Oynatma Listesi
SKORER TV

Fenerbahçe'de Jose Mourinho'dan En-Nesyri ve İrfan Can Kahveci kararı!

Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, Fenerbahçe'deki son durumları açıkladı. Ok, yapılacak transferler, ayrılacak oyuncular ve Rizespor maçının kadrosuna yönelik bilgiler verdi. İşte o sözler...

Milliyet Gazetesi muhabiri Senad Ok, Rizespor maçı öncesinde Fenerbahçe'deki son gelişmeleri bir bir açıkladı...

YOUSSEF EN-NESYRİ İLK 11'DE BAŞLAYACAK MI?

'Geçtiğimiz maç Dzeko ve En-Nesyri saha çıktığında herkes çift forvet olarak düşündü. Ancak Dzeko biraz daha arkada oynayan, oyunu kuran adam oldu. Bu sezon bu ikiliyi sık sık aynı anda başlarken görebiliriz. Ancak bu maçta Fred'in dönmesi bekleniyor. Orta sahanın güçlenmesiyle, Mourinho tek forvetli sisteme dönmesini bekliyoruz. Portekizli teknik adam şu anda Dzeko'dan vazgeçemiyor. Boşnak golcü sadece gol attığı ve gol pozisyonuna girdiği için değil, oyun kurabildiği için de tercih edililiyor. Faslı golcü oyuna büyük ihtimal sonradan dahil olacaktır. Ya Dzeko yerine, ya da Dzeko ile beraber kullanılacaktır.

İRFAN CAN KAHVECİ RİZESPOR MAÇINDA DÜŞÜNÜLECEK Mİ?

İrfan'ın kadroya girebilmesi için ya Saint-Maximin oynamayacak, ya da Tadic'i kesecek. Maximin şu anda Mourinho'nun en istediği oyunculardan biriydi ve onun yeteneklerine çok güveniyor. Tadic'in de kadrodan kesilmesini beklemiyorum. Bana gelen bilgiler ve benim şahsi fikrim bu yönde. Fenerbahçe'de taşlar yerine oturmadı. Oturduğu zaman İrfan Can mutlaka ilk 11'e girecektir. Fenerbahçe'nin en önemli oyuncularından birisi ve Mourinho onu er geç takıma monte edecektir.

FERDİ KADIOĞLU'NDA SON DURUM NE? RAKAMLAR AÇIKLANDI

Ferdi Kadıoğlu transferinde problem yok. Yakın zamanda resmi açıklama yapılır. Net bonservisi için de açıklamayı beklemek gerekiyor. Ancak aldığım bilgilere göre Fenerbahçe 30 milyon Euro garanti ücret alacak. Anlaşmada kolay ve zor bonuslar da var. Kolay bonusların daha çok olduğu söyleniyor. Bonuslardan da 5-6 milyon Euro civarında gelir elde edilecek. Ayrıca sonraki satıştan pay maddesi var. Bu da transferi 40 milyon Euro'luk bir paket haline getiriyor.

Fenerbahçe'nin belki de Ferdi'yi satmak düşüncesi olmayacaktı. Ancak milli oyuncu İngiltere'ye gitmek istediğini açıkladı. Yönetim bunun üzerine pazarlıklara oturdu. En yüksek teklif Brighton'dan geldi ve anlaşma yapıldı.

RODRİGO BECAO TAKIMDAN AYRILACAK MI? SAVUNMADA MOURİNHO'NUN DÜŞÜNCELERİ NELER?

Rodrigo Becao ve Samet Akaydin'e teklifler var. Mourinho ikisini de elinde tutmak istiyor, ancak bu oyuncular daha fazla forma giymek istiyor. Buna rağmen Portekizli teknik adamın favori ikilisi şu anda Djiku-Çağlar ikilisi. Fenerbahçe çok cazip teklifler gelmediği sürece Becao ve Samet'in ayrılıklarına sıcak bakmıyor. Çünkü ayrılık durumunda yeni bir stoper aranması gerekecek. Becao için beklenen en aşağı rakam 10 milyon Euro olur. Şu anda kiralama tekliflerine sıcak bakılmıyor.

FENERBAHÇE'YE İKİ ORTA SAHA, BİR SOL BEK TRANSFERİ

Fenerbahçe'nin iki orta saha almasını bekliyorum. Birisi 6 numara olacak. Birisi de Fred'in olası yokluğunda onun yerine geçecek olan ve yetenekli bir oyuncu olacak. Sofyan Amrabat listenin başlarında. Vini Souza'nın menajeriyle de temasa geçildi. Ancak Souza için 12.5 milyon Euro'dan aşağı bir rakama satış düşünülmüyor. Temasta olunan birçok oyuncu var. Avrupa'da transfer sezonunun kapanmasının ardından Fenerbahçe fırsat transferine gidebilir. Orta saha transferi Ağustos ayının sonunu bulur diye düşünüyorum. Ferdi'nin ayrılığının ardından sol beke de mutlaka bir takviye yapılacaktır. Bu konuda çalışmalar sürüyor.

KRUNİC VE ZAJC'A TEKLİF GELDİ Mİ? NEDEN AYRILAMADILAR?

İki oyuncuya da birçok teklif yapıldı. Ancak oyuncuların aldığı yüksek maaştan vazgeçmeleri kolay olmuyor. Bir takıma gidecek olduğunda bu paradan feragat etmek istemiyorlar. Fenerbahçe şu ana kadar bu ikiliyi gönderemedi. Daha önce gönderilmiş olsalardı belki de yerlerine doğru transferler yapılacak ve Lille maçında yaşanılan sıkıntılar yaşanmayacaktı. Yine de bu ikilinin er ya da geç takımdan ayrılacağını düşünüyorum.

MERİH DEMİRAL TRANSFERİ GÜNDEMDE Mİ?

Merih'le ilgili bana gelen bir bilgi yok. Arabistan'da çok yüksek bir maaş kazanıyor ve milli futbolcuyu Türkiye'ye getirmek kolay olmaz. Fenerbahçe'nin önceliği de bir stoper transferi değil. Öncelikle iki orta saha ve bir sol bek alınacak.

OSAYİ-SAMUEL'E TEKLİF GELDİ Mİ?

Fenerbahçe'de teklif gelmeyen oyuncu sayısı çok az. Osayi de en çok ilgi gören futbolculardan birisi oldu. Ancak Ferdi Kadıoğlu'nun ardından böyle bir kayba müsaade edilemez. Oosterwolde için de aynısı geçerli. Ferdi'nin ardından onun satışı da kesinlikle mümkün olmayacak.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER