Trabzonspor haftalar sonra…

Haberin Devamı

Trabzonspor’da işler sahada yolunda gitmemiş olsa da ‘Bankalar Birliği’yle hesabı kapatmaları şampiyonluk kadar kıymetlidir, belki de daha değerlidir. O anlamda Trabzonspor’un ekonomi liginde şampiyon olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Büyük iş başardı Trabzonspor başkanı Ertuğrul Doğan ve yönetimi…
Bir teşekkür Trendyol Süper Ligi’nin ‘Şamil Ekinci Sezonu’nun olmasında emeği geçenlere. Bordo-mavili ekibin ülkenin 4 büyük takımdan birinin olmasında, Trabzonspor’un koca bir çınar ve çok büyük bir aile olmasında katkılarını anlatmayla bitireceğimiz Trabzonspor’un efsane başkanı Şamil Ekinci’nin ülke futbolunu yönetenler tarafından hakkının teslim edilmesi; büyük bir vefa örneğidir!
Maça gelince…
Haftalardır galibiyete hasret Trabzonsporlu oyuncuların, bilhassa iki farklı öne geçtikten sonra oyun disiplininden kopup bazı bölümlerde kafalarına göre oynamaları inanılır gibi değil! Konyasporlu oyunculara adeta “biz beraberliğe aboneyiz, atın da berabere bitsin” der gibiydiler!
Oyuncuların üzerinde büyük bir baskı, rakibi karşılama sıkıntı var tamam da, 72. dakikada Nwakaeme, kaleciyle karşı karşıya kaldığı pozisyonda topu arkadaşına vermiş olsa, Trabzonspor fişi çekip işi bitecek, kalan bölümleri rahat geçireceklerdi. Bir gün önce Galatasaray’ın, Kasımpaşa maçında başına geleni izlememiş, duymamış olacaklar ki…
Diğer yandan kimsenin anlamadığı, anlam veremediği ama hakemlerin görüp de verdiği penaltıyı Umut Nayır gole çevirebilse, kalan dakikalar Trabzonsporlulara bildiği tüm duaları ettirebilirdi. Gerçi Konyasporlu oyuncular skoru 3-2 yaptıktan sonra, uzatmalarda kaçırdığı bir pozisyon var, o pozisyon gol olsa yanmıştı gülüm helva!
Her şeye rağmen kazanmak güzeldir. Hele de sezonun ilk galibiyeti 6. Haftada gelince… Bu galibiyet oyuncuların özgüvenini bir nebze de olsa yerine getirecektir. Zira beş hafta kazanamayan oyuncuların son dakikalarda yaşadığı stresi, paniği görünce… Açık konuşmak gerekirse, son bölümlerin sıkıntılı geçmesini bordo-mavili oyuncuların kendisi istedi; Nwakaeme, o pası vermiş olsaydı!
Özetle, kimsenin beklemediği, o mesafeden gol zor olur denildiği yerden Edin Vişça’nın ayağından çıkan füzesini, Banza’nın rakip defans arkasına su gibi sızarak attığı gol, bordo-mavililerin altı haftadır beklediği filimdi! Trabzonspor’un kazandığı penaltı? Cümle alemin gördüğünü, Halil Umut Meler’in görmemesi tam bir komedi idi! Topsuz alanda Denswil’in rakibe yaptığı hareketi gördü ama!