Siyaset‘Tek çözüm ev hapsi’

‘Tek çözüm ev hapsi’

12.10.2011 - 02:30 | Son Güncellenme:

BDP Genel Başkanı Demirtaş, “Öcalan için ev hapsi kısa sürede devreye sokulmalı. Sorunu çözmek için bu isyanın lideriyle oturup anlaşacaksınız” dedi

‘Tek çözüm ev hapsi’

Kürt sorunun çözümü için terörist Abdullah Öcalan’ın ev hapsine alınması gerektiğini söyleyen BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş, “İmralı’da tutuklanan bir şahıs değil Türkiye’nin özgürlük ve barışının geleceğidir” dedi.
BDP grup toplantısında konuşan Demirtaş, BDP’ye yönelik operasyonların hesabının İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin’den sorulacağını söyledi. KCK operasyonları kapsamında gözaltına alınan Şırnak Belediye Başkanı’nın görevden alınması için valilik tarafından İçişleri Bakanlığı’na yazı gönderildiğini de ifade eden Demirtaş, “Belediyeleri alabilirsiniz, ama orası size zindan olur, orada hapsolursunuz, dışarı çıkamazsınız” diye konuştu.
Demirtaş, şunları söyledi:
TÜRKİYE’NİN GELECEĞİ: (İzin verilmeyen Gemlik yürüyüşü) 9 Ekim’de Sayın Öcalan’a karşı başlayan ve 15 Şubat’ta sona eren uluslararası komplo ile ‘bu sorun bitmiştir’ demek yalandır. Gemlik yürüyüşü ile bu yalanı teşhir etmek istedik. İmralı’da tutsak alınan Öcalan değildir, Türkiye’nin geleceğidir, çözüm iradesidir.
AKILCI ÖNERİ: İmralı’da tutulan bir şahıs değildir, bir halkın iradesidir. Ev hapsi kısa sürede devreye sokulmalıdır. Biz bu öneriyi söylerken bize saldırdınız ama aynı zamanda gidip görüştünüz. İyi yaptınız, kim bilir kaç insanın canı kurtuldu. Şimdi yaptığımız bu akılcı öneriyi dikkate alın. Şuraya buraya bayrak dikmekle, dikmeye çalışmakla sadece kan dökersiniz, sorunu büyütürsünüz.
Akılcı önerileri sunanları linç etmeye kalkarsanız ortada konuşacağınız kimse kalmaz. Açıkça tartışalım ev hapsinin neyi yanlış. 29 Kürt isyanı oldu. Son isyanın lideri de Öcalan. Sorunu çözmek için o halde bu isyanın lideriyle oturup anlaşacaksınız ve bunu bitireceksiniz.
TANIMIYORUZ: Gidip Kenan Evren’i, Tansu Çiller’i dinleyin bize ne yaptıklarını anlatsınlar size. Bunun karşısında geri adım atmadığımızı söylesinler. Bunlar aynı zihniyeti devam ettirerek bize geri adım attırmak istedi. 90’lı yıllarda bunu söylüyorlardı ‘ben devletim’ derdi ensenize sıkardı, ‘ben devletim’ derdi sizi içeri atardı.
Bugün de ‘ben devletim’ diyor karşımıza çıkıyor. Bre cahil, kuyruğun atı salladığı nereden görülmüştür. Zorba devleti tanımıyoruz. Böyle bir devletin bizim için meşruiyeti yoktur. Anlayana sivri sinek saz anlamayana davul zurna az. Senin gibi bir devleti tanımıyoruz.

Yazarlar