Oynatma Listesi
SKORER TV

Vincenzo Montella: Şimdi önümüzde yeni bir hedef var

A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella, “Ekibimiz gruptan çıkan en genç takım oldu. Türkiye, uzun yıllardır bu başarıya ulaşamamıştı. Takımıma ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Şimdi önümüzde yeni bir hedef var. Bugün bu zaferi kutlamak ve tadını çıkarmak istiyoruz” dedi.

 

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) F Grubu üçüncü maçında A Milli Futbol Takımı, Çekya’yı 2-1 mağlup etti ve grubu ikinci sırada tamamlayarak son 16 turuna yükseldi. Karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında A Milli Futbol Takımı Teknik Direktörü Vincenzo Montella ve milli futbolcu Barış Alper Yılmaz değerlendirmelerde bulundu. Gruptan çıkarak tarihe bir başarıya imza attıklarını belirten Vincenzo Montella, "Ekibimiz gruptan çıkan en genç takım oldu. Türkiye, uzun yıllardır bu başarıya ulaşamamıştı. Takımıma ve taraftarlarımıza teşekkür ediyorum. Şimdi önümüzde yeni bir hedef var. Bugün bu zaferi kutlamak ve tadını çıkarmak istiyoruz. Hak ettik, çok çalıştık yarından itibaren tarih yazmaya devam etmek istiyoruz. Bütün odağımızı bir sonraki maçı kazanmaya yönlendireceğiz" ifadelerini kullandı.

“TAKIM HER ZAMAN TEK VÜCUT OLDU”

Takımın her zaman bir bütün ve tek vücut olduğunu aktaran Montella, "Bir kişi fazla oynadık, belki bundan çok fazla istifade edemedik, daha iyisini yapabilirdik ama maçı kazanmayı başardık. Durum 1-1'e geldikten sonra tekrar öne geçtik. Bir gol yedik ama orada kalecimize yapılan faul vardı. Birkaç gündür baskı altındayız, başarılı sonuç nedeniyle çok mutluyum, takım her zaman bir bütün ve tek vücut oldu. Her zaman büyük bir güvenle sahaya çıktık ve çok çalıştık, gruptan çıkma başarısını takım hak etti. Milyonlarca taraftar bizi burada takip ediyor, tarihe geçen bir başarı kazandık. Hak etmediğimiz eleştirilere maruz kaldık ama bunun üstesinden gelmeyi başardık, bu da beni mutlu eden bir unsur. Ben baskıya alışık beni rahatsız etmiyor" şeklinde konuştu.

Montella sözlerine şöyle devam etti:

"Mutlu olduk, kutlama yaptık, gurur duydum. Bu mutluluğu milyonlarca taraftara yaşattığımız için ayrıca mutluyum. İkinci golden sonra omzumuzdan büyük bir yük kalktı. Çünkü gruptan çıkmayı garantilediğimizi anladık. Biraz daha az acı çekebilirdik, hayatımızı daha az zorlaştırabilirdik ama hepsi bu oyunun parçası. Bu da oyunu daha güzel hale getiren unsurlar."

“HAKAN HARİKA BİR GOL ATMAYI BAŞARDI”

Hakan Çalhanoğlu’nun attığı golden bahseden İtalyan teknik adam, “Harika bir gol atmayı başardı. Dünyada Hakan'ın attığı şutları atabilecek sayılı oyuncu var, ayağının dışıyla o şutu çekmesi inanılmazdı, tam köşeye gönderdi" sözlerini sarf etti.

Vincenzo Montella, Hakan Çalhanoğlu'nun sarı kart görmesiyle ilgili ise şu ifadeleri kullandı:

"Hakem maçın sonunda birkaç sarı kart gösterdi. Hakan maç içinde kaptan olduğu için tabii ki hakemle konuşabilir ama sarı kart gördü, faul bile yapmamıştı. Bir sonraki maçta görev alamayacak. Maç sonunda da açıkçası endişelendim, Arda bir sarı kart daha görebilir diye çekindim. Çünkü orada tam olarak ne olduğunu da anlamadım. O anlar yaşanınca endişelendim hata maçta Samet'in pozisyonu da sarı kart değildi ama sarı kart geldi. Daha fazla sarı kart yemek istemiyorduk o nedenle maç sonunda oraya gittik.”

“BARIŞ ALPER MÜTHİŞ YETENEKLERİ OLAN BİR OYUNCU”

Barış Alper Yılmaz’ın müthiş yetenekleri olan bir futbolcu olduğuna değinen Montella, "Barış Alper Yılmaz, her iki pozisyonda da oynayabilir, sol kanatta da oynayabilir, nereye koysanız fiziksel harika özelliklerini sergileyebiliyor. Sahanın her noktasında çok hızlı olduğu için farklı bölgelerde kendisini kullandık. Müthiş yetenekleri olan bir oyuncu" dedi.

“BİRBİRLERİNİ ÇOK İYİ TANIYORLAR VE ÇOK HIZLILAR”

Vincenzo Montella, son 16 turundaki Avusturya maçıyla ilgili şu sözleri sarf etti:

"Biz duygularımızı yönetmek zorundayız, bu maçlar oyuncularda duygular oluşturuyor. Duygularımıza hakim olmalıyız. Topa sahip olmada daha iyi olmalıyız. Bu seviyede biz bütün gruplarda şunu gördük, kolay maç diye bir şey yok. Belki bir iki maç rahat geçmiştir ama seviye çok yüksek. Avusturya'yı biliyoruz. Nasıl oynadıklarını gördük. Çok zor bir gruptan lider çıktılar. Bu da onlar hakkında çok şey söylüyor, çok organizeler, fiziksel olarak çok iyiler, kulüp takımı gibi bir görüntü çiziyorlar, çok akışkan mekanizmaları var, oyuncular birbirlerini çok iyi tanıyorlar ve çok hızlılar."

Bu takımın son 10 ay içerisinde önemli sonuçlar aldığını ve gruptan çıkarak tarih yazdığını aktaran Montella, "Bugün ilk 11'de sahaya çıkan oyuncularımızın yalnızca 3'ü daha önce Avrupa Şampiyonası'nda oynadı. Ümit ediyorum ki bu gruptan çıkma başarısı bizi bu baskıdan birazcık kurtarır, rahatlatır. Ben baskının üstesinden gelebiliyorum, oyunculara göre daha fazla tecrübem var. Onlar da baskı altında. İroni olacak belki ama şunu söyleyebilirim, kasıtlı olarak kendi ülkesini sevmeyenlerin baskıydı bu. Milli takımı sevmeyenlerin oluşturduğu bir baskıydı. Dışarıdan oluşturulan bir baskıydı. Bu takım son 10 ay içinde inanılmaz sonuçlar elde etti, tarih yazdı. Şimdi gruptan çıktık. Son 16'ya kaldık, çok genç bir takımız ve gerçekten cesurca oynadık. Genç ve yetenekli oyuncuları kadroya seçtik. İnanıyorum ki gruptan çıkma başarımız sayesinde biraz daha rahatlayacağız, daha az duygusal olacağız. Bu 6 günde duygusal anlamda gelişebiliriz" değerlendirmesinde bulundu.

BARIŞ ALPER YILMAZ: MAÇIN OYUNCUSU SEÇİLDİĞİM İÇİN MUTLUYUM

Hangi bölgede şans verilirse takıma katkı sağlamak istediğini belirten Barış Alper Yılmaz, "Maçın oyuncusu seçildiğim için mutluyum. Ama daha önemlisi galip gelmek çok önemliydi. Takım arkadaşlarımı kutluyorum. Her zaman söyledim, benim için pozisyon fark etmiyor. Hocam bana nerede şans verirse takımıma katkı sağlamak istiyorum. Buna odaklıyım" dedi.

Son 16 turunda Avusturya ile oynayacakları maç hakkında da konuşan Barış Alper, "İntikam peşinde değiliz. Adım adım ilerliyoruz. Kamptan önce arkadaşlarımızla konuştuğumuzda hedefimiz gruptan çıkmaktı. Öncelikle sözümüzü tuttuk. Şimdi yeni hedeflerimiz var. Avusturya maçı gerçekten zor olacak. Sadece şunu söylemek istiyorum. Jenerasyonumuz çok iyi. Çok yetenekli oyunculara sahibiz. Bence iyi bir maç olacağını düşünüyorum" diyerek sözlerini noktaladı.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER