Yaz OlimpiyatlarıArshad Nadeem'e ver parayı, al imzayı!

Arshad Nadeem'e ver parayı, al imzayı!

14.08.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Paris 2024 Olimpiyatları’nda 92.97’lik derecesiyle, Pekin 2008’de 90.57 ile Andreas Thorkildsen’e ait olan olimpiyat rekorunu kırarak altın madalyaya uzanan Pakistanlı ciritçi Arshad Nadeem’e ülkesinde görkemli bir karşılama yapıldı.

Arshad Nadeeme ver parayı, al imzayı

Pakistan’da krallar gibi karşılanan milli sporcunun, sokakta para karşılığında imza dağıttığı görüntüleri ise viral oldu.

Haberin Devamı

Ülkenin orta kesimlerinde yoksul bir ailenin çocuğu olarak doğan, kerpiç bir evde büyüyen Arshad, demir çubuklar ve ağaç dalları kullanarak son derece ilkel koşullarda kırsal kesimde cirit antrenmanları yapmaya başladı. Bu yüzden aynı zamanda bir cirit imalatçısı haline de geldi ve zamanla daha uzağa atmaya başladı.

Kullandığı ekipmanın modern hale getirilmesi ve organizasyonlara katılma amaçlı seyahatlarının karşılanması konusunda sıkıntılar yaşayan Pakistanlı sporcu, kendisine para veren hayranlarına imza dağıttı. Hemşerilerinin bu hareketi, oyuncuya ilgili otoriteler tarafından ciddi bir ödeme yapılmasını vurgulamak için yaptıkları ortaya çıktı.

DJOKOVIC KUTLAMASI

Paris’te olimpiyat altın madalyası kazanan Novak Djokovic için ülkesinde kutlama düzenlendi. Sırbistan’ın madalya alan diğer sporcularıyla birlikte Belgrad meydanında kurulan sahneye çıkan yıldız tenisçi, elli bin kişilik kalabalıkla birlikte zaferini kutladı. Djokovic daha sonra binek bir otomobille şehir turu attı, açık olan camdan bağırarak yolların kenarında toplanan vatandaşlarıyla birlikte sevinç gösterilerini sürdürdü.