Trabzonspor son nefeste…!

Haberin Devamı

Tamam, Trabzonspor’un orta sahasında sorun var… Defansta her hafta mecburiyetten dolayı değişiklikler yapılıyor… Bir diğer sıkıntıları; topu Banza ile buluşturamamaları.
Tüm bunların yanı sıra…
Haftalardır galibiyete hasret bordo-mavili oyuncuların üzerinde oluşan baskı her hallerinden belli oluyor. Topu ayağına alan oyuncu bazen inanılmaz hatalar yapıyor; bırakın izleyenleri, kendisinin de inanamayacağı… Futbolda, psikolojide var bunlar, baskı altında olan oyuncu istediğini yapmakta zorlanır, sorumluluk almak istemez, hata yapmaktan korktuğu için topun ayağına gelmesini de istemez.
Dememiz o, dün Trabzonspor’un son nefeste aldığı galibiyet ilaç kadar kıymetli idi!
Açık konuşmak gerekirse; RAMS Başakşehir’in de oyunu kendi sahasında kabul edeceğini kimse tahmin etmemiştir. Çağdaş hoca Trabzonspor’dan çekinmiş, korkmuş olacak ki deyim yerindeyse defansa otobüsü çekip bekleyerek oynattı ekibini! Koca doksan dakikada 68’de bir pozisyonları vardı hepsi o kadar. O da kaptan Uğurcan’ın topu oyuna sokmak isterken yaptığı hatadan kaynaklıydı.
Başakşehir’in pozisyonu yoktu, Trabzonspor’un var mıydı? Bir elin parmak sayısını geçmezdi. Zira Başakşehir, defansı o kadar kalabalık tuttu ki, iğne atsanız yere düşmezdi! E, defansı bu kadar kalabalık tutarsanız, ileride yalnızları oynarsınız…
Hakkını teslim edelim, her hafta bir devşirme stoperle oynayan Trabzonspor defansı pek hata yapmadı; rakip ileri de çoğalamayınca… Yeri gelmişken Mendy’e koca bir alkış, harika oynamaya, sorumluluk alarak oynamaya devam ediyor. İnsan sormadan edemiyor, olmasaydı acaba ne olurdu?
Futbolda kanatları kullanmanın ne kadar kıymetli olduğu dün bir kez daha anlaşıldı, aslında Trabzonspor’un bu sezon hiçbir maçta yapamadığı işlerdi kanatlardan bindirme; Eren’in son nefeste yaptığı, Vişça’nın son noktayı koyup üç puanı getirdiği pozisyon… Ve bu galibiyetle çok büyük bir yük kalkmıştır bordo-mavililerin sırtından…
Maçın orta hakemi Zorbay Küçük mü? Verdiği, vermediği birçok karar izleyenlerin sinir sistemini biz keman yayı gibi diyelim, siz kemençe yayı gibi gerdi dieyebilirsiniz! Maçın başında Banza’nın, Ba’dan söküp aldığı topa faul vermesi hakikaten çok komikti!