Hakemler mesaiye erken başlamış!

Haberin Devamı

Konuşulması gereken şu; Banza’nın iptal edilen golünü İstanbul’un üç büyük takımından biri atmış olsaydı benzer kararı verirler miydi VAR’daki baylar ve bay Volkan Bayarslan? Bal gibi de gol verirlerdi, çünkü buz gibi goldü Trabzonspor’un attığı.
Hem iki gözüm, VAR da çağırmazdı, zira hepsinin elleri ayakları titrerdi, bir daha kolay kolay maç alamayız diyerek uykularının kaçacağını düşünürlerdi. Ne yazık ki Trabzonspor’un nizami golünü iptal ettiler, başka deyişle yediler!
Malheiro, o topu başka türlü nasıl alacaktı? Dönüş yaparken kolunu kullanmaması mı gerekiyordu? Trabzonsporlu oyuncunun rakibin yüzüne değil, rakip oyuncu Trabzonsporlu oyuncunun hareket alanına girdiğini, yüzüne eline çarptığını ve kendini yere attığını nasıl göremezsiniz?
İşte bu hakemler bu liglerde yıllardır hakemlik yapmaya devam ediyor, dakika bir gol bir, Trabzonspor’a yapılan bir değil, iki değil…
Bu tip hakemleri ibret olsun diye BAL Lig’ine göndermek lazım… Şöhretleri olduğu için alt ligleri kendilerini yakıştırmazlar, o da ayrı. Bir bakmışsınız, bir anda ekranlarda yorumcu olmuşlar, sözde adalet dağıtıyorlar. Bazılarının bugün olduğu, yaptığı gibi…
Neyse…
Trabzonsporlu oyunculara gelince… Tam bir saat Gaziantepspor’un oynamasını istemiş, hatta gol atmasını beklemiş olmalılar ki; bırakın rakip kaleye gitmeyi, rakibi karşılamayı, iki pas yapmayı, futbol adına hiç ama hiçbir şey yapmadılar… Biz bu bir saatlik oyunun adına futbol değil, top oyunu diyoruz.
Arka arkaya dört hafta berabere kalan, taraftarına hayal kırıklığı yaşatarak lige başlayan Trabzonsporlu oyunculardan daha istekli, daha arzulu olmalarını beklerdik, daha çok pozisyona girmelerini isterdik, ancak kendi yarı alanında bekleyerek oynayan takıma karşı bu kadar yavaş, isteksiz oynanırsa; beraberlik kaçınılmaz olur.
Gaziantep’in gücünü biliyoruz, kaptıkları toplarla hızlı çıkarak Trabzonspor kalesinde gol aradılar. Bordo-mavi takım oyuncuları onu da yapamadı, doksan dakikada doğru düzgün, akılda kalan bir atak yapıp golü buldular, onu da hakemler vermedi!
Geçmiş yıllara bakarak, VAR’ın başındakiler ile bay Volkan Bayarslan, sezonun son haftalarına girildiğini, o anlamda Trabzonspor’un şampiyonluğa oynadığını zannetmiş olmasınlar!
Evet, Trabzonspor oynamadı tamam da, hakemler de bu sezon mesaiye erken başlamışlar hani!