Siyaset‘Türkiye bu uyduruk sisteme niye geçti?’

‘Türkiye bu uyduruk sisteme niye geçti?’

03.07.2019 - 01:30 | Son Güncellenme:

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi’ni eleştirerek, “Bu uyduruk sisteme Türkiye niye geçti? Sayın Erdoğan bu hatayı nasıl yaptı anlamakta zorlanıyorum. Yapmayın, Türkiye’ye daha fazla kötülük etmeyin” ifadelerini kullandı.

‘Türkiye bu uyduruk sisteme niye geçti’

Akşener, dün partisinin grup toplantısında yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yakın çevresi ve ortağı tarafından oyuna getirildiğini düşündüğünü iddia etti. Akşener, “Allah aşkına, sapır sapır dökülen, bu uyduruk sisteme Türkiye neden geçti? Kendiniz ettiniz, kendiniz buldunuz. Yapmayın, Türkiye’ye daha fazla kötülük etmeyin” dedi.

Haberin Devamı

Milletle inatlaşan hiçbir siyasi hareketin ayakta kalamadığının altını çizen Akşener, şöyle devam etti:

“Milletle inatlaşmaya devam ediyorlar. Belediye başkanlarının yetkilerini alarak milletin seçtiği kişilerin yönetme hakkını gasbediyorlar. Milletin kararını beğenmeyen bir milliyetçilik yoktur. Siz millete kendinizi anlatamadığınız için değil, milleti anlamadığınız için yenildiniz.”

‘Delil bulamadılar’

Akşener, “Bahçeli’ye teşekkür ediyorum. Terörist başının mektubuna sahip çıkarak, illet, zillet diyerek, İYİ Parti’yi kurmamızın ne büyük bir ihtiyaç olduğunu kanıtladınız” ifadelerini kullandı.

Hakkındaki FETÖ soruşturmasına da değinen Akşener, “2016’da bir soruşturma açmışlar, Akşener’in FETÖ ile bağı var mı yok mu inceliyorlar. Üç yıldır tek bir delil bulamamışlar. Madem soruşturma açıyorsun, beni ifadeye çağırın. Çağırın ki FETÖ’nün siyasi ayağı kimlermiş konuşalım” diye konuştu.

Yazarlar