İtalyan Hoca’nın Milli Takım’da aldığı sonuçlar, doğal karşılanmalı: 15 maçta 7 galibiyet, 3 beraberlik, 5 yenilgi. Avrupa Şampiyonası eleme grubunda Hırvatistan’ı kendi sahasında yenerek liderliği yakalaması, Avrupa Şampiyonası kur’a çekimine grup lideri statüsüyle gitmesi başarıdır. 24 takımlı şampiyonada çeyrek final oynamak da başarıdır.
Avrupa Şampiyonası’ndan sonraki görüntüye bakarsak… Hayır, Milli Takım yerinde saymıyor. Aksine kendine güvenen, maçın önemine göre motive olan uyumlu bir takımımız var. Galler maçında iyi bir futbol sergileyemedik, temaslı oyundan kaçındık, fizik gücü harcayarak yorgun düşmemeyi tercih ettik, eyvallah.
İzlanda karşısında çok daha iyi oynayan, üretken, fazlasıyla pozisyona giren, savunmasında çok az hata yapan bir takımımız vardı. Zor oyun bir ara eğlenceye dönüştü. Öte yandan Galler ve İzlanda maçlarını 180 dakikalık oyun olarak değerlendirirken futbolcularının fizik kapasitesine uygun planlar yaptı Montella... Galler maçındaki tek puan, yeni bir hocanın motivasyonuyla oynayan rakibe karşı başarıdır.
İzmir’e dönersek. Milli Takım, bütünüyle uyumlu, etkili ve verimli bir oyun sergiledi. Kaleci Mert’ten savunmaya, orta alandaki İsmail ve Hakan Çalhanoğlu’ndan İrfan Can, Arda ve Kerem’e, en önde iyi işler yapan Umut Nayır’a kadar hemen herkes alkışlanacak iş çıkardı.
Montella zaman zaman farklı işler de yapıyor. Dörtlü savunmadan üçlüye geçip farklı bir oyun deniyor. Santrforsuz oyun planları var. Bunu henüz tam anlatarak bizi ikna etmiş değil. Ama yaptığı işlere ve vizyonuna saygı duyuyoruz. Santrfor Umut Nayır’ı oynattı ama onun şutlar ve goller dışında yapacağı katkıları da göstermiş oldu. Son dakikalarda Kerem Aktürkoğlu’nu forvet olarak kullanıp yine onun ayağından üçüncü golü bulması, tezinde önemli bir eşik olarak tanımlanabilir.
Montella’nın hedefleri var. Uluslar Ligi’nde A Ligi’ni yükselmek, Dünya Kupası elemelerinden çıkıp 2026’da ABD, Kanada ve Meksika’ya ulaşmak…
Peki hedeflere ulaşır mı? Evet, kesinlikle. Onun adı Montella biir.. Elinde ‘Bizim Çocuklar’ var, ikii!

Haberin Devamı

Kerem, Kerem, Kerem

Haberin Devamı

Galatasaray’daki hizmetine gol ve asist toplamı olarak 88 sayısını işledi. Bu sayıları yakalayacak ve geçecek kaç oyuncu var, merak ediyorum.
İzmir’deki maçta, akıllı koşuları, çabukluğu, arkadaşlarıyla uyumu sayesinde İzlanda’ya peş peşe üç gol atarak günün kahramanı oldu.
Yine de kalbi kırık ayrıldı Galatasaray’dan 12 milyon euroluk (bence fazlası olabilirdi) bonservis ücreti kazandırarak Benfica’ya gitti. Oradaki performansıyla endüstriyel liglerden birine imza atacağına inanıyorum. Kerem hem bir kanat oyuncusu, hem de golcü kimliğini sonuna kadar hak eden bir futbolcu.
Bence onun en hatırı sayılı özelliği, kanatlardan ezber ortalar yerine oyunu yerden driplinglerle sürdürmesi, arkadaşlarıyla hemen her pozisyonda işbirliği yapması ve garantiyi gördüğünde inanılmaz goller atmasıdır.
G.Saray’da sosyal medya fenomenleri onu kırdılar… Tribünlerde de kısa süreli soğuk rüzgarlar esti.. Asıl bundan sonra takdir edilecek Kerem. Malum, bazı değerler yokluğunda daha iyi anlaşılır, aranır!

Haberin Devamı

Motosiklet, olimpiyat yolunda!

Sevgili meslektaşım Mustafa Karagöl ile birlikte ailece Afyonkarahisar’a gittik. Dünya Motokros Şampiyonası’nın önemli etaplarından biri koşulacaktı. TMF Başkanı merhum kardeşimiz Bekir Yunus Uçar’ın elim kaybından sonra baktım ki, her şey onun iş başında olduğu zamanlardaki gibi tıkır tıkır işliyor.
Başkan Vekili Ogün Baysan ile Asbaşkan Mahmut Nedim Akülke, dünyanın en iyi parkurlarından birini hazırlamış olmanın gururuyla tüm yarışçı, hakem ve yöneticileri ağırladılar. Türk sporcularının henüz iddialı görünmediği bu dalda yepyeni programlar uyguladıklarını söylediler. Öyle ki, 5 yaşındaki çocuklar bile elektrikli motosikletlerle eğitim görüyorlarmış… Çok güzel…
Ben de onlara güzel bir haber verdim, tabii… Hem bu yerel bir haber değil, tam anlamıyla olimpik bir haber. TMOK Başkanımız Uğur Erdener’ina çıkladığına göre FIM (Uluslararası Motosiklet Federasyonu) , IOC (Uluslararası Olimpiyat Komitesi ) tarafından resmen tanınıyor. Gelecekteki spor dalları yoklamasına FIM iyi bir hazırlıkla girerse, kazanabilir. Şimdiden hazırlanmaları gerek. Erdener, ralli, Formula 1 ve Nascar’ın olimpik şansı olmadığını da söyledi.