Oynatma Listesi
FUTBOL

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç'tan saldırı sonrası ilk açıklama!

Fenerbahçe Başkanı Ali Koç, Göztepe maçında yaşanan olaylar hakkında ilk kez konuştu. İşte detaylar...

Trendyol Süper Lig'in ikinci haftasında oynanan Göztepe-Fenerbahçe karşılaşmasında Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Ali Koç sahaya inmiş sonrasında saldırıya uğramıştı.

Faruk Ilgaz Tesisleri'nde sarı-lacivertli ekibin başkanı olay sonrası ilk kez konuştu.

Ali Koç'un açıklamaları şu şekilde:

'BU ZULMÜ YAŞATMAYA DEVAM ETMEYİN'

Fenerbahçe ile uğraşanlarla ilgili bir şey söylemek istiyorum. Hafta sonu talihsiz olaylar yaşandı. Sanki Fenerbahçe suçlu, Fenerbahçe tahrik etti diye yansıtılmaya çalışıyor. Neredeyse suçlunun meşru, haklı olduğu bir ortam yaratılıyor. Bir kere Fenerbahçe'ye bu zulmü yaşatmaya devam etmeyin. Biz alıştık. Şampiyonlukların çalınmasına alıştık. Suçlu gösterilmeye alıştık. Ben fiili saldırıya uğruyorum. 'Yok efendim neden sahadayım? 'Biz Fenerbahçe olarak alıştık. Artık normal haline geldi. Haksızlıklar, bize yaşatılan zulüm biz alıştık. Artık sizlerin karar vermesi lazım bunu ne kadar devam ettirmek istediğinize.

'NEDEN SAHAYA İNDİM?'

Gelelim cumartesi akşamına, niye olaylar yaşandı, ben neden sahaya indim? Daha sahaya gelmedik, stadyumun dışındayız. Taraftarımızın formaları alındı, formalarımız yakıldı. Hiç işlem yok. Benim oraya inme sebebim, maçta da öndeyiz. Ben tahrik etsem, sahaya mı inmem lazım. 2-0 öndeyiz, taraftarımız kan ağlıyor. Taraftarımız "Yönetim bize sahip çık" diye bağırıyor. 3 yöneticimiz stadyumun dışından otobüslerin yanına gittik. Ben ve Burak Bey, sahadan indik. Çünkü bizim akreditasyonumuz var. Niye indik, devre arasında polis ile taraftarımız arasında tatsız olaylar vardı. Olayları yatıştırmak ve taraftarımızı tribüne almak için biz bir refleks gösterdik.

'BAZI TALİMATLARA AYKIRI HAREKETLER YAPMAK ZORUNDAYDIK'

Bazı talimatlara aykırı hareketler yapmak zorundaydık ama mecburduk ama yapmak zorundaydık. Başka olaylar yaşansın istemedim. Ne oldu, tahliye kapıları açıldı, taraftarımız tribüne alındı, hiç olmazsa maçın kalan 40 dakikasını izlediler. Biz sahaya indiğimizde daha maç başlamamıştı. Stadın fiziki konumundan dolayı 10 dakika sahaya inebilmemiz. İşimizi hallettiğimizde ne yazık ki maç başlamıştı. Maç oynanırken sahada olma gibi bir nedenimiz yoktu. Ama niye zulüm yaşadı bizim taraftarımız. Bizim taraftarlarımız stadyuma 21.30'da varıyor, birçoğunu saat 22.00'ye kadar otobüste tutuyor.

'SUÇ DOSYASI ÖYLE KABARIK Kİ'

Zaten kişinin suç dosyası öyle bir kabarık ki... Öyle bir insana nasıl akreditasyon veriyorlar, nasıl taraftardan sorumlu yönetici rolu veriliyor? Olacak iş değil. Ondan ve ilgili emniyet mensuplarından suç duyurusu yaptık ve yapmaya devam edeceğiz.

Burada gerçekler ortaya çıkacak. Müfettişler atanmış konuya. Müfettişler, doğru bir şekilde incelerse, bizim söylediklerimizden konuyu araştırırlarsa, işin ne olduğu net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Trabzon'da yaşadıklarımızdan sonra burada yaşananlarda da hiçbir şey olmamış gibi davranılacaksa, o zaman çok büyük sıkıntı var diyorum.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER