23.03.2025 - 22:28 | Son Güncellenme:
SPOR SERVİSİ
A Milli Takım, Macaristan karşısında 3-0 kazanırken toplam skorda da 6-1 kazanarak Uluslar A Ligi'ne yükseldi. Karşılaşmanın 38. dakikasında Real Madrid forması giyen Arda Güler, Milli Takım'ın 2. golünü attı.
Golün ardından milli yıldızımız gündem olurken İspanya'nın köklü gazetelerinde olan Marca ile AS, Arda Güler'e dikkat çekti.
Yapılan haberler şu şekilde:
AS: Arda Güler'in akıl almaz golü!
Milli Takım'da ilk 11'de forma giyen Türk oyuncu, bir kez daha fırsatı değerlendirdi. Macaristan'a karşı ilk yarıda ilk dokunuşuyla muhteşem bir gol.
MARCA: Güler, Türkiye için bir mücevher: Ceza sahasında topu ağlara göndererek Budapeşte’yi susturdu!
Maçın 39. dakikasında, Türkiye ders niteliğinde bir kontra atak geliştirdi. Aktürkoğlu’nun taşıdığı top, Oğuz Aydın’ın geri pasıyla Arda’nın önüne geldi ve o da iç ayağıyla yaptığı muhteşem dokunuşla skoru 0-2’ye getirdi. Bu gol, Macaristan’ın geri dönüş umutlarını söndürdü. Arda’nın, Dibusz’u oyundan düşürmek için yaptığı bilek hareketi belirleyiciydi ve böylece Madridli oyuncu, 6 Ocak’ta Minera’ya attığı gollerden sonra 2025 yılındaki üçüncü golünü kaydetmiş oldu. Bu gole ihtiyacı vardı.
Güler, milli takımda kişiliğini tam anlamıyla ortaya koyuyor, sahada sürekli olarak takım arkadaşlarına talimatlar veriyor. Real Madridli oyuncu susmuyor ve Ramazan nedeniyle verilen su molasını bile, milli takımın yanlış yaptığına inandığı bazı şeyleri düzeltmek için değerlendirdi.
Güler’in kendi ülkesinde oynarken ne kadar önemli hissettiği konusunda hiçbir şüphe yok. Milli takımda, Real Madrid’de de ulaşmayı hayal ettiği statüye çok daha erken kavuştu. Bu maçın ardından Ancelotti’nin, son haftalarda çok az süre alan ve morali düşük olan oyuncusunu Salı günü çok daha motive bir şekilde bulacağı kesin.
Son zamanların popüler oyuncularından Yağmur Yüksel, ödüle layık görüldü.