GalatasarayKerem Aktürkoğlu, Benfica'ya transfer oldu! Galatasaray bonservisini açıkladı

Kerem Aktürkoğlu, Benfica'ya transfer oldu! Galatasaray bonservisini açıkladı

03.09.2024 - 09:40 | Son Güncellenme:

Benfica, Galatasaray forması giyen Kerem Aktürkoğlu'nu kadrosuna kattı. Milli futbolcunun transferi resmen açıklandı. Galatasaray, KAP bildiriminde bonservis bedelini duyurdu.

Kerem Aktürkoğlu, Benficaya transfer oldu Galatasaray bonservisini açıkladı

Portekiz Premier Ligi ekiplerinden Benfica, Galatasaray'dan Kerem Aktürkoğlu'nu renklerine bağladı. Benfica, yıldız futbolcunun transferini resmen açıkladı.

Haberin Devamı

Benfica ile sözleşme imzalayan Kerem Aktürkoğlu, Portekiz'de basın ordusu tarafından karşılandı.

Benfica, Galatasaray'dan transfer ettiği Kerem Aktürkoğlu ile 2029'a kadar sözleşme imzaladı.

GALATASARAY RESMEN DUYURDU
Sarı-kırmızılı kulüp, Kerem için KAP'a bildirim yaptı ve bonservis rakamını duyurdu:

Profesyonel futbolcumuz Muhammed Kerem Aktürkoğlu’nun transferi konusunda Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD ile anlaşmaya varılmıştır. Yapılan anlaşmaya göre Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD, şirketimize net 12.000.000 euro tutarında transfer bedeli ödeyecektir. Ayrıca futbolcunun ileride diğer bir kulübe transferi halinde; Sport Lisboa E Benfica-Futebol SAD elde edeceği transfer bedelinin kârının %10'unu sonraki satıştan pay olarak kulübümüze ödeyecektir.

Haberin Devamı

Kerem Aktürkoğlu, Benficaya transfer oldu Galatasaray bonservisini açıkladı

GALATASARAY'DAN VİDEO PAYLAŞIMI
Sarı-kırmızılı kulüp, Kerem için veda videosu yayınladı ve şu mesajı yayınladı: Galatasaray forması altında geçirdiğin süre boyunca birlikte yaşadığımız tüm güzel anılar ve kazandığımız başarılar her zaman kalbimizde özel bir yer tutacak ve unutulmayacak. Kulübümüze verdiğin tüm emek ve özveri için teşekkür ediyor, kariyerindeki yeni yolcuğunda başarılar diliyoruz.

SERBEST KALMA BEDELİ 60 MİLYON
A Bola'nın haberine göre; Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica'dan yıllık 2 milyon euro maaş alacağı vurgulandı. Kerem Aktürkoğlu'nun Benfica ile olan sözleşmesinde 60 milyon euroluk serbest kalma maddesinin olduğu aktarıldı.

BU SEZON 2 GOL 3 ASİST
25 yaşındaki kanat oyuncusu, bu sezon Galatasaray'da 6 karşılaşmada forma şansı buldu. Milli futbolcu, bu müsabakalarda 2 gol atma başarısı gösterdi. Kerem Aktürkoğlu, takım arkadaşlarına 3 asist yaptı.

25 yaşındaki sol kanat oyuncusunun güncel piyasa değeri 15 milyon euro.

Gölcükspor altyapısında futbola başlayan Kerem Aktürkoğlu daha sonra Hisareyn, Başakşehir, Bodrum FK, Karacabey Belediyespor ve 24 Erzincanspor'da oynadı. Galatasaray, 2020-2021 sezonu başında Kerem Aktürkoğlu'nu bonservis bedeli olmadan kadrosuna kattı.

Kerem Aktürkoğlu, A Milli Futbol Takımı'nda 34 karşılaşmada süre aldı. 25 yaşındaki kanat oyuncusu, Ay-Yıldızlı forma altında 6 kez rakip fileleri havalandırdı.

Haberin Devamı

Kerem Aktürkoğlu, Galatasaray'da forma giydiği dönemde 2 Süper Lig ve 1 TFF Süper Kupa şampiyonluğu yaşadı.

YUNUS AKGÜN'DEN KEREM'E VEDA

Kardeşim Kerem, Ülkemizi ve aileni gururlandıracağından hiç şüphem yok. Her daim destekçin olacağım ve başarılarını merakla bekleyeceğim. Yoldaşlığımız her zaman özel olacak. Yolun açık olsun kaptanım.

TFF'DEN DE AÇIKLAMA GELDİ

A Milli futbolcularımızdan Kerem Aktürkoğlu'nu Galatasaray'dan Portekiz Ligi takımlarından SL Benfica'ya transferi nedeniyle kutluyor, kariyerinin yeni bölümünde kendisine başarılar diliyoruz. Yolun açık olsun Kerem!