Milli TakımA Milli Futbol Takımı'nda Hakan Çalhanoğlu penaltıyı iki vuruşla attı! İzlanda'da ilginç anlar

A Milli Futbol Takımı'nda Hakan Çalhanoğlu penaltıyı iki vuruşla attı! İzlanda'da ilginç anlar

14.10.2024 - 23:09 | Son Güncellenme:

A Milli Futbol Takımı, UEFA Uluslar Ligi B Ligi 4. Grup'un 4'üncü haftasında İzlanda deplasmanında sahaya çıktı. Maçın ikinci yarısında Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı penaltı dikkat çekti.

A Milli Futbol Takımında Hakan Çalhanoğlu penaltıyı iki vuruşla attı İzlandada ilginç anlar

İzlanda, UEFA Uluslar Ligi B Ligi 4. Grup'un 4'üncü haftasında A Milli Futbol Takımı ile karşı karşıya geldi. İzlanda ile Türkiye arasındaki maçın ikinci yarısında Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı penaltı gündem oldu.

Haberin Devamı

51'inci dakikada Orkun Kökçü'nün şutunda top İzlanda savunmasından sekti. Dönen topta Arda Güler'in şutunda bir kez daha İzlanda savunması araya girdi. Bu sırada milli futbolcular hakeme penaltı itirazlarında bulundu.

Arda Güler'in şutunda İzlanda savunmasının müdahalesi sonrası VAR'dan hakeme izleme tavsiyesi geldi. Damian Sylwestrzak kenara geldi ve pozisyonu çok kısa süre VAR'da izledi.

Damian Sylwestrzak pozisyonu izledikten sonra A Milli Futbol Takımı lehine penaltı kararı verdi. A Milli Futbol Takımı'nın kazandığı penaltıda topun başına Hakan Çalhanoğlu geçti.

Hakan Çalhanoğlu penaltı vuruşunu yaparken son anda destek ayağı kaydı ve top kalecinin tersinden ağlara gitti. İzlanda'da Valdimarsson maçın hakemine çok yoğun itirazlarda bulundu.

Haberin Devamı

Damian Sylwestrzak, Valdimarsson'u itirazları nedeniyle sarı kartla cezalandırdı. Bu sırada milli futbolcular topu santra noktasına getirdi.

Hakan Çalhanoğlu'nun kullandığı penaltı için VAR bir kez daha devreye girdi. Hakan Çalhanoğlu'nun penaltı vuruşunda topa iki kez dokunduğu tespit edildi. Maçın hakemi bu kararın kendisine iletilmesi sonrası ağlara giden topta gol kararını iptal etti.

İzlanda lehine endirekt serbest vuruş kararı verildi ve müsabaka kaldığı yerden yeniden başladı.

BİR PENALTI DAHA

Karşılaşmanın 65'inci dakikasında Arda Güler'in kullandığı köşe vuruşunda Merih Demiral topu arka direğe çevirmek izledi. Top bu sırada İzlanda savunmasından sekti. Milli futbolcular, bu pozisyonda hakeme penaltı itirazında bulundu.

VAR'dan gelen izleme tavsiyesi sonrası maçın hakemi pozisyonu kenarda izledi. Kenardaki incelemenin ardından A Milli Futbol Takımı penaltı kazandı.

KEREM'DEN İLGİNÇ HAMLE

A Milli Futbol Takımı'nın penaltı kazanması sonrası Kerem Aktürkoğlu hemen penaltı noktasına gitti ve o noktada zemini düzeltti. Milli Takım'ın kazandığı penaltıda Hakan Çalhanoğlu bu kez topu ağlara gönderdi.

Yazarlar