Siyaset 'Türkiye dış kaynağa bağımlılığı azaltmalı'

'Türkiye dış kaynağa bağımlılığı azaltmalı'

24.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

MHP Grup Başkanvekili Erhan Usta, partisinin Samsun İl Başkanlığı tarafından düzenlenen bayramlaşma törenine katıldı. Usta burada gazetecilere yaptığı açıklamada, Yunanistan’da hükümetin itirazını reddeden Danıştay’ın 15 Temmuz darbe girişimi sonrası Yunanistan’a kaçan FETÖ’cülere iltica hakkı verdiğini hatırlattı.

Türkiye dış kaynağa bağımlılığı azaltmalı

Türkiye’de 15 Temmuz 2016’da darbe girişimi yapan örgütün FETÖ olmasına rağmen Yunanistan’ın bu tutumunun anlaşılamadığını vurgulayan Usta, şunları söyledi:

Haberin Devamı

“Yunanistan’ın en zor zamanlarında bile komşu olarak biz imdadına yetişmişizdir. Komşuluk hukukuna çok dikkat ediyoruz ancak Yunanistan FETÖ’yü destekleme tavrından vazgeçmelidir. Yunanistan’ın bu kararı siyasi karardır. Bu kararları anlamak ve kabul etmek mümkün değil. FETÖ’cülere iltica hakkı vermemesi lazım. Bu kişilerin bir an önce Türkiye’ye iade edilmesi ve Türkiye’de adil bir şekilde yargılanmasını talep ediyoruz. Dolayısıyla bu anlamda Yunanistan’ın kararını hiçbir şekilde anlamak mümkün değil. Yunanistan mahkemesinin siyasi değil, hukuki karar vermesi lazım.”

‘Düşmanca tutum’

Türkiye ekonomisine yönelik spekülatif atakları da değerlendiren Usta, ABD Başkanı Donald Trump’ın birçok ülkeye karşı yaptırım uygulayan bir tavır içinde olduğunu kararlarının bir gün Amerika’ya zarar vereceğini bilmesi gerektiğini söyledi.

Haberin Devamı

Türkiye’nin dış kaynağa bağımlılığının azaltması gerektiğinin altını çizen Usta şöyle devam etti: “Düşman her zaman düşman. Biz kendimize çekidüzen vereceğiz. Dış kaynağa olan bağımlılığımızı azaltmamız lazım. Firmalarımızın finansman durumunu güçlendirmemiz lazım. Kur ve arkasından gelen yüksek enflasyon Türkiye’yi önümüzdeki günlerde zor durumlara itebilir. Bunlarla karşılaşmamak için tedbirlerimizi almamız lazım. Ekonomik güvenliğimizi sağlamamız lazım.”

MHP Samsun İl Başkanlığı’ndaki bayramlaşma törenıne katılan MHP Grup Başkan Vekili Erhan Usta partililerle hatıra fotoğrafı çektirdi.