Oynatma Listesi
FUTBOL

Çağdaş Atan: Hedeflerden bir tanesi de Avrupa’da final oynayabilmek

Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan, UEFA Avrupa Konferans Ligi ilk haftasında oynayacakları Rapid Wien maçı öncesi açıklamalarda bulundu.

UEFA Avrupa Konferans Ligi ilk hafta maçında Başakşehir, yarın sahasında Avusturya temsilcisi Rapid Wien ile karşı karşıya gelecek. Başakşehir Fatih Terim Stadyumu’nda saat 17.30’da oynanacak karşılaşmayı İsveçli hakem Adam Ladeback yönetecek.

Karşılaşma öncesi düzenlenen basın toplantısında Başakşehir Teknik Direktörü Çağdaş Atan ve futbolculardan Berat Özdemir açıklamalarda bulundu. Yarın ki maç için heyecanlı olduğunu ifade eden Çağdaş Atan, “Bütün Avrupa maçlarından önce bunu hep vurguluyorum. Geçen sene çok büyük bir gelişim gösterip, ligin başında çok zorlandığımız ama belli bir periyottan sonra hem doğru oyunu bulup hem de oyuncularımızı tanıdığımız safhadan sonra adeta tırnaklarımızla kazıyarak hak ettiğimiz Avrupa’yı gruplara kalarak taçlandırmış bulunuyoruz. Özellikle ilk etapta oynayacağımız 6 tane maç oyuncularımız için bir ödül. Bir şov, bir eğlence zamanı. Kendimizi gösterme ve gücümüzü test etme, Başakşehir Kulübü’nün vizyonunu bütün Avrupa’ya gösterme anlamında bizim için çok büyük bir şans. Heyecanlıyız açıkçası. İyi bir takıma karşı oynayacağız. Şimdiye kadar 6 tane maç oynadık. 5 galibiyet ve 1 beraberlikle lig formatına katılmaya hak kazandık. Her geçen tur rakipler sertleşti ama şu an grubun favorilerinden bir tanesi ile başlıyoruz. İlk 8’inde muhtemel en büyük adaylarından bir tanesi. Bildiğiniz üzere Trabzonspor’u da Avrupa’da saf dışı bırakmışlardı. Belli bir oyun planı olan, oyunun her bölümünü planlamaya çalışan, topa sahip olduklarında ikinci bölgede farklı dizilişleri olan, preste de iki tane farklı alternatifleri olan iyi bir takıma karşı oynayacağız. Son haftaya kadar liglerinde zirvedelerdi. Ben yarın çok keyifli bir maç bekliyorum. Bizim takımımız, onların kendi liglerinde veya bundan önce karşılaştığı takımlardan çok farklı bir takım. Bu onlara farklı bir sürpriz yaratabilir. Rakibimize çok büyük saygı duymakla beraber kendi oyunumuzu oynamak istiyoruz. Evimizde çok güçlü bir oyunumuz var. Hem kulübümüzü hem de ülkemizi temsil etmek istiyoruz” diye konuştu.

GÜNCELLENME
DETAYLARI GÖSTER