Milli TakımA Milli Futbol Takımı'nda Vincenzo Montella'dan 'ilk' vurgusu!

A Milli Futbol Takımı'nda Vincenzo Montella'dan 'ilk' vurgusu!

13.10.2024 - 07:01 | Son Güncellenme:

Karadağ’ı mağlup ederek UEFA Uluslar B Ligi’nde lider bulunan A Millilerimiz, deplasmanda 7 kez oynayıp, 6 yenilgi aldığı İzlanda’da, makus talihini terse çevirmek için sahaya çıkacak.

A Milli Futbol Takımında Vincenzo Montelladan ilk vurgusu

4. Grup 3. maçında Samsun’daki taraftar desteğini de arkasına alan ay-yıldızlılar, Galler’in İzlanda deplasmanında puan kaybetmesiyle iki puan farkla zirvede yer aldı.

Haberin Devamı

Karadağ karşısında oldukça etkili olan Millilerimiz, rakip kaleye tam 29 şut çekerken, bunların 9’u da kaleyi buldu. Birçok önemli fırsatı değerlendirmek için çaba gösteren futbolcularımız, 8 kurtarış yapan Karadağ Kalecisi Nikic’i geçemedi. İrfan Can Kahveci’nin golü öncesinde de Kenan Yıldız’ın şutu direkten dönmüştü.

MONTELLA'DAN GALİBİYET MESAJI

Uluslar Ligi’nde oynadığı 3 karşılaşmada da yenilgi görmeyen A Milliler, Karadağ galibiyetinin ardından Teknik Direktör Vincenzo Montella tarafından takdir edildi.

Futbolcularını kutlayan İtalyan teknik adam, "İzlanda’yı dış sahada hiç yenememişiz. 6 yenilgi, bir beraberlik var. Ama sizin bu ilki başaracağınızı biliyorum. Bu şekilde liderliğimiz daha da garanti altında olacak. A Ligi’ne katılmamamız için hiçbir neden yok. Futbolunuzla, sonuçlarla başaracağız" ifadesini kullandı.

Haberin Devamı

REJKJAVIK'TE DONDURUCU SOĞUK

A Milli Takımımız, yarın sadece rakibiyle değil, hava sıcaklığıyla da mücadele edecek. Ay-yıldızlı ekibimizin maçı oynanacağı Rejkjavik’te sıcaklığın maç saatinde 1 derece olacağı öngörüldü.

İzlanda’da çok zor bir maçın kendilerini beklediğini anlatan
Kaptan Hakan Çalhanoğlu, "Oraya gittiğim için biliyorum soğuk bir hava olacak. Ancak bizim güzel bir havamız var. Karadağ galibiyetinin ardından sonra daha da güzel oldu. İnşallah İzlanda’dan da galip döneriz" ifadesini kullandı.

Son karşılaşmayı da değerlendiren Hakan, "Herkes buradan 3-4 farkla ayrılacağımızı düşünüyordu. Biz sahaya o kafa ile çıkmadık. Rakibe saygı duyuyoruz ve küçümsememeye çalışıyoruz" yorumunu yaptı.