SkorerAkgül şaşırttı

Akgül şaşırttı

11.09.2010 - 00:07 | Son Güncellenme:

Dünya Güreş Şampiyonası’nda dün başlayan serbest stilde geçen yılın ikincisi Sezar Akgül, ilk turda Obenson önünde tutunamadı ve rakibinin çeyrek finalde kaybetmesiyle elendi

Akgül şaşırttı

Rusya’nın başkenti Moskova’da devam eden Dünya Güreş Şampiyonası’nda dün mindere çıkan Milli Takım sporcularından serbest stilde Sezar Akgül elendi. 55 kiloda mücadele eden geçen yılın dünya ikincisi Sezar Akgül, ABD’li Blanc Obenson ile yaptığı müsabakada son derece kötü bir performans sergiledi. Müsabakanın henüz ilk saniyelerinde rakibinin arka arkaya iki kez tek dalarak bastırmasına izin veren Akgül, bir anda 2-0 yenik duruma düştü. Sezar Akgül, milli takım antrenörleri Adem Bereket, İshak İrbayhanov, Turan Ceylan ve Murat Atmaca’nın minder kenarından yaptıkları tüm uyarılara rağmen oyuna girmeyince ilk periyodu 2-0 kaybetti.
İkinci periyotta da aynı görüntü tekrarlandı. ABD’li güreşçi Sezar Akgül’ü bir kez minder dışına iterek, bir kez de tek dalıp bastırarak puanlar aldı. Bu devrede de 2-0 yenik duruma düşen Akgül, müsabaka sonuna kadar hiç bir oyun girişiminde bulunmamakta ısrar etti ve hem periyodu hem de müsabakayı 2-0 kaybetti. ABD’li güreşçinin çeyrek finalde Japon rakibine yenilmesiyle Sezar Akgül şampiyonadan elendi.

Haberin Devamı

Örskaya da veda etti
Bayanlar 67 kiloda Burcu Örskaya ise repesajdaki ikinci müsabakasında Azerbaycan’dan Nadya Sementsova’ya 2-0 (0-1/0-1) yenilerek madalya şansını kaybetti.
Güreş Federasyonu Başkanı Osman Aşkın Bak, serbest stil müsabakalarının ilk gününde Sezar Akgül’ün beklenmeyen derecede kötü görüntü sergilemesiyle ilgili olarak, “Minderde adeta uyudu. Geçen yıl dünya ikincisi olan bir sporcudan en azından mücadele ederek yenilmesini beklerdim. Bu performansıyla bizleri hayal kırıklığına uğrattı” ifadelerini kullandı.