Oynatma Listesi
SKORER TV

Christoph Daum'dan acı haber! Hayatını kaybetti

Fenerbahçe, Beşiktaş ve Bursaspor'un eski teknik direktörlerinden Christoph Daum, 70 yaşında vefat etti.

Türk futbolunun efsane isimlerinden Christoph Daum'dan acı haber geldi. Uzun süredir kanser tedavisi gören Christoph Daum'un 70 yaşında hayatını kaybettiği öğrenildi.

Eski futbolcu ve teknik direktör Ümit Özat, sosyal medya hesabından bir paylaşım yaparak, uzun süredir akciğer kanseri tedavisi gören Alman eski çalıştırıcının yaşamını yitirdiğini açıkladı. Özat, yaptığı paylaşımda, 'Hocam Daum'un biraz önce vefat haberini aldım. Ne diyeceğimi bilemiyorum. Bana kattıkların için teşekkür ederim, ruhun şad olsun. Işıklar içinde uyu'' ifadelerini kullandı.

29'UNCU KEZ KEMOTERAPİ GÖRDÜ

Christoph Daum, kısa süre önce Alman basınına verdiği demeçte akciğer kanseri sebebiyle 29'uncu kez kemoterapi tedavisi göreceğini belirtmişti.

Christoph Daum'a akciğer kanseri teşhisi 2011'de konulmuştu. Alman efsane, akciğer kanseri olduğunu 2022 yılında kamuoyu ile paylaşmıştı.

TÜRKİYE'DE 3 KULÜPTE GÖREV ALDI

Teknik direktörlük görevine Köln'de başlayan Christoph Daum daha sonra Stuttgart, Beşiktaş, Bayer Leverkusen, Austria Wien, Fenerbahçe, Eintracht Frankfurt, Club Brugge, Bursaspor ve son olarak Romanya Milli Takımı'nı çalıştırdı.

Christoph Daum, Türkiye'de görev yaptığı dönemde önemli başarılara imza atmıştı. 70 yaşındaki unutulmaz isim Türkiye kariyerinde şu kupaları kazanmıştı:

2009-10 Türkiye Süper Kupası şampiyonu (Fenerbahçe)
2004-05 Süper Lig şampiyonu (Fenerbahçe)
2003-04 Süper Lig şampiyonu (Fenerbahçe)
1994-95 Süper Lig şampiyonu (Beşiktaş)
1993-94 Türkiye Kupası şampiyonu (Beşiktaş)
1993-94 Türkiye Süper Kupası şampiyonu (Beşiktaş)

BAŞSAĞLIĞI MESAJLARI

Beşiktaş: Eski Teknik Direktörümüz Christoph Daum’un vefat ettiğini büyük bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Daum ailesine, yakınlarına ve sevenlerine başsağlığı dileriz.

  Fenerbahçe: Eski Teknik Direktörümüz Christoph Daum’un vefatını derin bir üzüntüyle öğrenmiş bulunmaktayız. Daum Ailesine, sevenlerine ve camiamıza başsağlığı dileriz.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER