GalatasarayGalatasaray'da Başkan Dursun Özbek oy çokluğuyla ibra edildi!

Galatasaray'da Başkan Dursun Özbek oy çokluğuyla ibra edildi!

12.10.2024 - 21:06 | Son Güncellenme:

Galatasaray'da tüm gözler Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı'na çevrildi. Başkan Dursun Özbek yönetiminin 1 yıllık dönemi ibra oylamasına sunuldu. Başkan Özbek, oy çokluğuyla ibra edildi.

Sarı-kırmızılı kulübün yıllık olağan genel kurul toplantısı, Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirildi.

Haberin Devamı

Saat 10.00'da başlayan genel kurulda başkan Dursun Özbek, muhasip yönetim kurulu üyesi İbrahim Hatipoğlu ve denetleme kurulunun sunumlarının ardından üyelerin görüşleri alındı.

Yaklaşık 50 üyenin söz aldığı kongrede, daha sonra yönetim ve denetim kurulunun ibrası oylandı. Özbek yönetimi, üyelerin çok büyük bölümünün oylarıyla ibra edildi. Üyeler, denetim kurulunu da ibra etti.

"ELİMİZDEN GELENİ YAPACAĞIZ"

Konuşmasında Riva projesine de değinen Dursun Özbek, "Riva ile ilgili pek çok şey söyleniyor. Riva'daki projenin neler getireceğini söyledim. Söz verdiğimiz rakamlara çok yaklaştık. Gayrimenkul piyasasındaki gelişmeler, bazı şeyleri geciktirebilir. Riva projesi, kendisine düşen görevi yapmıştı. Riva projesi, borçlarımızın azalmasındaki en büyük faktörlerden bir tanesidir." diye konuştu.

Eleştirilere dikkat edeceklerini dile getiren Özbek, "Elbette hatalarım var. Bizi yoracak en büyük şey, sizlere mahcup olmak. Beraber çalıştığım arkadaşlarımın hepsi Galatasaray'da büyüdü. Çalışmalarımıza titizlikle devam ediyoruz. Eleştirileri not aldık. Hiç merak etmeyin. Genel kurul, bizim en büyük organımız. Genel kurulun verdiği kararlar tartışılmaz. Size verdiğimiz hizmetin hesabını vermeye çalıştık. Bundan sonraki dönemde de elimizden geleni yapacağız. Vereceğiniz bütün kararlara saygılıyız." şeklinde konuştu.

Dursun Özbek, konuşmasının ardından ayakta alkışlandı.

ÖNERGE KABUL GÖRMEDİ

Florya'nın ihalesi sonrası gelen tekliflerin genel kurula getirilmesi hakkında verilen önerge, Galatasaray Kulüp Üyeleri tarafından reddedildi. Dursun Özbek, önergenin oylamasından önce 'reddedilmesi' önerisinde bulunmuştu.

"GALATASARAY HEPİMİZİN"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, oylamanın ardından bir kürsü konuşması gerçekleştirdi.

Dursun Özbek şu sözleri dile getirdi:

"Bize gösterdiğiniz destek için hepinize kalpten teşekkür ediyorum. Galatasaray hepimizin. Sadece Galatasaray sevgisiyle, bu kulübe koşulsuz hizmet için geldik. Sizin desteğiniz olmadan, birlikte ilerlemeden başarıya ulaşmamız mümkün değil. Amacımız Galatasaray'ı bizden sonraki nesillere gurur duyacağımız ve en güçlü şekilde devretmek. Bu zamana kadar ne başardıysak sizin desteğinizle gerçekleştirdik. Konuşalım, tartışalım, doğru diyalog ve samimi yaklaşımla en iyisine ulaşalım. Birbirimizi seversek, birlikte çalışırsak karşımızda hiçbir gücün durması mümkün değil. Hepinizi çok seviyorum, hepinize teşekkür ediyorum."

Haberin Devamı
OY ÇOKLUĞUYLA İBRA EDİLDİ

Galatasaray Spor Kulübü Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda, Dursun Aydın Özbek başkanlığındaki 91. Yönetim Kurulu 1 Haziran 2023 - 31 Mayıs 2024 dönemi oy çokluğuyla ibra edildi.

DURSUN ÖZBEK: BİRAZ SABIRLI OLUN

"Karaborsa bilet konusunda birçok konuşmacı masumiyet karinesini vurguladı. Biraz sabırlı olun. Hukuka aksettiği için olayı çok sıkı takip ediyorum. Açılış konuşmasında da olduğu gibi taksire giren birisi varsa, gereğini yapacağımdan şüpheniz olmasın. Bizler, sizlerin emanetinizi taşıyoruz. Zerre kadar endişeniz olmasın. Kendi malımızdan daha fazla sahip çıkmak üzere gereken her şeyi yapıyoruz."

"GALATASARAY'IN EN BÜYÜK ÖZELLİĞİ BU"

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, tekrar söz aldı. Dursun Özbek şu ifadeleri kullandı:

"Sabah 10'dan beri herkes düşüncelerini özgürce konuştu. Galatasaray'ın en büyük özelliği bu. Fikri hür, vicdanı hür bir Galatasaraylı olmaktan gurur duyuyorum."

Haberin Devamı
"BORCUMUZ 25 MİLYAR LİRA! BANKA SIFIR KASA SIFIR"

Galatasaray Kulübü Divan Kurulu Üyesi ve eski Divan Kurulu Başkanı Eşref Hamamcıoğlu: "Mali Durum iç açıcı değil. Denetleme kurulu raporunda var, borcumuz 25 milyar liradır. Borç alacak farkı 286 milyon dolar. Konsolide olarak beyan edilen kar 5.2 ama bunun enflasyon düzeltmesini yapınca rakam tam tersi. Enflasyon düzeltmesi ve gayrımenkul değerlendirmesinin kara yansımasıyla ilgili ilave yorumum da şudur; bu siyasi iradenin çıkardığı vergi tuzağıdır. Karınızı fiktif olarak artırıyorsunuz ve bunun üzerinden vergi vereceksiniz. Esas faaliyet konusundan zarar eden işletmeler yaşayamazlar, bu çok net. Ciromuzu artırmışız ama arttırdıkça zararımız artmış. Bunu çok dikkatli okumak lazım. Amasız fakatsız lakinsiz bu gerçekle yüzleşelim; Galatasaray'da kar falan yok. Çok önemli bir teori var; profit eşittir opinion cash reality. Cash paramız var mı, yok. Bakın hesaplara banka sıfır, kasa sıfır. 5.2 para kazandıysak hakikaten Florya'yı satmaya gerek yok."

"Bugün Galatasaray'da bir liderlik sorunu var. Lider, ekip çalışmasına ve ekibine inanır. Risk ve insiyatif almasını bilir, şeffaf ve hesap verebilir olur. Her şeyden önemlisi etrafına güven verir. Saygı görür ve liderliğini yaptığı kurumu güçlü temsil eder. Bugün böyle bir ortamda olduğumuzu düşünmüyorum." ifadelerini kullandı.

58 KONUŞMACI SIRADA

Galatasaray Yıllık Olağan Genel Kurul Toplantısında saat 15.35 itibarıyla 8. konuşmacı görüşlerini belirtiyor, en az 58 konuşmacı daha konuşma sırası bekliyor.

ADNAN POLAT: PROSEDÜRLER BİTMEK ÜZERE

Adnan Polat Genel Kurul'da şu ifadeleri kullandı: "İhale dosyasını tamamlama üzerine çalıştık, aşağı yukarı sonuna geldik. İki arsanın ortasından ince bir yol geçiyordu, oradaki prosedürler bitmek üzereydi. Niyetimiz kasım ayı başında ilana çıkmak şeklinde. İhale dosyasını yüzde 100 bitirmiş olacağız.

Sadece 18 uygulamasıyla aradaki yolun giderilmesi var, kararları verildi, bürokratik prosedürleri sürüyor. Kasım ayı başında duyuruya çıkmayı düşünüyoruz. Kasım ayı içinde de bu duyuruyla 1 aylık süre vereceğiz dosya alanlara. 1 aylık aşağı yukarı süre vereceğiz. İlgili firmalar, gelip bize tekliflerini verecek.


Teklifler şöyle olacak, ilk bir dosyanın iki zarf olacak. Birinci zarfta ihale şartnamesiyle ilgili bilgiler belgeler teminat mektupları olacak. Eksiği olanlara 1 hafta süre vereceğiz. Sonraki dönemde komisyonun huzurunda ikinci zarflar açılacak. Burada tekliflere bakılacak. Bunların içinde en iyi, en uygun gördüklerimizi seçeceğiz. Uygun gördüklerimiz yine açık artırmayla nihai rakamlarını vermesini isteyeceğiz.

En iyi teklif meselesine insanlar takıldılar. Bu ne anlama geliyor diye baktığımız vakit, en yüksek verene değil en iyi teklif verene vereceğiz dedim, bazı arkadaşlar takılmışlar. "

Haberin Devamı
ÖZBEK: RAKİPLERİMİZ ÇOK KORKMUŞ

"Forma sırt sponsorluğumuz... Biz bu sözleşmeyi 15 Eylül'de imzaladık. Sözleşmeyi imzaladığımız şirket, Avrupa'da birçok kulüple de benzer sözleşmeleri imzalayan dijital spor haber portalı. Biz bu sözleşme için TFF'den yazılı onay aldık. 17 Eylül'de bir takım iddialar ortaya atılınca dedik ki sözleşmeyi askıya alalım, konu netleşsin, sonra devam ederiz. 30 Eylül'de TFF vermiş olduğu izni iptal etti, biz de sözleşmeyi feshettik. Olay bundan ibarettir. Hiç kimse bu olayı tahrif etmeye çalışmasın.

RAKİPLERİMİZ ÇOK KORKMUŞ
Rakiplerimiz bizim bu sponsorluktan bir gelir elde etmemizden çok korkmuşlar, sabah akşam konuşuyorlar. Biz bu sponsorluktan 1 kuruş kazanç sağlamadık. Bu sponsorluk olmadan da onların tek elden dağıtılan hesabı bile sorulmayan sponsorluk desteklerine karşın kazanmaya devam ederiz, hiç merak etmesinler."

GALATASARAY'DA 3 HEYKEL DİKİLECEK

Dursun Özbek, Ali Sami Yen Rams Park'a Mustafa Kemal Atatürk - Ali Sami Yen ve Tevfik Fikret'in olduğu bir heykelin dikileceğini açıkladı.

Özbek: "Ali Sami Yen Spor Kompleksi'nin TEM'e bakan köşesine konmak üzere Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Ali Sami Yen ve Tevfik Fikret'in yaklaşık 11 metre yüksekliğindeki heykellerinin yapımına başladık" dedi.


ÖZBEK: BİLET SATIŞLARINDA HER ŞEYİN KAYDI VAR

"Kombine ve bilet satışlarında kimsenin kafasında soru işareti kalmasın diye rakamları tüm detaylarıyla paylaşmak istiyorum. 2023/24 sezonunda iç sahada oynanan 29 maç için satılabilir 50,168 koltuk kalıyor. Bunların 41,614'ünü kombine olarak sattık. Bu satışlar Passolig üzerinden yapılıyor. Maç günü satılabilir koltuk sayımız 8,554. Kombine devir ortalamamız 6,166. Bu rakamlar tüm sezon boyunca devredilen ve satılan koltukların ortalaması. Derbilerde bu devir rakamı 100'lere kadar da düşmektedir. Devirlerle birlikte maç günü satılabilir koltuk sayısı 14,720 ortalamadır. 11,758 tanesi Passolig uygulaması üzerinden satılıyor. Kulübün dahli olan satış sayısı ortalama 1,549'dur. 1,549 bileti kulüp kimlere satıyor? Tabloda satılan kişiler vardır. Bu satışların ödemeleri ve tanımlamaları Passolig üzerinden yapılıyor. Her şeyin kaydı var!"

Haberin Devamı
ÖZBEK: HASILAT REKORU KIRDIK

"Tabloda gördüğünüz gibi 287 milyon euro, 9.8 milyar lira kulüp tarihimizin konsolide hasılat rekorunu kırdık. Kombine, VIP, loca hasılatımız 52 milyon euro'ya ulaştı. Kombine fiyatları 4 katına çıkmasına rağmen satışa çıkan 41,614 kombineyi kısa zamanda bitiren taraftarımıza büyük teşekkür ediyorum. Onların katkısı, bu rekora ulaşılmasında katkı sağladı."

1 MİLYON FORMA SATIŞI HEDEFİ
"Mağazıcılık... Sürekli büyüme halini 79 milyon euro'luk bir ciro ile rekor kırarak devam ediyoruz. Geçen sezon 701 bin forma satış rakamına ulaştık. Tüm zamanların rekorunu kırdık. Bu sene 412 bin forma sattık. 1 milyon forma satış hedefi için çalışıyoruz. Her Galatasaraylının orijinal forma alarak bu hedefe katkı sağlamasını hedefliyoruz."

"Derneğin Sportif AŞ'ye olan borcu... Bu rakamda henüz istediğimiz seviyede bir azalma sağlayamadık. Bankalar Birliği anlaşmasından çıkılmasıyla bu sorunu çözeceğimize inanıyorum. Yeni dönemde Kemerburgaz Tesislerimizi uzun süreliğine Sportif AŞ'ye kiralayarak bu borcu ödemeyi planlıyoruz."

DURSUN ÖZBEK: AVRUPA LİGİ'NDE HEDEFİMİZ FİNAL

"Bu sezon başında Şampiyonlar Ligi'ne katılamadığımız için çok üzgünüz. Bu üzüntüyü bir başarı hikayesine çevirmek için yeni bir fırsat var. UEFA Avrupa Ligi'nde hedefimiz final. 2. hafta sonunda 36 takım arasında 8. sıradayız."

"UEFA Avrupa Ligi'nde hedefimizi final olarak belirledik. İkinci hafta sonunda 36 takım arasında 8. sıradayız."

"Art arda çok önemli maçlar oynayacağız. Bu maçlarda taraftarlarımızın desteğiyle hedefimize adım adım ilerleyeceğiz. Futbol takımımız milli maç arasına lider girdi. 25. şampiyonluğumuzu kazanmaya doğru emin adımlarla ilerliyoruz. 5. yıldızı formamızda gurur içinde taşımaya hazırız."


GİZLİ YAPILSIN TEKLİFİ REDDEDİLDİ

İbra oylamasının gizli yapılmasına dair verilen teklifin Divan Başkanlık Heyetince oylama olmaksızın geri çevrilmesi nedeniyle tartışma çıktı.

Haberin Devamı
İBRA OYLAMASI

Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'ndaki kongrede 6 Haziran 2023-31 Mayıs 2024 dönemini kapsayan raporlar takdim edilecek. Ardından ibra oylamasına geçilecek.

 

FLORYA KONUSU

Sarı-kırmızılılarda, başta Florya olmak üzere taşınmazlar için tartışmaların yaşanacağı konuşuluyor. Muhalif kanadın, mevcut yönetime üç ay önce 2026'ya kadar yetki verilen konularda yeniden oylama isteyeceği konuşuluyor

OSMAN ŞENHER: KİMSE AĞZININ SULARINI AKITMASIN

Milliyet yazarı Osman Şenher konuyla ilgili köşesinde şu ifadeleri kullanmıştı: Başkan Dursun Özbek de en çok eleştirilenler arasında. Kulübü için elinden geleni yapıyor. Şu anda başkanı yerden yere vurmanın, mali kongre için tehdit etmenin saçmalık olduğunu düşünüyorum. Hiç kimse ağzının sularını akıtmasın. İbrasızlık gibi saçma sapan şeyler kesinlikle olmaz. Başkan da, Buruk da görev sürelerinin sonuna kadar kulübe hizmete devam edecekler, bu da böyle biline.