Siyaset Soylu: Terörle mücadeleyi kuklacılar ile yapıyoruz

Soylu: Terörle mücadeleyi kuklacılar ile yapıyoruz

06.11.2018 - 01:30 | Son Güncellenme:

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, “Doğu’dan hiçbir ülke, Batı’da faaliyet gösteren bir terör örgütüne dernekler aracılığıyla milyon dolarlar yollamıyor, ambalajında silahlar göndermiyor.

Soylu: Terörle mücadeleyi  kuklacılar ile yapıyoruz

Terörle mücadeleyi PKK ve DAEŞ ile değil, onları oynatan kuklacılar ile yapıyoruz. Mağlup edip tarihin karanlıklarına gömeceğimiz de onlar olacaktır” dedi.

Haberin Devamı

Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nin 2018-2019 eğitim-öğretim yılının başlaması dolayısıyla Akademi yerleşkesindeki Kültür Sitesi’nde tören düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ile Akademi Başkanı Tümgeneral Hüseyin Kurtoğlu, faaliyetlerle ilgili bilgi verdi. Törende konuşan Soylu, terörle mücadeleye ilişkin şu mesajı verdi:

Batı’ya eleştiri

“2 bin 500-3 bin rakımlı yerlere çıkıyoruz. Sizler benden daha iyi bilirsiniz, sadece taş var. Yerleşim yok, maden yok, altın yok hatta ağaç bile yok ama biz oraya karakol kurmak zorundayız, oralarda gezinmek zorundayız, operasyon yapmak zorundayız çünkü bizim dağlarımızda eğer boşluk bulurlarsa üslenecek, mağaralarda silah depolayacak, bomba imal edecek hainler, kötü insanlar var. Avrupa’nın göbeğinden getirilmiş ve okullarımızın önlerine sevk edilecek uyuşturucu haplarını önce orada depolayacaklar. Oradan dağıtım yapacaklar. Onları satıp, silah alıp bize sıkacaklar. Oralarda üslenip şehirde eylem yapacaklar. Bizim gafletimizi, bizim oraları boş bırakmamızı kolluyorlar.”

Haberin Devamı

Soylu: Terörle mücadeleyi  kuklacılar ile yapıyoruz

Soylu, Avrupa’da başarılı terör operasyonlarından söz eden haberler göremediklerini, bunun onların başarılı olmamalarından değil, onlara yönelmiş tehlike olmamasından kaynaklandığını belirterek, “Doğu’dan hiçbir ülke, Batı’da faaliyet gösteren bir terör örgütüne dernekler aracılığıyla milyon dolarlar yollamıyor, ambalajında silahlar göndermiyor. Avrupa’nın göbeğinde bir terör örgütü kurdurup oraya eğitmen göndermiyor, binlerce TIR silah hibe etmiyor. Oysa bütün bunlar, bizde olabiliyor. Dün de hainimiz vardı, dün de toprağımızda, huzurumuzda gözü olanımız vardı, bugün de var” diye konuştu.

Terörle mücadelenin PKK ve DAEŞ ile sürdürülmediğini kaydeden Soylu, “Terörle mücadeleyi PKK ve DAEŞ ile değil, onları oynatan kuklacılar ile yapıyoruz. Mağlup edip tarihin karanlıklarına gömeceğimiz de onlar olacaktır” dedi. PKK’nın bitme noktasına geldiğini ve devletin içine yuvalanmış FETÖ’nün de büyük ölçüde temizlendiğini belirten Soylu, “Sırtımızdaki kamburlardan birer birer kurtuluyor ve tamamen millileşiyoruz” diye konuştu.

Haberin Devamı

‘Profesyonelleşme oranımız yüzde 61’

Bu yıl Jandarma ve Sahil Güvenlik Akademisi’nde subay, astsubay, lisans ve yüksek lisans öğrencisi olmak üzere 7 bin 381 öğrenci bulunduğunu belirten Soylu, bunun neredeyse küçük bir ilçe nüfusu kadar olduğuna dikkati çekti. “2016’da yüzde 56 olan jandarmadaki profesyonelleşme oranımız, bugün yüzde 61’dir” diyen Soylu, “Önümüzdeki yıl hedefimiz yüzde 72, 2020 için hedefimiz yüzde 81’dir. Sahil Güvenlik Komutanlığımızda ise profesyonelleşme oranımız 2016’da yüzde 71’di, 2017’de bu rakamı yüzde 81’e yükselttik. Bu yıl için de hedeflediğimiz yüzde 85 seviyelerini yakalamış durumdayız” bilgisin verdi. Soylu, jandarma ve emniyetin veri tabanlarının birbirine entegre edilmesiyle şu ana kadar yaklaşık 800’e yakın suçun aydınlatıldığını kaydetti.