SiyasetŞüphelendim ama kurtaramadım

Şüphelendim ama kurtaramadım

14.05.1998 - 00:00 | Son Güncellenme:

Şüphelendim ama kurtaramadım

Şüphelendim ama kurtaramadım

       İHD Genel Merkezi'nde uğradığı silahlı saldırı sonucunda ağır yaralanan Akın Birdal, polise verdiği ilk ifadede "Saldırganlardan şüphelendim ama kurtaramadım" derken saldırganları robot resimlerinden teşhis etti.
       Geceyi Sevgi Hastanesi Yoğun Bakım Servisi'nde geçiren Birdal, dün sabah gözlerini açar açmaz polise ifade verdi. Yarı baygın olan ve konuşmakta zorlanan Birdal, soruşturmayı yürüten Terörle Mücadele Şube Müdürü Cavit Çevik'e saldırıyı dakika dakika anlattı.
       Birdal yaklaşık dört dakika süren görüşmede, odasında çalıştığı sırada sekreteri Türkan Demir'in yanına gelip iki kişinin kendisiyle görüşmek istediğini haber verdiğini, bunun üzerine bu kişileri odasına çağırdığını söyledi. Masasının yanındaki koltuklara oturan iki kişinin kendisine İstanbul'dan geldiklerini, 1 Mayıs olaylarında bir arkadaşlarının yaralandığını, kendilerinin de polisçe arandığını anlattıklarını belirten Birdal'ın "Benden hukuki ve tıbbi yardım istediler. Ben de bunun Ankara şubesinin görevi olduğunu belirtip şubeye göndermek için ayağa kalktım. Birlikte kapıya yöneldik. Odadan çıktılar, kapıyı kapatırken birden geri dönüp silahlarıyla ateş ettiler" dediği öğrenildi.
       Oda kapısının kısa süren görüşme sırasında tamamıyla açık olduğunu belirten Birdal, saldırganlardan birinin silahından çıkan kurşunlardan ilk anda ayağından yaralandığını, buna karşın kapıyı kapatmaya çalışırken ikinci saldırganın silahından çıkan kurşunların hedefi olduğunu belirtti.
       Birdal'ın, Çevik'in "Saldırganlardan şüphelenmediniz mi?" sorusuna ise "Şüphelendim ama kurtaramadım" yanıtını verdiği belirtildi.
       Birdal, tanık ifadeleri sonucunda çizilen iki robot resmi gördükten sonra saldırganları teşhis etti. Kendisine yönelik silahlı saldırıyı gerçekleştiren iki saldırganı daha önce görmediğini belirten Birdal'ın sağlık durumu nedeniyle daha ayrıntılı ifadeyi bugün yapacağı görüşmede vereceği bildirildi.