SiyasetTürk Solu tepkisi

Türk Solu tepkisi

07.07.2014 - 18:09 | Son Güncellenme:

Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu'nun, pazar günü İstanbul Taksim İstiklal Caddesi'nde Türk Solu dergisinin, "Ekmeleddin'e neden evet?" kapaklı sayısı ile poz vermesi tartışma yarattı.

Türk Solu tepkisi

Gerek dergide İhsanoğlu karşıtı yazıların bulunması gerek derginin daha önceki tartışmalı yayınları, Köşk adayını eleştiri oklarının hedefine yerleştirdi. "Türk Solu" adlı dergi, daha önce "Ordu göreve" kapağı, "Türkiye'de Kürt istilası" haritası, "Türk'ü kebaba, lahmacuna mahkum eden anlayışla mücadele edilmelidir. Yemek, kültür savaşının bir parçasıdır. Mc Donaldslar ne kadar tehlikeli ise Kürt mutfağı da o kadar tehlikelidir" söylemiyle tepki çekmişti.

Haberin Devamı

Haftalık yayımlanan derginin 29 Haziran'daki 454'üncü sayısı, "Ekmeleddin'e Neden Evet?" kapağı ile çıktı. Her ne kadar yazıların büyük çoğunluğunda neden İhsanoğlu'na oy verilmesi gerektiğine dair gerekçeler sıralanmış olsa da dergide aksi yöndeki yazılar da dikkat çekti. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde İhsanoğlu'na neden oy verilmesi gerektiğini 15 madde altında derleyen derginin 15'inci maddesi son derece dikkat çekiciydi:

"Ekmeleddin'e saldıran Atatürkçüler yeterince Atatürkçü olsalardı, bugün Ekmeleddin'e muhtaç olmazdık."