandı. Galatasaray'ın Osimhen transferi Avrupa basınında da geniş yankı uyandırdı.

Tutto Mercato: Nijeryalı forvet gece saatlerinde İstanbul'a geldi, havaalanında on binlerce taraftar tarafından karşılandı ve boynunda Türk kulübünün bayrağıyla menajeri de ona eşlik etti. Osimhen, yeni Galatasaraylı oyuncular için gelenek olduğu üzere, taraftarların tezahüratlarıyla hemen eğlendi ve orada bulunan gazetecilere bazı şakalar yaptı.

'KRALLAR GİBİ KARŞILAMA'

Il Mattino: Gecenin bir yarısı krallar gibi bir karşılama ve bir aşk hikayesinin başlangıcı. İtalya saatiyle gece 2.30'da (Türkiye saatiyle 3.30) İstanbul'a inen Victor Osimhen'i, transferin gerçekleştiğini anlayınca Atatürk Havalimanı'na akın eden binlerce kişilik coşkulu bir kalabalık bekliyordu. Futbolunu, sahayı, golleri ve hepsinden önemlisi huzuru yeniden keşfetmeye ihtiyacı var. Peki Victor Türkiye'de nasıl bir takım bulacak? Her şeyden önce, son şampiyon bir kulüp: Mertens'in görev yaptığı iki yılda Galatasaray her iki seferde de lig şampiyonluğunu evine götürdü. Ve bir rekor peşinde. Sarı kırmızılılar en son 20 yıldan uzun bir süre önce, 1990'ların başında üç kez şampiyon olmayı başarmıştı. Takım bu tarihi tekrarlamak istiyor, ancak giderek daha sert rakiplerle karşılaşacak: José Mourinho'nun ekstra Amrabat'lı yeni Fenerbahçe'si, Ciro Immobile'nin şimdiden gelişimini gösteren Beşiktaş'ı. Ağustos ayının başında Süper Kupa'da karşılaşmışlar ve beş gol yemişlerdi. Serie A'nın bir başka tanınmış yüzü olan Okan Buruk'un (Inter'de üç sezon) takımının kesinliğini de sarsan beklenmedik bir yenilgi.

Haberin Devamı

Avrupa basını Osimhenin Galatasaraya transferini konuştu: Mourinhonun dikkatine

Marca: Bazen futbol transfer piyasasında bir anlaşmanın başarısı sadece belirli tesadüflere bağlıdır. Victor Osimhen'in Galatasaray'a transferi de bunların hepsine sahip. Bu, her şeyin biraz olduğu bir yaz transfer dönemine son noktayı koyan 'bomba' olabilir.

Eurosport: Victor Osimhen pembe dizisinin sona ermesi uzun zaman aldı. Ancak son 24 saat içinde her şey hızlandı. Haftalar süren pazarlıkların ardından Osimhen, Avrupa'nın ana pazarlarının kapanışına kadar hiçbir çıkış yolu bulamadı. Bunun nedeni Napoli'nin yüksek bonservis bedeli ve oyuncunun ücret talepleriydi. Sonuç olarak, 25 yaşındaki oyuncu Antonio Conte'nin Serie A kadrosuna bile dahil edilmedi. Osimhen için kesinlikle garip bir yaz oldu. Ve umduğu gibi de sonuçlanmadı. Türkiye'de her halükarda bir başka eski İtalyan ligi yıldızı Mauro Icardi ile birlikte oynayacak.

Haberin Devamı

'MOURINHO'NUN DİKKATİNE'

MaisFutebol: Mourinho'nun dikkatine: Galatasaray Victor Osimhen transferini doğruladı. Victor Osimhen geçtiğimiz aylarda aralarında PSG, Real Madrid ve Chelsea'nin de bulunduğu birçok kulüple anılmıştı. Sonunda Türkiye liginden Galatasaray'ı tercih etti. Kulüp Nijeryalının maaşını ödeyecek. Orada, Portekizli teknik direktör José Mourinho'nun sezon başından beri görev yaptığı, Galatasaray'ın İstanbul'daki en büyük rakibi Fenerbahçe ile karşılaşacak.