Siyaset ‘Türk milleti tehdide boyun eğmez’

‘Türk milleti tehdide boyun eğmez’

05.08.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

.

‘Türk milleti tehdide boyun eğmez’

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD ile yaşanan sorunlara ilişkin, “Kimse Türkiye’den baskıyla, dayatmayla, yaptırımla netice alamaz” dedi.

Haberin Devamı

Çavuşoğlu, Alanya’da Ak Parti İlçe Danışma Toplantısı’nda, gündeme ilişkin açıklamalarda bulundu. Amerika ile yaşanan sıkıntılara değinen Çavuşoğlu, şunları söyledi: “Biz o Brunson’ın kim olduğunu bilmiyorduk. ABD Büyükelçiliği’nden konsolosluk erişimi için yardım istedikleri güne kadar böyle bir kişinin tutuklandığını bile bilmiyorduk. Kendi tercümanı ve bazı kişiler suç duyurusunda bulunduğu için başlayan bir süreç. Bizim bu kişiden ne çıkarımız olacak? Son zamanlarda atılan adımlar. Biz şunu söylüyoruz kimse Türkiye’den baskıyla, dayatmayla, yaptırımla, netice alamaz. Var olan sorunlar var. Halkbank konusu var, Hakan Atilla konusu var. Hep bunları gündeme getiriyoruz. FETÖ meselesi ve diğer konular var. İki müttefik olarak bu konuların üstesinden gelmeye var mısınız? O zaman oturalım iki eşit ortak gibi konuşalım. Ne yapacağız, sorunlarımızı nasıl çözeceğiz? Dayatmayla, yaptırımla olmaz. Yaptırım yaparsan karşı yaptırım görürsün. Tehdit diliyle nereye varacaksın? Türk milleti tehdide boyun eğer mi? Sonuçta ne oldu? Tehdit diliyle bir sonuç elde edilebildi mi? Yaptırım ne oldu, şimdi karşı yaptırım.”

Haberin Devamı

‘Diplomasi’

ABD Dışişleri Bakanı Pompeo ile yaptıkları görüşmenin son derece yapıcı geçtiğini aktaran Çavuşoğlu, “Kimse inkar edemez. O sebepten bu sebepten var mı sorun? Var. Tehdit diliyle değil diplomasi ve müzakereyle bunları çözeceğimizi düşünüyorum” dedi. -AA