Böyle olmuyor ama beyler!

Eyüpspor’un oynamaya çalıştığı oyunun adı futbol, Trabzonspor’un oynadığı ayaktopundan başka bir şey değildi!
Zira sahada ne yaptığını, nasıl oynanmasını gerektiğini bilen, futbolun hakkını teslim etmeye çalışan, golü arayan ev sahibi takımın oyuncularıydı…
Ne yaptığını bilmeyen, rakibin üstüne gidemeyen, gol pozisyonuna giremeyen, al gülüm ver gülüm anlayışında oynayan Trabzonsporlu oyunculardan başkası değildi…

Maçın orta hakemi Atilla Karaoğlan da bordo-mavili oyunculardan farklı değildi, tabir caizse ayakta uyurgezerlerdendi. Verdiği, vermediği kararlar… Hele Trabzonspor aleyhine çaldığı bir penaltı vardı ki, VAR olmasaydı yanmıştı Trabzonsporlular!

Haberin Devamı

Ayrıca yan hakemlerden biri yarım metre ofsayt olan pozisyonu devam ettirip, Uğurcan kurtardıktan sonra bayrağı kaldırmaması hem komikti hem de evlere şenlikti!

Bir eleştiri de ihtiyaç duyulduğunda her daim seferberlik emriyle acil göreve çağrılan İhsan Derelioğlu hocaya. 52 dakika rakip kaleye şutu olmayan, vurdumduymaz oynayan takımında oyuncu değiştirmemesi? İnsan yanında oturduğu oyuncuları tanımasa, bilmese, birlikte çalışmasa… Dememiz o, kulübede oturanlardan hiçbiri sahada oynayanlardan kötü oynayamazdı.

Açık konuşmak gerekirse; üzülen, kaybeden taraf Arda Turan’ın öğrencileri oldu. Mütevazi kadrolarıyla ligin en çok transfer yapan takımından daha etkili oynadılar…
Sezonun başında söyledik, hazır yeri gelmişken bir kez daha hatırlatalım:
Trabzonspor’un iyi bir golcüsü ve orta sahada oyunu kuracak, yönlendirecek oyuncusu olmadığı müddet; beklenen, istenen oyunu sahaya yansıtması mümkün değil. O anlamda zamanının ipine sarılmaktan başka çare yok. Anlaşılacak yeni teknik adam, takıma yeni katılacak oyuncularla sorunu çözeceğine inananlardanız.
Tüm bunlara rağmen bordo-mavili oyuncuların bu kadar kötü oynamaya hakları yok. En azından insan aldığının karşılığını, futbolun hakkını teslim eder.

Trabzonspor yönetimi, Trabzonspor’un borcunu sürdürebilir hale getirmek, hatta bitirmek için aylardır gece gündüz harıl harıl çalışırken, oyuncuların ödemelerini aksatmadan zamanında yaparken, bordo-mavili takımın liglerin kötü oynayan takımların başında gelmesi, al gülüm ver anlayışıyla oynamaları Trabzonspor’un armasını taşıyan oyuncu grubuna hiç ama hiç yakışmıyor! Böyle olmuyor ama beyler!

Haberin Devamı