Oynatma Listesi
FUTBOL

Fatih Terim: “Stratejik bir galibiyet aldığımızı söyleyebilirim”

Galatasaray'ın UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nun ilk haftasında Lazio'yu 1-0 mağlup ettiği müsabakanın ardından Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim ile futbolcu Taylan Antalyalı düzenlenen basın toplantısına katıldı.

Galatasaray Teknik Direktörü Fatih Terim, Nelsson - Marcao, ikilisinin iyi bir ikili olduğunu kaydederek, "Nelsson'un sağ tarafta daha iyi oynadığı da çok açık. Gerek Luyindama, gerek Alpaslan; Nelsson ve Marcao dörtlüsüyle bu seneyi tamamlayacağız. Her biri görev verildiğinde çok iyisini yapabilecek oyuncular. Bugün ısrarla pası çok isteyen, topun bizde kalmasını çok isteyen bir hoca olduğum kesin. Bugün de bunu gördük. Geriden başlamak çok önemliydi. Bu yüzden diyebiliriz" dedi.

"BUGÜNÜ BİR ŞANS GOLÜNE BAĞLAMAK YANLIŞ OLUR"

"Şans diye bir şey benim hayatımda yok" diyen Fatih Terim, şunları söyledi:

"Olan birçok şeyi şans olarak addedebilirsiniz ama ben hazır olanların şansı bulduğunu düşünüyorum. O işe, o başarıya, o emeğe, o çalışmaya hazır olanların şansı bulduğunu düşünüyorum. Gole çok yaklaştık. Başka türlü gol bulabilirdik, daha fazla da olabilirdi. O gün yediklerimiz de kötü gollerde bunlar da var futbolda demiştik. Bugünü bir şans golüne bağlamak çok yanlış olur. Galatasaray bugün sahanın içerisinde İtalya'nın en iyi takımlarından biri olan Lazio'yu kalesinden oyun kurarak başlayan, oyun üstünlüğünü sahada ortaya koyan ki, Sarri deyince akla topa sahip olma gelir. Sarri'nin sistemine karşı bizim yaptıklarımızı iyi incelememiz lazım. Biz presle başlamadık, baskıyla başladık. Oyuna çıkmalarını, oyunu kurmalarını önledik. Zaman zaman da sıkıştırdığımız anda da dar alanda çok iyi presler yaptık ve hataya zorladık rakiplerimizi. Galatasaray'ın oyun stili bu. Kaleden alıp karşı kaleye kadar giden, Türkiye'nin en çok pas yapan, bazı stratejik maçlar dışında oyun üstünlüğünü hep alan bir Galatasaray'dan bahsediyoruz. Bugün basit pas hatalarımızı yapmasak, daha rahat oyun kurabilirdik. Oyun üstünlüğümüz varken yaptığımız basit hatalar var. Bloklarımız arasında açılan mesafeyi bugün hiçbir zaman görmediniz. Herhangi bir açıklık olmadı. Tek bir blok gibi oynamamızın sebebi, rakibimize hem alan vermemek hem de bir bütün halinde oynamaktı. Bunu da başardığımızı düşünüyorum. Çalıştıklarımızı sahaya iyi yansıttık. Böyle bir oyun kurmadan hiç taviz vermedik. Bu bizim vazgeçmeyeceğimiz bir konu. Zaman zaman bazı oyuncularımızın bu gibi durumlarda yaptığı hatalardan dolayı devam edeceğiz. Özellikle onların oyuna çıkışlarında, 6 ve 8 numaraları kontrol etme düşüncesi bizim adımıza doğru bir hamleydi. Bu genç takım her geçen gün daha da tecrübelenecek. Sette daha sabırlı olmalıyız. Sette tercih hatalarını daha az yapmalıyız. Bu felsefemiz hiç değişmeyecek. Biz hücum devamlılığını, atak devamlılığını mutlak Türkiye Ligi'nde de, burada da daha iyi yapacağız önümüzdeki günlerde. O ancak rakibi planlı bir çıkışa veya hataya zorlayacak. Basit pas hatası yapmayacağız, her yere beraberce giden, topa yakın, arkadaşına yakın formülü işlemeli sahada."

"STRATEJİK BİR GALİBİYET ALDIĞIMIZI SÖYLEYEBİLİRİM"

Türk Telekom Stadyumu'nun atmosferini ve taraftarı çok özlediklerini kaydeden deneyimli teknik adam, "Atmosferi ve taraftarı özlediğimiz çok açık. Oyuncularımız da ısınırken, maçtan sonra devamlı etkilendiler. Maç içerisinde iyi oyunun verdiği mesaj, taraftar tarafından kendilerine döndüğünde itici güç oluyor. O zaman Galatasaray'ın oyunu yükseliyor ve daha iyi işler çıkıyor ortaya. Bugün de bazı baskılarda, preslerde, benim gibi taraftar da özlemiş onu, çok etkileri oldu. Ali Sami Yen'de bizim pek çok başarımızda ve zaferimizde, oynanan oyun ile seyircinin bütünleştiği andaki moral yükseltisinin çok yüksek olduğu görülüyor. Bu da bugün bizi çok mutlu etti. Avrupa'da lider olmayı özlemişiz, ilk maç da olsa. Dolayısıyla stratejik bir galibiyet aldığımız söyleyebilirim. Genç bir takımız. Bazı konularda sabırsız davranıyoruz, bazı konularda erken davranıyoruz. Basit hatalar yapıyoruz. Antrenmanlarda oyun anlayışımızın rakiple nasıl oynayacağımızın planını anlatırken bunları o kadar güzel alıyorlar ki, hiçbir sıkıntı yok. Ama kolay değil. Büyük bölümü çok genç. Bazıları ilk kez yurt dışında yaşıyor. Her gün gelişeceğiz ama bu tip galibiyetlerin çok önemli rolü var bu süreçte. Güven ortamının oluşmasında çok büyük bir önemi var galibiyetlerin, hata yapmaktan korkmayacaklar, bir daha hata yapacaklar, bir daha deneyecekler. Her geçen gün o tecrübe kendilerine hayatları boyunca yardımcı olacak. Bugün kötü bir oyun, farklı kaybedilen bir maçın korkusunu hafif de olsa yaşadım. Kimseden çekinmeyen bir adamım ama onlar adına endişelerim oldu. Ama Allah'a şükür bugün çıktılar ve futbolu en iyi şekilde oynamaya çalıştılar" diye konuştu.

 

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER